uzivatel83509 uzivatel83509 komentáře u knih

Bez lásky a naděje Bez lásky a naděje Michael Seed

(SPOILER) K této knize se mi hrozně špatně píše komentář i hodnocení. Byla dobrá? - Byla hrozná? Skutečnost, kterou si musel prožít malý chlapec. Jak tohle může někdo dělat a tolik dalších lidí přehlížet a nechat to týrání zajít takto daleko? Chudák Michael si navíc, k tomu všemu, musel prožít i šikanu od dalších dětí (bezcitnost těch děcek, když mu zemřela "matka" nebo když vběhl na to zamrzlé jezírko...no hnus) a ze strany té baby ježibaby... Bylo mi Michaela hrozně líto - vždy, když mu svitla naděje, hned zase pohasla... Mohla bych napsat, že jsem četla podobnou knihu o týraném chlapci a že byla lépe zpracovaná, ale to nemůžu, protože ve své podstatě jsou takovéto příběhy všechny stejně smutné, kruté a šílené. Michael si prošel peklem a nakonec přeci jen zvítězil! Epilog mě už fakt nebavil číst..

02.11.2024 4 z 5

Kdybychom se neviděli Kdybychom se neviděli Cynthia Hand

(SPOILER) Kniha mě zasáhla víc, než jsem čekala. Smutný příběh Lex, která se vyrovnává s tím, že její mladší brácha spáchal sebevraždu. Vyčítá si, že ignorovala smsku od něj a pak už bylo pozdě. Začne psát deník a vzpomíná... život jde ale dál. Postupem se čtenáři odkrývá celý příběh a všechny Tylerovy činy - nejen ten den.. Příběh, místy natahovaný, nutí čtenáře číst dál a dál. Konec jsem přečetla jedním dechem a obrečela ho. O Damiana jsem se fakt bála. Jediná věc k dobru, že Tyler nenechal rodinu, aby ho našla, ale aspoň zavolal 911 :-(
Když je člověk, po dočtení nějaké knihy, plný emocí a tečou mu po tváři slzy, můžeme o knize říct, že byla dobrá, ne?
- Nikdy v životě se nevzdávej! I když si myslíš, že jsi prohrál. Protože skutečně prohraješ až tehdy, když to vzdáš!

29.10.2024 5 z 5

Kámen a pírko Kámen a pírko Patricia Shaw

Kniha byla zdlouhavá a jak už bylo zmíněno - 488 stran a příběh byl rozdělen jen do pár dlouhých kapitol. Kniha mě moc neokouzlila, ale věřím tomu, že své čtenáře si najde :-)

28.10.2024 2 z 5

Hříšná noc Hříšná noc Elle Kennedy

To bylo milé :-) mrzí mě, že jsem zrovna neměla moc čas na čtení, jinak bych knihu zhltala jedním dechem... Rychlá a stručná romantická erotika bez zbytečného natahování. Příběh Skyler, která se nečekaně rozhodla, že si užije nezávazný sex a Gageho, který se rozhodně nechtěl na nikoho vázat, ale nechal se přemluvit :-) Ten konec mě dostal... Roztomilé odpočinkové čtení.

27.10.2024 5 z 5

Místo tebe Místo tebe Sofie Sarenbrant

První díl jsem nečetla, ale i tak se kniha dá číst, protože je to jen volné pokračování a vše, co se stalo v první knize, je vysvětleno. Myslím si, že první díl by se mi asi líbil víc, než tento. Čekala jsem asi větší krimi, nebo i thriller, ale je to spíš román o zoufalém hledání ztraceného dítěte, odhalení starých tajemství a až ke konci je kniha dost akčnější. Kniha se četla dobře.

27.10.2024 3 z 5

Město netvorů Město netvorů Isabel Allende

Kniha byla velice čtivá i přesto, že byla docela zdlouhavá a (pro mě) nudná - ke konci jsem už přeskakovala některé odstavečky. Dobrodružný příběh o jedné výpravě do pralesa... líbil se mi autorčin styl psaní a popis místa i příhod. Člověk s dobrou představivostí si knihu opravdu užije. Mladší čtenáře by tento příběh mohl okouzlit...

27.10.2024 2 z 5

Tři malá tajemství Tři malá tajemství Liz Carlyle

Předešlé díly jsem nečetla. Kniha mě moc nebavila..

23.10.2024 2 z 5

Ve vteřině Ve vteřině Suzanne Redfearn

Začátek mě moc nenadchnul, ale ve vteřině se to změnilo. Bravurně popsaná nehoda, až z toho člověka mrazí.. co všechno se může stát za malinkatý okamžik, který změní život hned několika lidem... velice čtivý příběh Finn, která při nehodě zemřela a teď jen bezmocně sleduje osudy své rodiny. Smutné čtení..

22.10.2024 4 z 5

Dům plný temnoty Dům plný temnoty D. M. Pulley

Od knihy jsem očekávala "Dům plný temnoty" :-) a přesně to jsem i dostala. 4 dějové linky - 4 různé rodiny postupně bydlely v jednom velkém domě. Každá rodina měla svůj vlastní (ne příliš šťastný) příběh. Napětí a čtivost se knize nedá upřít! Bohužel tím, že je kniha rozdělena do 4 dějových linek, příběh se táhne a napětí později trošičku pokulhává, ale... i tak jsem si čtení moc užila a ten konec byl super! Celkově se mi kniha líbila :-)

15.10.2024 4 z 5

Jedna noc s ním Jedna noc s ním Elle Kennedy

Příjemné erotické čtení na odreagování! Obyčejná servírka se náhodně setká se známým hercem, jehož jméno je vláčeno bulvárem. Tento chlap se ji nastěhuje nejen do života a do kalhotek, ale i do srdce. Nic není tak, jak se zdá a i tento sexy rebel může mít dobré srdce.. Takové příběhy mám ráda ;-)

13.10.2024 5 z 5

Mé lži Mé lži Heather Gudenkauf

Kniha byla zajímavá, napínavá a dobře se četla.

23.09.2024 4 z 5

V pokušení V pokušení J. D. Hawkins

Od knížky jsem čekala více erotiky a více toho jiskření mezi Melinou a Wyattem, takže jsem byla trošičku zklamaná.. chyběla mi tam hlavně ta jiskra mezi hlavními postavami... ale když knihu budu brát jako "román pro ženy" tak jo, bylo to odpočinkové čtení na víkend.

09.09.2024 4 z 5

Asher Black Asher Black Parker S. Huntington

Kniha mi dala přesně to, co jsem v tu chvíli potřebovala... odreagovala jsem se od starostí, nemohla jsem přestat číst.. Příběh Ashera a Lucy mě neskutečně bavil a pohltil. Líbilo se mi, že u každé kapitoly byl nějaký citát o odvaze. Sice to je asi čtení pro mladší generaci, ale... wau, moc hezký :-)

03.09.2024 5 z 5

Pan Cavendish, jestli se nemýlím Pan Cavendish, jestli se nemýlím Julia Quinn

Bohužel jsem četla tuhle knihu hned po dočtení prvního dílu a to opravdu nedoporučuji dělat. Větší část knihy se totiž odvíjí ve stejné dějové lince, jako první kniha - stejné situace a rozhovory, jen z pohledu jiné dvojice... Konec byl hezký, ale nezachránil můj celkový dojem.

31.08.2024 3 z 5

Zahradníkův rok Zahradníkův rok Karel Čapek

Kniha mě bavila i když nejsem zrovna zahrádkář - teď už vím proč :-) bylo to moc hezké, vtipné čtení! Zavzpomínala jsem si i na dovolenou s rodiči a na radost, když mi vykvetl první kaktus...

25.08.2024 3 z 5

Ztracený vévoda z Wyndhamu Ztracený vévoda z Wyndhamu Julia Quinn

Tuhle autorku mám moc ráda - líbí se mi styl jejího psaní.
Kniha hezky začala, ale jak příběh plynul, přestal mě bavit, protože se tam pořádně nic zajímavého nedělo a přišlo mi, že i to kouzlo a jiskření mezi Grace a Jackem se postupně někam ztratilo.. Konec byl ale hezký :-)

25.08.2024 3 z 5

Jak se stát otcem Jak se stát otcem Christy Lockhart

Hezká oddechovka na jeden večer. Nechápu, jak je možné, že Jessie byla na svůj věk až tak nezkušená, nedotčená a takřka nepolíbená.. Občas mě její uvažování, naivita a nulové sebevědomí štvalo. Kurt byl dobrý chlap a příběhu dodával šmrnc :-)

21.08.2024 5 z 5

Deníček moderního fotra 3 Deníček moderního fotra 3 Dominik Landsman

U knihy jsem se ze začátku hodně bavila, nasmála a situace s malým Čeňkem mi nebyly vůbec vzdálené - vzhledem k tomu, že sama mám dvě malé děti a někdy je to fakt o nervy :-)
"Zjistil jsem, že pokud chcete, aby vaše dítě bylo nemocné, dejte ho do školky!" - jak pravdivá je tato věta....
Bohužel, postupem času mě čtení přestalo bavit a příběhům chyběl "šmrnc"

20.08.2024 3 z 5

Jáma Jáma C. J. Tudor

Kniha se dobře četla, příběh mě okamžitě vtáhl do děje a byl napínavý od začátku až do konce. Hlavní postavu Joeho jsem si oblíbila :-) Za mě super čtení.

16.08.2024 5 z 5

Sex, víno a cigarety Sex, víno a cigarety Petra Zhřívalová

Kniha mě celkem bavila, jen ze začátku jsem se nemohla pořádně začíst a pár stran jsem i přeskočila. A čekala jsem více propracované sexuální scény - nějaký erotický náboj, nebo tak :-) Příběh Leony (její jméno mě asi bude strašit ve snech) a bohatého cikána Vlada mě konečně vtáhl do děje. Vlado byl fajn do chvíle, než ho přemohla první vlna žárlivosti... poté jsem už tušila, jakým směrem se příběh bude ubírat, ovšem i tak jsem se dočkala jednoho překvapení, o které se postaral sám Vlado. Oddechové čtení pro nudný večer.

12.08.2024 3 z 5