V.Skywalker komentáře u knih
(SPOILER) Kniha by si dle mého zasloužila větší rozsah, nebo alespoť spojení/větší provázání s následujícím dílem. Dost mě baví spory uvnitř Řádu Jedi, které by chtěly více rozvést, zároveň by tam bylo zajímavé vidět Jainu plnit nějaké ''přijímačky'' do eskadry Rogue.
Pouť pozůstalého jsem četl až po mezigalaktické výpravě, což byla nejspíše chyba. Tato kniha totiž sázela na mysteriózní atmosféru, která však tolik nefunguje u ,,loru znalých'' a takový člověk tak nachází nejednu pasáž, která je tam ,,navíc.''
Na nic víc si však stěžovat nemohu, chemie mezi Lukem a Marou překvapivě vždy funguje a obzvlášť mě bavily pasáže s Chissy.
Odhlédnu-li od faktu, že mi jistá kapitola, respektive její děj, dokázala zkazit den, nemůžu hodnotit jinak, než veskrze pozitivně. Dobře byly využity postavy staré a představeny ty nové. Krásně se nám začíná představovat celý nový universe se všemi svými problémy a tím, jak vlastně funguje. Beru to jako začátek jízdy.
Klasický Luceno! Vhodně vykreslil postavy a jejich origin. Dialogy uvěřitelné a téma knihy vhodně zvolené.
Hrozně průměrné... těšil jsem se na pořádný politický thriller, jaké známe od Lucena, místo toho přišlo poněkud... trapné a těžko uvěřitelné přemítání v hlavě šestnáctileté senátorky, která se snaží zapadnout mezi politickou elitu.
Více stran, než by bylo za potřebí. Rád jsem po osmi stech stranách absence v hostině pro vrány opět uvítal Jona Sněha, jeho dějová linie byla snad nejlepší. Kdežto být u řešení komunální politiky v zámoří jsem nemusel.
Dějové linky na Želzných ostrovech a v Dorne byly méně čtivé než ty načrtlé z minulých dílů, které z knihy vytvořily jedno z nejdepreivnějších čtiv fantasy literatury.
Tak tohle byla prostě a jednoduše pecka.. Nebo síla? Děj určitých kapitol mi nešel do hlavy a musel jsem si je přečíst ještě jednou. A i tak mi po nich zůstávalo nepříjemné svrbění v žaludku, hlavně z té poslední.
Zima se opět o kousek přblížila... román si stále drží vysokou laťku, ovšem některé kapitoly, zejména ty s Theonem (kdy spatřujeme, co je ten č***k ve skutečnosti zač), plynou o něco pomaleji. Konec každopádně nabudil na pokračování.
Konec se dočítal pomaleji, ale i tak to celé stálo za to. Postavy i příběh perfektní. Jedna z nejlepších knih, která se mi kdy dostala do ruky
I když se román vztahuje k sequelové trilogii, která není mezi námi fanoušky Star Wars tak populární (respektive STOJÍ ZA NIC!), myslím že se zde nedá upřít několikero kladných argumentů, proč si knihu přečíst. I když teď po volbách asi nemá každý chuť se znovu vracet do temných vod politiky...
Jste-li plně oddán/oddána službě galaktickému impériu, je tato kniha přesně pro vás. Dozvíte se něco o původu všem dobře známého moffa Wilhuffa Tarkina a budete svědky několika bojůvek s rebely. A ukáže se i Darth Vader!
Kvantum odkazů na epizodu 1 a další díla z období republiky jsem hltal stejně jako příběh Plagueise a Sidiouse. Luceno prostě umí.
Ať už se toto bere jako prequel k thrawnově trilogii nebo samostatný román, v obou případech funguje mezigalaktická výprava skvěle. Oproti jiným knihám mě bavily pasáže s Jorusem. Duo Anakin a Obi-wan též skvěle napsané, a Thrawnova přítomnost už je jen třešnička na dortu. Možná snad i o něco málo lepší, než thrawnova trilogie...
Naprosto parádní vyvrcholení, i když závěr mi přišel možná až zbytečně uspěchaný
Zde pro mne hrály prim politické intriky, které se ve star wars knihách dokážou napsat neuvěřitelně zábavně. A ten konec... no, uvidíte sami.
Absolutní povinnost pro každého fanouška star wars! Nové lokace, nové postavy, nový příběh. Já osobně jsem zhltnul celou trilogii za pár dní a byla to pro mne neskutečná jízda. Thrawn jako záporák mi sedl a samozřejmě jsem si nemohl neoblíbit líbeznou Maru Jade. naopak se mi do příběhu nehodil temný jedi Joruus Cbaoth, který funguje lépe v mezigalaktické výpravě.
10/10
Nečekal jsem, že mě kniha takhle pohltí, ale stalo se. Simonův příběh jsem zhltal snad za tři dny a jsem zvědav, jak bude pokračovat v dalších knihách.
parádní nářez pro novou republiku. Kyp stále opravdu nesympatická postava, ale tak to nejspíše bylo i zamýšleno.