VáclavSuk
![Reportáž, psaná na oprátce Reportáž, psaná na oprátce](https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/22156/reportaz-psana-na-opratce-22156.jpg?v=1246787337)
Svědectví o hrůzách, o krutosti a o odvaze. Důkaz toho že si náš národ musel projít peklem. Obdivujeme dnes odvahu Fučíkovu a jemu podobných a ptáme se sebe sami jestli by jsme dokázali být silní v těch nejhorších chvílích, které oni museli vytrpět. Myslím že je dobré si tuto knihu přečíst aby si lidé uvědomili co se tenkrát dělo. Doporučuji. VS
![4.5 z 5 4.5 z 5](img/content/ratings/45.png)
![Holly Holly](https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/529461/holly-65f576aa8b440.jpg?v=1710585514)
King dokazuje že i v pokročilém věku je schopen vytvořit skvělý, děsivý a napínavý příběh. Holly je výborně napsaná kniha, jediné co mi jemně vadí je omílání pandemie covidu-19 a vyjadřovaní Kingova politického názoru skrze postavy. Ale to není žádná závažná újma této knihy. Myslím že ji mohu s klidným srdcem vřele doporučit. VS
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Krysař Krysař](https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/42447/krysar-esj-42447.jpg?v=1405888552)
Kniha je určitě velmi zajímavá, ale není lidově řečeno ,,můj šálek kávy". Přesto nemohu říci že by mě nebavila. Je naspaná krásným jazykem a myslím že ji mohu doporučit. VS
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
![Carrie Carrie](https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/29670/carrie-EDZ-29670.jpg?v=1404587240)
Skvělá kniha, skvělého autora. Není divu že Kinga proslavila. Vřele doporučuji k přečtení. VS
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Hořící most Hořící most](https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/12950/hranicaruv-ucen-horici-most-gD5-12950.jpg?v=1425684718)
Skvělé pokračování příběhu mladého hraničáře a opět se krásně četlo. Děj má spád, pořád se něco děje. Příjemná oddechová fantasy. Vřele doporučuji. VS
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Rozvaliny Gorlanu Rozvaliny Gorlanu](https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/12949/rozvaliny-gorlanu-ojg-12949.jpg?v=1449780618)
Krásné oddychové fantasy, které se velmi dobře a lehce čte. Děj má spád a příběh je moc hezky vymyšlený. Určitě ji všem vřele doporučuji. VS
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Dobrodružství kapitána Hatterase Dobrodružství kapitána Hatterase](https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/478708/dobrodruzstvi-kapitana-hatterase-dgU-478708.jpg?v=1628951028)
Za mě osobně je tato kniha dost podceňována, pro mě to byl skvělý zážitek a ukázka toho jakou lidé mohou mít sílu, když mají nějaký sen po kterém touží. John Hatteras je dokonale napsanou postavou a jeho chladnokrevnost byla za mě jeho hlavní předností. Kniha se mi líbila a jako milovník geniálního Julese Verna jsem si její čtení skutečně užíval. Vřele všem doporučuji. VS
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Kulička a jiné povídky Kulička a jiné povídky](https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/424311/kulicka-a-jine-povidky-O4e-424311.jpg?v=1572376226)
Přečteny všechny kromě posledních dvou povídek. Povídky nejsou špatné, ale nijak zvlášť mě neokouzlily, proto jsem knihu nakonec odložil. Jinak jsou povídky čtivé a rozhodně jim vévodí Kulička, která je napsána naprosto dokonale.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Matka Matka](https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/460422/matka-B8c-460422.jpg?v=1607588161)
Skvěle napsaná divadelní hra, ve které je nádherně vidět co znamená vlastenectví. Karel Čapek, byl nejlepší spisovatel kterého české země poznali a Matka toto tvrzení jen potvrzuje. Vřele doporučuji všem.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Skutečné zločiny na Plzeňsku Skutečné zločiny na Plzeňsku](https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/520487/skutecne-zlociny-na-plzensku-E8N-520487.jpeg?v=1691224250)
Velice poutavě a autenticky napsaná kniha, která líčí neuvěřitelné případy zvěrstva, kterého jsou lidé schopni. Pan kapitán Mgr. Bc. Müller je velice nadaný spisovatel, proto doufám že tato kniha nebyla poslední u které jsem se s ním setkal. Určitě ji mohu všem doporučit, ale pozor někdy je to pro silné povahy.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Vánoční koleda Vánoční koleda](https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/50934/vanocni-koleda-wzP-243407.jpg?v=1427098652)
Kniha bez které si nedovedu představit Vánoce. Čtu jí každý Štědrý den. V této knize je za mě popsán skutečný duch Vánoc.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Ze Země na Měsíc Ze Země na Měsíc](https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/298/ze-zeme-na-mesic-298.jpg?v=1328648084)
Jako milovník geniálního Julese Verna, nemohu zde uvádět výtky. Pro mě je tato kniha, v kontextu doby ve které Verne žil, naprosto geniální vizí. Kniha je poutavě napsána, ale samozřejmě je to Verne takže k vystřelení na Měsíc dochází až téměř na konci knihy. Myslím že kniha určitě stojí za přečtení, přestože podle mě nepatří mezi ty nejlepší Vernovi knihy. S pozdravem VS.