vaclavv29 komentáře u knih
Wilbur se asi zbláznil. Taitovi naroste péro a ušuká čarodějnici... To asi není historický román. Spíš porno fantasy.
Po indiánkách - mayovkách jsem sahal k orientu s nedůvěrou a chvíli mi trvalo přijít na chuť Halefovi místo Vinnetuovi. Ale postupem času už jsem se vždy těšil na pokračování jejich dobrodružství . Krásné popisy tohoto prostředí mi dodnes pomáhají v orientaci ohledně islámu, kurdů, arabů a turků. Jsou totiž možná lepší než prezentace v dnešních médií.
Knihou Pouští vše začíná a Old Shaterhand - Kara ben Nemsí utíká z Mekky a se svým Vinnetuem - Hadží Halef Omarem začíná pouť Arábií.
Někdy nechápu, že jako pokračování série příběhů je návrat před jejich začátek. Tady je to ale docela zajímavé. Za předpokladu, že máte načteny knihy Nadace, Nadace a Říše, Druhá Nadace, Nadace na hranicích, Nadace a Země ale i Ocelové jeskyně, prože se tu řeší i roboti a Asimovovy zákony robotiky. Pak to dává smysl.
Kniha mého dětství. Jedna z prvních "chytrých" knih formujících mé zájmy a vzdělání. Ke kapitolám o ponoru do největší hloubky jsem se mnohokrát vracel.