vana.zkraslic komentáře u knih
Celou trilogii jsem si přečetl až teď , v dospělosti spíš z hecu, ale jsem velice nadšený. Jako malej kluk bych se při četbě asi hodně bál :)
O Lágrech v KLDR, útěcích přes Čínu podařených i nepodařených je napsáno a natočenu hodně a tuhle knihu osobně řadím právě mezi tento materiál. V tomto tématu asi nelze nic vyzvednout nad ostatní.
Jinak příběhů o útěku z lágrů, gulagů a koncentráků je hodně a mnohem lépe napsaných. Tenhle je pouze aktuální dobou.
Pro mne nejzajímavější na celém příběhu je závěr. Útěk z lágru je pouze začátek, je třeba se s minulostí ještě vyrovnat a přijmout nový život.
Nejzajímavější mi přišel popis toho, jak se dá organizováním cest na severní pól živit a jaký logistiký obchod se na tom dá postavit. Zajímavý
Nejzajímavější je zde přístup vojáku a pilotů k tomu proč a kde bojují. Bůh žehnej Americe.
Kniha mne donutila na tu naši krajinu občas kouknout trochu jinak, vnímat ...
Kniha se dobře četla, to jo. Ale čekal jsem asi trochu víc, než jen běžný životopis. Jinak opravdu pěkná kniha.
Velice, velice odpočinková literatura... Ale seriál je seriál
Nevěřil jsem, že knížka s touto tématikou mě může zaujmout a byl jsem překvapený jak mi vyhovoval styl, kterým je to celé napsané. Opravdu pro zamyšlení, jaké prostředí přpravit vlastním dětem. Odstěhovat se z města? To určitě nebude rešení.
Měli by si to číst jak děti tak i rodiče, aby věděli a měli představu, čeho všeho jsou jejich děti schopné.
Skutečně přečteno jedním dechem, ale konec mě trochu zklamal, takový moc rychlý skoro až zbrklý, na druhou stranu nezvyklý a překvapující :)
Zajímavý pohled na celou událost z pohledu obyčejných lidí. Ve výsledku je to ale stejně tragedie, ať už se na ni koukáte z jakéhokoliv pohledu.
Zajímavé i pro lidi, kteří o dějepisu slyšeli naposledy na základní škole