Varjohukka Varjohukka komentáře u knih

Zimní lidé Zimní lidé Jennifer McMahon

Četla jsem v angličtině, velmi mrazivý horůrek

26.01.2018 4 z 5

Včera tě budu milovat Včera tě budu milovat Cristin Terrill

Hodně příjemné překvapení.

25.07.2014 5 z 5

Poslední dítě Poslední dítě John Hart

Strhující příběh, přesně dle mého gusta!

08.11.2012 5 z 5

Wednesday: Já jsem Wednesday Wednesday: Já jsem Wednesday neznámý - neuveden

Tahle tenoučká knížka je opravdu nádherně ilustrovaná, textu je tam ale velmi málo. Je to spíš takové malé doplnění pro fanoušky seriálu Wednesday, kde se dozvíte shrnutí o hlavní postavě. Nepřináší však nic nečekaného nebo nového.
Dcera ale byla nadšená, protože je velká fanynka Wednesday a knihu si zvládla přečíst sama.

30.12.2024 4 z 5

Nevrlý Ruda říká NE! Nevrlý Ruda říká NE! Suzanne Lang

Další super díl malého nevrlého opičáka Rudy, který se tentokrát probudil úplně bez nálady a naštvaně na vše říká NE! Ale tím přichází o veškerou zábavu.

28.09.2024 4 z 5

Deník malého Minecrafťáka: Komiks 3 Deník malého Minecrafťáka: Komiks 3 Pirate Sourcil (p)

Příběh malého Minecrafťáka jako komiks pokračuje s novými postavami. Zatím nás stále baví, čteme na střídačku s dcerou.

29.05.2024 4 z 5

Muž v domácnosti 4 Muž v domácnosti 4 Kósuke Óno

Díly č. 2 a 3 mě bavily o něco víc, ale zatím stále dobré počtení.

17.05.2024 4 z 5

Myška a sedm postýlek Myška a sedm postýlek Susanna Isern

Krásný příběh pro děti. Až na tu myšku, která vlastně není myškou, ale plchem.

08.05.2024 4 z 5

Kateřina v říši kimči Kateřina v říši kimči Kateřina Kang

Tento milý a vtipný komiks mi padl do oka v knihovně. Z instagramu jsem jej ani autorku neznala, takže pro mě byla celá kniha novinkou. Dozvěděla jsem se z ní plno zajímavostí o životě v Jižní Korei, o kterých jsem neměla ani ponětí.

01.02.2024 4 z 5

Potkáme se v Praze Potkáme se v Praze Julie Caplin

Taková kratičká jednohubka, která se neměla šanci rozvinout. Příště zkusím něco delšího od autorky, snad se mi to bude líbit víc.

01.02.2024 3 z 5

Už jsem ti to říkala?: Historky, které nechci zapomenout Už jsem ti to říkala?: Historky, které nechci zapomenout Lauren Graham

AUDIOKNIHA
***
Nevím, jestli by mě kniha bavila stejně, kdybych ji jen četla, ale audiokniha namluvená Simonou Postlerovou na mě fungovala dost dobře. Představovala jsem si u toho Lorelai z Gilmorových děvčat a bavilo mě poslouchat u práce příběhy ze života herečky Lauren Graham.

31.01.2024 5 z 5

Bez tebe je mě jen půl Bez tebe je mě jen půl Smriti Prasadam-Halls

Krásný, rýmovaný příběh pro děti.

12.01.2024 5 z 5

Matylda a Růžovej vlk Matylda a Růžovej vlk Jana Šrámková

Takový zvláštní komiks, ale vlastně se mi i líbil.

17.11.2023 4 z 5

Můj prima den na farmě Můj prima den na farmě kolektiv autorů

Knížka pro nejmenší, která zaujme ilustracemi.

17.11.2023 4 z 5

Černé léto 1 Černé léto 1 Dan Simmons

Jeden z mých nejoblíbenějších hororů, měla bych se do něj znovu pustit.

14.09.2023 5 z 5

Angličtina pro základní školy s třídami s rozšířeným vyučováním jazyků. Díl 1. Angličtina pro základní školy s třídami s rozšířeným vyučováním jazyků. Díl 1. Eva Tandlichová

Učebnice, se kterou mám spojené své první opatrné "anglické krůčky" ještě na základce.

Praktický návod na dojčenie Praktický návod na dojčenie Andrea Poloková

Po narození dcerky jsem tuto knihu dostala od laktační poradkyně. Obsahuje spoustu dobrých rad a detailních fotografií.

Zrádná slova v angličtině Zrádná slova v angličtině Josef Hladký

Skvělý přehled slov, které při překládání dělají největší problémy, protože mají stejný nebo hodně podobný tvar v obou jazycích, ale význam je odlišný.

Přehled anglické mluvnice Přehled anglické mluvnice Rostislav Nebola

Stručný přehled anglické mluvnice mi byl v začátcích studia velmi nápomocný.

06.09.2020 4 z 5

Anglické předložky a jejich použití Anglické předložky a jejich použití Eva Sládková

Šikovný přehled předložek v angličtině. V začátcích studia mi byl dobrým pomocníkem.