Varjohukka Varjohukka komentáře u knih

Májina zahrada Májina zahrada Anna Walker

Tohle byl takový milý, ale trošku smutný příběh, ovšem s nadějí na konci.

03.12.2024 4 z 5

Než napadne první sníh Než napadne první sníh Mary Lawson

Ooo, tohle bylo tak milé a laskavé čtení.
A i když to bylo vlastně o hodně smutných věcech, tak to vyznělo tak nějak pozitivně. Bavilo mě číst příběh ze všech tří úhlů pohledu, postupně to do sebe nádherně zapadalo.
Nejvíc jsem si oblíbila malou Claru, která byla ve věku mé dcery. A kocour Mojžíš byl taky parádní číslo.
Určitě knihu doporučuji všem, kteří mají rádi příběhy o životě, které vás rozbrečí, ale i zahřejí u srdce.

01.12.2024 5 z 5

Den po dni Den po dni Olga Zbranek

Perfektní vánoční příběh pro nastartování té pravé vánoční nálady. Původně jsem si ho chtěla šetřit až na prosinec, ale když dcera zavelela, že budeme znovu číst Kouzelného soba (což je adventní pohádka z loňska, která je dělaná stejným stylem), tak jsem neodolala
Ta knížka má fakt vymazlené provedení, krásně třpytivý nápis na obálce a plno doplňujících fotek atd.
A nejen příběh Addie a Jaxona, ale i to rozřezávání každé kapitoly jsem si fakt moc užívala, i když už dávno nejsem cílová skupina. Ale sedlo mi to do nálady, přesně něco tak milého jsem si zrovna potřebovala přečíst, takže nemůžu dát jinak než plný počet!

14.11.2024 5 z 5

Ztracené střípky Ztracené střípky Tim Weaver

***
Tak tohle bylo opět napínavé poslouchání, které mě pohltilo hned od začátku. Práce sice stála, ale od příběhu se nedalo odtrhnout, byl svižný, plný napětí a postupného odhalování toho, co se vlastně stalo a proč se to stalo.
Souhlasím s ostatními, že ten konec mohl být vymyšlen trochu lépe, ale celkově hodnotím knihu jako velmi příjemné thriller a doporučuji.

13.11.2024

Školní detektiv Školní detektiv Zuzana Pospíšilová

Pokračování příběhu o školním strašidle. Tento díl byl ještě vtipnější a napínavější. Dcera opět předčítala nahlas a moc se nám kniha líbila.

Školní strašidlo Školní strašidlo Zuzana Pospíšilová

Milý a napínavý příběh pro začínající čtenáře o školním strašidle.
Dcera předčítala nahlas a bavilo nás to obě.
Paní Pospíšilová záměrně vynechává složitá slova, která se dětem špatně čtou a mnohdy odradí od čtení. Její příběhy jsou šité na míru malým čtenářům a momentálně jsou u dcery (7) velmi oblíbené.

Spasitel Spasitel Andy Weir

***
Moje další kniha od Andyho Weira, tentokrát poslouchaná při úklidu. Byla tak strhující a napínavá, že jsem se přistihla, že více poslouchám než uklízím.
Moc mě bavila a ten konec jsem rozhodně nečekala, ale pobavil mě.
Interpretace Lukáše Hlavici byla také na výbornou. Doporučuji.

Nejúžasnější věc Nejúžasnější věc Maja Lunde

(SPOILER) Takový zvláštní, milý a místy vtipný příběh pro milovníky dobrého jídla a čokolády.

13.11.2024 4 z 5

Ptáček na klíček Ptáček na klíček Catherine Fisher

Tohle bylo nádherné a magické čtení, které mě vrátilo do časů mého dětství, kdy jsem takové příběhy hltala jeden za druhým.
Má to takovou mrazivě vánoční, přesto ponurou náladu. Hlavní postava - sirotek se vydává na záchrannou dobrodružnou cestu a má s sebou velmi zvláštního společníka.
Knížečka je to útlá, taková jednohubka, klidně bych uvítala o pár stránek více, ale určitě doporučuji!

Dámy a pánové Dámy a pánové Terry Pratchett

***

Pokračuju v poslouchání dílů Zeměplochy s mými oblíbenými čarodějkami, kterým naprosto excelentním způsobem Zuzana Slavíková přidala nový rozměr. Rozhodně doporučuji!

09.11.2024

Potíže s mrkví Potíže s mrkví Katy Hudson

Vtipný krátký příběh s obrovskou spoustou mrkve.

09.11.2024 5 z 5

Omrzlina Omrzlina Zuzana Čupová

Wow, tak tohle byl hodně zvláštní a nečekaný příběh!
Když jsme s dcerou tuhle knihu v knihkupectví zahlédly, hned upoutala naši pozornost. Obálka je úžasná! Blýskavá!
Myslely jsme si, že to bude nějaký vánoční příběh. Naše překvapení nemohlo být větší, když jsme zjistily, že se děj příběhu odehrává v létě! Ano, čtěte správně! V létě! Podle obálky to nevypadá, že?
Příběh jako takový byl fakt zajímavý, místy až velmi tajemný a užily jsme si ho až do konce.
Určitě doporučujeme!

09.11.2024 5 z 5

Ti otravní králíci Ti otravní králíci Ciara Flood

Nádherný a vtipný příběh s poučením o přátelství a navíc ještě překrásné ilustrace s místy srandovními detaily.
Doporučuji!

Co dělají pocity v noci? Co dělají pocity v noci? Tina Oziewicz

S dcerou milujeme knihy o pocitech, hodně si o nich vyprávíme.
Kniha Co dělají pocity? se nám hodně líbila. Tento další díl s názvem Co dělají pocity v noci nám přijde neméně povedený. Ilustrace jsou velmi podmanivé, člověk nad nimi musí přemýšlet. Možná nesednou každému, ale my doporučujeme alespoň nahlédnout a zkusit to.

Vánoce v Šípkové ulici Vánoce v Šípkové ulici Alena Mornštajnová

Halloween i Dušičky za námi a tak jsme s dcerkou úspěšně zahájily těšení se na Vánoce. Dcerka k tomu vybrala tuhle vánoční knížku a nemohla vybrat lépe. Krásné ilustrace, nádherný a hřejivý příběh. Moc se nám líbil a určitě si ho přečteme ještě jak se budou Vánoce více blížit :)

NErůžek NErůžek Marc-Uwe Kling

Je to vtipný, částečně rýmovaný, je to hodně barevný a je tam jednorožec, takže u dcery plný počet!
A i mně se to docela líbilo.
Úplně nejvíc nás pobavily názvy zvířat na konci knihy.

01.11.2024 5 z 5

Můra noční, předvánoční Můra noční, předvánoční Tim Burton

Na Halloween jsme si s dcerou nemohly připomenout nic jiného než Jacka Skellingtona :)

31.10.2024 5 z 5

Neblahé vedlejší účinky srdcebolu a magie Neblahé vedlejší účinky srdcebolu a magie Breanne Randall

Ó, tak tady byla spousta různých emocí! Tahle knížka mi zlomila srdce, ale i pohladila po duši.
Bylo to sice trošku něco jiného než jsem původně čekala, ale vůbec to nevadilo, četlo se to moc hezky a jako přídavek jsou mezi kapitolami zajímavé recepty.
Je to magické, je to lidské, je to o rodině.
Určitě doporučuji, náramně se to hodí k podzimnímu počasí a náladě.

31.10.2024 5 z 5

Příběhy, které vás nenechají spát Příběhy, které vás nenechají spát Dan Poblocki

Opět fajn strašidelná kniha pro mladší čtenáře, u které mi okamžitě v hlavě vyskočily vzpomínky na mé v dětství a mládí oblíbené Stopy hrůzy.

Atmosférou se Příběhy, které vás nenechají spát přesně hodí k blížícímu se svátku Halloweenu. V tomto období si vždy ráda přečtu nějakou tu strašidelnou záležitost a nevadí, že už dávno nejsem cílová skupina.

29.10.2024 5 z 5

Kocour, který učil zen Kocour, který učil zen James Norbury

Nádherný příběh a naprosto kouzelné ilustrace!

29.10.2024 5 z 5