Varjohukka Varjohukka komentáře u knih

Uprdelismus Uprdelismus Jan Menděl

AUDIOKNIHA
***
Moc dobře se kniha poslouchá, hodně věcí si člověk uvědomí, zamyslí se nad dalšími.
Něco se mnou rezonovalo více, něco méně, něco vůbec. Celkově ale obsah hodnotím kladně.
Ale moje cesta, kterak mít věci "u prdele", bude asi ještě dlouhá...

02.10.2024 4 z 5

Vikingové a věštkyně Vikingové a věštkyně Malin Falch

Trošičku slabší než první díl, ale stále dost čtivé a radost pohledět. Su zvědavá kam se příběh bude odebírat dále.

01.10.2024 4 z 5

Tajemství bájné Chlupambry Tajemství bájné Chlupambry Petr Kopl

Opět velmi vtipný díl, dostaly jsme s dcerou v jednu chvíli nezastavitelný záchvat smíchu! Sága Egyptika tímto končí a už se těšíme na další dobrodružství!

Mazané pipiny trsejte!

29.09.2024 5 z 5

Kavárna s vůní perníčků Kavárna s vůní perníčků Laurie Gilmore

Po psychickém vypětí z knihy Ghúl jsem potřebovala nějakou pohodovou četbu. V obchodě mi padl pohled na Kavárnu s vůní perníčků a to bylo přesně to pravé ořechové. Tzv. "feel good" čtení s nádechem Gilmorek a městečka Stars Hollow. Však si taky autorka vybrala pseudonym Laurie Gilmorová.

Městečko Dream Harbor je (stejně jako Stars Hollow) to pravé místo, kde byste chtěli žít a vést kavárnu. Tak se to poštěstilo hlavní postavě Jeanie, která po nepříjemném zážitku se svým šéfem potřebuje velkou změnu a její teta jí přenechá kavárnu i s bytem.
Nechybí tu ani "Luke" v podobě sexy farmáře Logana.

Kniha se krásně hodí k podzimnímu počasí, uvařte si dobrou kávu, dejte si k ní dýňový perníček a ponořte se do příjemného a lehce pikantního příběhu s detektivní zápletkou.

29.09.2024 5 z 5

Nevrlý Ruda říká NE! Nevrlý Ruda říká NE! Suzanne Lang

Další super díl malého nevrlého opičáka Rudy, který se tentokrát probudil úplně bez nálady a naštvaně na vše říká NE! Ale tím přichází o veškerou zábavu.

28.09.2024 4 z 5

Hra na vraždu Hra na vraždu Holly Jackson

Četla jsem v originále. Byl to fajn začátek skvělé série Návod na vraždu pro hodné holky. Člověk se dozví, proč vlastně Pipu napadlo vyšetřovat případ zmizelé Andie Bellové.

27.09.2024 4 z 5

Ghúl Ghúl Brian Keene

Miluju tyhle příběhy, kdy banda kluků nebo dětí bojuje proti nějakému zlu nebo příšeře. Dospělí jim většinou nevěří a v podstatě jim hází klacky pod nohy.
Rodiče v téhle knize jsou ale úplně jiný level! Totální dno!
I když mě příběh náramně bavil, tak se mi četl právě kvůli tomuto velmi těžce. A ten konec...ten mě úplně dostal. Smutné je, že někdo takový horor opravdu zažívá. I bez ghúla je to síla.

27.09.2024 5 z 5

Jak přežít nejen teroristický útok Jak přežít nejen teroristický útok Andor Šándor

Velmi stručná příručka základních pravidel, jak se chovat v případě různých nebezpečí (bomba, střelec, únos, zemětřesení, tsunami,...) a informace o tom, kdy se něco takového stalo.

Ano, je to velmi stručné a informace se opakují, ale bohužel spousta lidí stále neví, co v takových případech dělat a místo doporučovaných rad raději natáčí videa na telefon.

Ten, kdo se o téma více zajímá, si jistě sežene i nějakou podrobnější příručku s více informacemi, ale pro takový všeobecný přehled je i tahle kniha fajn.

27.09.2024 4 z 5

Pán a kocour 1 Pán a kocour 1 Umi Sakurai

Dojemný začátek nové mangy, uvidíme kam nás zavedou další díly.

22.09.2024 4 z 5

Muž v domácnosti 9 Muž v domácnosti 9 Kósuke Óno

Tenhle díl mi přišel zatím asi nejvtipnější z celé série.

22.09.2024 5 z 5

Dva strašliví vikingové a smradlavý berserk Dva strašliví vikingové a smradlavý berserk Francesca Simon

Velmi vtipný příběh o životě a dobrodružství vikingských dětí.
Za zmínku stojí i srandovní ilustrace, které příběh doprovází.
Kniha má větší písmena, takže se dobře čte i začínajícím čtenářům.

16.09.2024 4 z 5

Sherlock Holpes a ztracený diamant Sherlock Holpes a ztracený diamant Agnese Baruzzi

Tak tohle byla paráda! Dceru hodně bavilo hledat stopy pomocí speciální lupy, všechno si poctivě zapisovala a dumala nad tím, kdo z podezřelých by mohl být pachatelem. Díky nalezeným stopám si postupně mohla vyškrtat nevinné.
Moc povedená kniha, určitě doporučujeme!

15.09.2024 5 z 5

Kostischrány Kostischrány Emily Lloyd-Jones

Tenhle napínavý fantasy příběh s příměsí hororových prvků v podobě kostischrán (zombíků vylézajících z hrobů a napadajících vesničany v okolí temného lesa) mě moc bavil. Krásně mi sedl do momentální nálady a počasí.
Byla tu akce, napětí, černý humor, lehká romantická linka, dojemné scény a celkově kouzelná melancholická atmosféra.
A od teďka se budu na kozy dívat úplně jinak!

14.09.2024 5 z 5

Malý dřevěný robot a polínková princezna Malý dřevěný robot a polínková princezna Tom Gauld

Tohle byl tak úžasně milý příběh s překrásnými ilustracemi. Připomenulo mi to nějaké pohádkové knížky z dětství.

11.09.2024 5 z 5

Za školou Za školou Rozenn Brécard

Dobrodružná cesta dvou sourozenců "do školy" poté, co jim ujel ranní autobus.
Není tu moc slov, ale o to víc se můžete kochat nádhernými ilustracemi.

11.09.2024 4 z 5

Holmes z Kjóta 10 Holmes z Kjóta 10 Mai Močizuki

Tohle byl hodně napínavý díl a konečně jsme se někam posunuli!

11.09.2024 4 z 5

Pacanka Pacanka Klára Elšíková

Na tuhle knihu jsem byla hodně zvědavá, anotace mě zaujala velmi, ale recenze byly hodně rozporuplné. Po přečtení už chápu proč. Kniha není pro každého. Ale ten (nebo spíše TA), kdo byl vychovávám ve stylu, že musí být pořád hodný a poslouchat, za žádnou cenu neprojevovat negativní emoce a nejlépe se vůbec neprojevovat a pak v dospělosti nevěděl, co sám se sebou, tak ten se v tom určitě alespoň částečně najde, i když jeho (JEJÍ) cesta mohla být trošku jiná.
A přesně k těmto lidem tahle knížka promlouvá, dokonce přímo v druhé osobě (nebo du-formě chcete-li).
Takže pokud vám kniha nic nedala, buďte vlastně rádi, šli jste jinou cestou a nemuseli jste se tak dlouho složitě hledat. My ostatní víme své. Syndromu hodné holky je zatraceně těžké se zbavit.

08.09.2024 4 z 5

Pověsti českých hradů a zámků Pověsti českých hradů a zámků Josef Pavel

Zajímavá kniha o českých hradech a zámcích. Bohužel je znát, že byla napsána téměř před sto lety.
Dceru ale velmi zajímala historie a pověsti hradů a zámků, které jsme letos v rámci dovolené navštívili a knihu si sama vybrala. Účel kniha splnila.

01.09.2024 4 z 5

Kurz přežití pro děti Kurz přežití pro děti Amar Ibrahim

Takový skvělý úvod do problematiky přežití za ztížených podmínek.

31.08.2024 5 z 5

Krok vedle Krok vedle Lisa Gardner

Tak tohle byla velká paráda! Kniha mě chytla hned od začátku a nepustila až do poslední stránky.
Bavilo mě postupné odhalování toho, jaké byly okolnosti zmizení pohřešovaného i střípky ze života všech pěti kamarádů. Moc jsem si užívala popis špatně přístupné divočiny a velmi náročný pochod pátrací skupiny. Úplně jsem cítila jejich bolest nohou a vyčerpání, žízeň a hlad a později i hrůzu a strach o život.
Dočkala jsem se i překvapivého konce. Za mě naprostá spokojenost!

31.08.2024 5 z 5