Divoká zvířata přehled

Divoká zvířata
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/544197/bmid_divoka-zvirata.jpg 4 28 28

Na moři Geralt zjišťuje, že tam, kde vedle sebe žijí lidé a nestvůry, platí nevyřčené pravidlo, že zaklínačské řemeslo není pouhým zabíjením monster. Poté co jeho práce na moři nabere krvavý obrat, je Geralt vyplaven na pobřeží cizí nové země. Ujmou se ho místní lovci, kteří se s ním snaží uzavřít dohodu. Avšak každý jejich krok je bedlivě sledován a Geralt je záhy zatažen do konfliktu mezi lovci a tajemným klanem, o kterém je známo, že vraždí lidi.... celý text

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , Crew

Wild Animals, 2024

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Divoká zvířata. Přihlašte se a napište ho.

rozaaalie_
13.11.2024 4 z 5

Tenhle v pořadí již osmý příběh začínáme s Geraltem netradičně na moři, ze kterého však velmi tradičně na palubu lodě ve vteřině vyskáče banda slizkých monster. Není taky žádným překvapením, že je během pár stránek Bílý vlk podveden, ošizen a dobit, kým jiným, než svým vlastním druhem. Prostě starý dobrý zaklínač, tak, jak ho známe.

Originalitu příběhu úplně posoudit nedokážu, vzhledem k tomu, že jsem původní knižní sérii ještě celou nedočetla. Avšak kresba a barvy jsou stejně jako v předešlých dílech fenomenální. Přestože se umělci s každým svazkem liší, i tentokrát osobitý styl malířky Nataliji Rerekinové zaujal. Co však tolik nezaujalo byl samotný děj :/.

Musím se přiznat, že oproti předchozímu dílu to tady pokulhávalo. Balada o dvou vlcích možná trošku vybočovala ze zajetých zaklínačských kolejí, ale zároveň byla neotřelá a napínavá. U Divokých zvířat jsem si sice užívala hezký a atmosférický artstyle, ale vadila mi krátkost a místy až absence textu.

Divoká zvířata nabízí poměrně tradiční, Sapkowskiho typicky morálně šedý svět, který se točí především okolo lidské ješitnosti, násilnictví, falše, hlouposti a dalších negativních vlastností, které nás nutí popřemýšlet nad tím, na čí straně bychom vlastně měli stát. Což je sama o sobě zajímavá myšlenka, avšak v zaklínačském světě natolik otřepaná, že mě to nutí svazek zařadit spíše mezi průměrnější kousky. Hodnotím 3,5.
---
Knihu jsem obdržela ve spolupráci pro Magazín Dobré knihy.

PrincaListicka
04.11.2024 3 z 5

Stejně jako u předchozích komiksů s Geraltem v hlavní roli jsem i tentokrát ráda, že jsem se do jeho světa mohla znovu vrátit, musím ale říct, že Divoká zvířata za mě bohužel nepatří mezi ty nejpovedenější. Vlastně ve mně nezanechala takřka žádný hlubší dojem, narozdíl třeba od předchozí Balady o dvou vlcích. Ta se mi i vizuálně líbila o dost víc.

Celkový dojem tentokrát o moc nevylepšila ani kresba, která je sice pěkná, nicméně v porovnání s ostatními díly spíše průměrná a nenabízí nic moc navíc.

Určitě stojí za zmínku, že je to nejspíš první příběh, ve kterém se pracuje s myšlenkou, že topivci a ostatní tvorové obývající tento svět možná nemusí být za každou cenu jen krvelačnými monstry zasluhujícími smrt. Zbytek příběhu je však již jen variací na morální dilema, se kterým už jsme se setkali mockrát v mnoha různých podobách.

Pokud tedy ještě ze světa Zaklínače nemáte tolik načteno, komiks vás nejspíš bavit bude, pokud ovšem patříte mezi skalní fanoušky, budete nejspíš po dočtení Divokých zvířat mít pocit, že tomu zkrátka něco chybí. Věřím však, že dalším dílem si zaklínačské komiksy opět vylepší reputaci.

GoodGames
04.11.2024 4 z 5

Ďalší vydarený komiksový Zaklínač a keďže som veľký fanúšik tejto značky naprieč všetkými médiami (okrem seriálu), tak ma to naozaj teší. Scenárista Bartosz Sztybor znovu ukazuje, že si s touto značkou (ale aj s Cyberpunkom 2077) veľmi dobre rozumie a tentokrát ponúka príbeh plný morálnych dilem. Sám by som sa v koži Geralta nevedel v tomto príbehu rozhodnúť. Jediné, čo už bolo v rámci sveta úplne cez čiaru boli šteniatkovské ubolené očká topivcov. Inak kvalita a potešila aj pekná kresba.

Prostě já, Bouře a běs a další knižní novinky (41. týden)

06.10.2024

Kniha Divoká zvířata v seznamech