Varvara komentáře u knih
Dávám 3 a půl. Kniha se čte velmi rychle, popisuje, kde všude se můžeme setkat s anděly, většinou autorka uvádí různé případy, ať už ze své léčitelské praxe, osobního života nebo životů jiných lidí. Je to obvykle ve stylu "stal se takový a takový "zázrak" a já věřím, že pomohl anděl". Ve druhé části knihy je zmínka o hierarchii andělů, ale třeba detailnější informace o jednotlivých archandělech tady nenajdete. Na konci jsou potom různá cvičení, mj. samozřejmě pro spojení se se strážným andělem, ale také pro práci s vnitřním dítětem, srdcem, ale také rodem.
Moje hodnocení je někde mezi 3 a 4 hvězdami, nakonec dávám 4 z nostalgie kvůli dr. Palvíčkovi, který knihu ilustroval. U knihy jsem se pobavila, znám zmiňované situace z obou stran, tak o to víc jsem leckdy přitakávala, nicméně souhlasím s Ellis, že někdy to byla trochu křeč - vtipy za každou cenu. Ale důvod proč nevyhledat veterináře, prý čerpaný ze skutečné anamnézy, "můj pes se na mě dnes neusmíval" mě rozsekal :-)) Knihu budu šířit dál mezi milovníky (především) psů. A ráda si přečtu další knihy pana doktora, když se k nim dostanu.
Vizuálně velmi pěkná kniha, která je navíc kvalitní i po obsahové stránce. Seznamuje s různými typy snů a vždy jsou zde také příklady výkladů. Čte se dobře.
Stručnější učebnice fyziologie různých zvířecích druhů. Jedna z mála veterinárních fyziologií v češtině.
Výborná kniha o spánku, není moc obsáhlá, ale podává dobrý úvod a stručný přehled problematiky spaní a snění.
Souhlas s Renikem. Takový základní manuál pro seznámení se s aurou. Vlastně první kniha o auře, kterou jsem četla. Cvičení jsem poctivě zkoušela a fungují, aura se dá vnímat a při troše cviku i vidět - aspoň její "nejhustší" část nejblíže k fyzickému tělu.
V knize jsou různé zajímavé meditace, které umožní ponořit se hlouběji do sebe. Nakolik jsou získané "poznatky" skutečně z minulých životů si však netroufám posoudit.
A fakt to funguje. Aspoň první vrstvu aury určitě může vidět každý. Jen to chce cvik.
Ještě jsem nedočetla, ale už teď můžu říct, že kniha je dobrým pomocníkem pro ty, co se učí vykládat tarot. Hajo tu rozebírá různé typy výkladů, velmi cenné jsou hlavně příklady s interpretací karet v jednotlivých pozicích.
3D obrázky pro pokročilé. Pro řešení rébusů je potřeba se na 3D obrázky vydržet dívat delší dobu. A hodí se také prostorová představivost.
V pravdě "drsná" kniha... Sice je to už dávno, co jsem ji četla, ale asi na ni nikdy nezapomenu. Ani jsem nevěděla, že má i filmovou podobu.
Stručné informace o katarální horečce ovcí, ve formě srozumitelné i laické veřejnosti. Nicméně věřím, že ani veterináře "neurazí".
Dalajlama srozumitelně a nenásilně, jak je pro něj typické, přibližuje skutečný pravý soucit (což není lítost). Kapesní formát, čte se dobře.
Takový "rychlý přehled" zmíněných témat, vždy má obecnou a speciální část. Vyčerpávající není, což se vzhledem k rozsahu ani nedá čekat.
Pěkný tarot s (překvapivě) východními motivy. Krásná jsou pro mě obzvlášť velká arkána, nemají klasickou podobu jako u RW nebo Marseilleského tarotu. Malá akráka jsou klasicky rozdělena na Meče, Pentakly, Poháry a Hole, jen tu nejsou esa, ale "Jedna Hůl" atd. Obrázky mají zase specifické ztvárnění, i když významově snad vycházejí z RW tarotu. Pro začátečníky tenhle tarot moc nedoporučuju, kdo se chce s tarotem rychle seznámit, nechť radši zvolí jinou sadu. Ale to je jen názor, že. A kniha, kniha se moc nehodí k praktickým výkladům, spíš k meditaci.
Pro mě trochu zklamání, čekala jsem větší provázanost s Kafkou.
Poměrně stručná materie medika s krátkým repertoriem na konci. Spíš pro veterináře než pro chovatele-samoléčitele.
Tak trochu jiný tarot. Pan Rousek si sestavil vlastní tarot a vydal ho. Sestává také z velkých a malých arkán, ale velká arkána mají jiné uspořádání (jiné pořadí), malá arkána jsou čtyři, ale nevycházejí ze čtyř živlů jako je tomu v klasickém tarotu (viz Zajímavosti) a nenajdete tu ani dvorní karty. Karty jsou černobílé a nejsou rozstříhané. Jsou malé, v kapesní velikosti. Věřím, že se s ním dá vykládat, ale sama s ním moc nepracuju, vyhovují mi víc jiné taroty. Pro sběratele povinnost ;-)
Tak tohle se mi v pubertě hodně líbilo! Teď už bych to možná viděla jinak, ale dávám za 3 :-).