Venda32 komentáře u knih
Krátké úvahy a příběhy ze života Roberta Fulghuma. Jako vždy vtipné, s nadsázkou, s nadhledem a s poučením. Robert Fulghum nemůže zklamat.
Krásná kniha s příběhem, který má smysl. Škoda, že takové knihy (a večerníčky podle nich) v dnešní době vznikají jen poskrovnu. Kromě hlavních hrdinů Kuby a Stáziny patří mezi malé velké postavy také trio vodníků Česílko, Čepeček a Kebule (ten však příliš obdivu u dětí nezíská:-)
Bylo to jiné, než jsem čekal. Naštěstí. A mrzí mě, že jsem knihu měl tak dlouho na svém seznamu.
Milé vzpomínky. Nic na sílu, přesto z knihy vycitite respekt pana Špačka k Václavu Havlovi. A sami začnete cítit to samé.
Pro někoho může být autorova druhá kniha složitější při čtení. Není primárně napsaná jako Za oponou války, takže to není jen sled zajímavých informací a zážitků. Je proložená fakty a historickými souvislostmi. To už v některých pasážích vyžaduje větší čtenářovu pozornost. Autor se snaží být maximálně objektivní v otázce izraelsko-palestinských nepokojů, nestraní nikomu. Pro zájemce o otázku Izraele, Palestiny či Blízkého východu obecně, vynikající kniha.
Útlá kniha s krátkými příběhy ideální dětem před spaním. Příběhy jednoduché, roztomilé, vtipné.
Uznávám, že prvotina z Blízkého východu byla zatím asi nejlepší. A teď to malinko zamotám. Druhou knihu o Číně posunu na třetí místo a třetí knihu o Zakavkazsku dám kvalitou na druhé místo :-)
Knihu jsem dostal jako dárek a zprvu jsem z ní příliš radost neměl. To zcela upřímně. A to jako fotbalový fanoušek. Po jejím přečtení jsem ale otočil a hodnotím maximálním počtem hvězd. Zajímavá, čtivá, poctivá kniha o celoživotní lásce Nicka Hornbyho. Super.
Na knize už se projevuje zub času. Ale to je jen proto, že se jedná o úžasnou knihu, která je často v permanenci. Krásné a klasické pohádky.
Jednoduchý, svižný plynou text a úspěšném týmu Klapzubáků. Tak jako jinde v životě i tady úspěch přináší temné stránky. Jaké? Po přečtení budete moudřejší:-)
Zprvu jsem měl rozporuplné pocity. Postupně jsem knize přicházel více a více na chuť. Ve stručnosti dostanete vše, co od takové knihy očekáváte. Doplněno spoustou fotek, ale třeba i úředních dokumentů či dopisů.
Každopádně silné emoce vyvolá odhodlání a vnitřní síla nejen pana Brykse, ale také jeho manželky. A také zhnusení z komunistického režimu.
Čapek, který rozhodně stojí za přečtení a přesto věřím, že je často opomíjen. I já jsem na knihu přišel díky čtenářské výzvě. Životní lhář, snílek, celým srdcem hudebník a vypočítavá vyžírka. Přesto takovou postavu pan Čapek popsal náhledem vícero postav takovým uvěřitelným způsobem, že mi to nedalo a radši jsem si internetu podíval, zda opravdu nežil :-)
Neotřelá kniha s originálním nápadem i provedením. Primárně směřováno na děti. Ale, dospěláci, kteří jste četli... přiznejte se, kdo si alespoň v duchu nezkoušel na otázky odpovědět? :-)
Opravdu krásné ilustrace.
Pro společné chvilky dětí a rodičů ideální. A pro nejmenší čtenáře, kteří už si rádi čtou sami, perfektní.
Velká paráda. Autor sám čtenáře upozorní, že z části je to pravda a z části fikce. Ale co je pravda a co fikce si po přečtení nebudete chtít rozhodnout. Tak skvěle je kniha napsaná. Tolik záporných postav, kterým budete chvílemi fandit. I když buď víte, nebo tušíte, že to stejně neklapne.
Konec vás naprosto vtáhne a od knihy nebude chtít pustit.
Pro malého čtenáře super kniha. Kapitoly krátké, příběh i děj děti zaujme.
Krásná knížka s úžasnou ilustrací. Finále knížky, kdy pak Kotrč táhne na Robátka s pomocníky, kteří se zachovají nejlépe jak mohou, je skvělým vyústěním knihy a poučením pro děti.
Příběhy krátké, krásné, roztomilé. Jen tomu prostě na pět hvězdiček něco chybí. Za mě osobně by byla ještě asi hvězda dolů, ale dceři se knížka líbila.
Co určitě patří k přednostem knihy jsou ilustrace. Příběhově to zase taková sláva není. Ale to je subjektivní.
Po úvodní části jsem si nebyl úplně jistý, jak mě knížka bude bavit. Nějak to nebylo ono. Postupem času mě knížka vtáhla a četla se sama. Klobouk dolů před někým, kdo vystoupí ze své komforní zóny a podnikne takovou cestu.
Možná, že Fulghumova prvotina a pozdější Kapitán Školka byly z mého pohledu lepší. To však neznamená, že by Ohňostrojení bylo nezajímavé. V čase, kdy končí to skvělé vánoční období se kniha četla sama. Vynikající byla kapitola o bankovním lupiči. Pro mě o to lepší, že jsem měl tu čest ji slyšet od RF naživo při představení.
Souhlasím s tím, že RF lidem ukazuje, že život je jedinečný, jednoduchý a vlastně vždycky krásný. Záleží jen na nás samotných.
Jednoduše skvělé. Přesně ta kniha, kterou chcete číst svému dítěti nejen před spaním.
Tak mám za sebou další knihu od pana Petišky a znovu musím dát maximální počet hvězdiček. Příběhy zpracovány opět výborně, čtivě. Nechápu, že se taková knížka více nevyužívá ve škole. Literatura automaticky, dějepis doporučuji.