Venda32 Venda32 komentáře u knih

Za oponou války: Zpravodajem nejen na Blízkém východě Za oponou války: Zpravodajem nejen na Blízkém východě Jakub Szántó

Čtivá kniha napsaná opravdu brilantně. Autor není žádný suchar, takže text má správný říz. Lehce se mi četly i kapitoly, které jsem si myslel, že mě až tak zajímat nebudou. Kniha je zároveň studnicí užitečných informací historických i zeměpisných.

21.07.2022 5 z 5

Farma zvířat / Animal Farm Farma zvířat / Animal Farm George Orwell (p)

Vynikající práce, pane Orwelle! Za mě osobně lepší než 1984. Svižně čtení příběhu, který opravdu baví. Sonda do socialismu, při které mě trošku mrazí. Myslím, že spousta zmíněných principů a způsobu chování a jednání je poplatná každé době. I té naší.
"Ale nebylo už možné rozlišit, která tvář patří člověku a která praseti." Beze slov:-)

17.04.2022 5 z 5

Neznámy Kimi Räikkönen Neznámy Kimi Räikkönen Kari Hotakainen

Svižně, zajímavé čtení. Netradičně napsaný životopis, proto ta hvězda dolů. Mě tam prostě nějaké informace chybějí. Možná je to tím, že kniha je prošpikovaná různými pikantními příběhy a o působení v jednotlivých týmech skoro nic. Formulového fanouška to prostě zajímá, i když kniha je životopis jednoho konkrétního jezdce.
Vadily mi nepřeložené anglické věty. Někdy byly pro pochopení části příběhu důležité.

13.12.2021 4 z 5

4 prázdninové příběhy Čtyřlístku 4 prázdninové příběhy Čtyřlístku Jaroslav Němeček

Dcera zatím že všech časopisů a knih o Čtyřlístku byla nadšená. U této to bylo stejně.

02.09.2021 5 z 5

Velká kniha pohádek před spaním Velká kniha pohádek před spaním Nicola Baxter

Zajímavé, neotřelé pohádky. V některých je snaha předat dětem určité moudro. U některých se pobaví i rodiče.

21.05.2021 4 z 5

Čistič - Pozor, píská Milan Minář Čistič - Pozor, píská Milan Minář Ondřej Zamazal

Výborná kniha, která nenudí a čte se opravdu sama. Perfektní vhled do rozhodcovské profese. Zajímavé historky nejen s hráči.

10.01.2021 5 z 5

Káťa a Škubánek Káťa a Škubánek Josef Lamka

Vynikající knížka. Smysluplné příběhy, krásné ilustrace. Dcera při čtení poslouchá a příběhy vnímá.

31.07.2020 5 z 5

Malá čarodějnice Malá čarodějnice Otfried Preussler

Začnu tím nejdůležitějším. Dceři se knížka líbila a před spaním opravdu poslouchala. Důvody? Krátké příběhy se snadným příběhem pro děti a krásné ilustrace.

27.05.2020 5 z 5

O skřítku Racochejlovi O skřítku Racochejlovi Zdeněk Smetana

Příběhy mohli být o kousek kratší, i tak na čtení před spaním dobrá volba. Příběh vždy zakončen určitým poučením.

17.03.2020 5 z 5

Být v obraze 2 Být v obraze 2 Jakub Macek

Pro učitele informatiky nezbytnost. Super nápady a aktivity. Myslím, že by nebylo od věci, kdyby si knihu přečetli i rodiče a děti.

13.03.2020 5 z 5

Vonička Vonička Jarmila Urbánková

Nic moc verše, hrozná ilustrace. Odpad nedávám jen proto, že vždycky může být hůř.

12.03.2020 1 z 5

Dědeček automobil Dědeček automobil Adolf Branald

Knihu jsem dostal v dětství a byla to jedna z mých nejoblibenějších knih, kterou jsem přečetl vícekrát. Počátku automobilismu v Čechách, začátky dnešní Škody. Krásné a jednoduché seznámení s tím vším, díky knize, která se četla sama.

19.02.2020 5 z 5

Osada Havranů Osada Havranů Eduard Štorch

Přečteno v rámci povinné četby, ale není nic čeho bych musel litovat:-).

19.02.2020

O letadélku Káněti O letadélku Káněti Bohumil Říha

Krásná, pro děti jednoduchá knížka, hezky ilustrovaná.

19.02.2020

Přátelé Přátelé Kelsey Miller

Pokud čekáte knihu prošpikovanou drby že zákulisí a rozhovory s hlavními protagonisty, tak ji ani nezačínejte číst. Většinu kapitol tvoří spíše hodnocení autorky podle ní přelomových sérii. Vše doplněno citací, toho co se o Přátelích objevilo v mediálním prostoru.
Dvě věci, které vadily vyloženě mě. Jednak naprosto zbytečné dokazování do poznámek pod čarou na konci stránky. To mohlo být normálně v závorce v textu. Odpadlo by zbytečně znovu hledání, kde jste právě na stránce byli. A z mého pohledu zbytečné rozmazávání témat typu homofobní Přátelé, převaha bělochů...
Pro spravedlivé vyvážení názorů: v knize se pár zajímavostí dozvíte. A jak již psal někdo přede mnou. Knížka hezky vypadá díky přebalu v knihovně. :-)

17.02.2020 3 z 5

Zvěrolékař a kočičí historky Zvěrolékař a kočičí historky James Herriot (p)

Knihu jsem četl kdysi dávno v dětství a hodně se mi líbila. Po letech jsem ji vytáhl a četl dceři. I u ní slavila úspěch. Musím sehnat další historky:-)

17.02.2020 5 z 5

Slova, která jsem si přál napsat sám Slova, která jsem si přál napsat sám Robert Fulghum

Rozporuplný pocit. Fulghum nabízí citáty lidí známých i neznámých k zamyšlení. To jsem při koupi věděl a čekal jsem, že to asi nebude klasika za pět hvězdiček. Problém je s tím, že mě některé citáty neoslovili a tím pádem trpí můj dojem z celé knihy.

17.02.2020 3 z 5

Od začátku do konce Od začátku do konce Robert Fulghum

Krátké úvahy a příběhy ze života Roberta Fulghuma. Jako vždy vtipné, s nadsázkou, s nadhledem a s poučením. Robert Fulghum nemůže zklamat.

Veselé Vánoce Veselé Vánoce Jiří Žáček

Knížka ideální v čase předvánočním a vánočním. Ale děti potěší v jakékoliv roční době.

Steve Jobs Steve Jobs Walter Isaacson

Pokud se chcete dozvědět co nejvíce o jednom z nejúspěšnějších lidí 20. století (a částečně 21. století) s touhle biografií rozhodně krok vedle neuděláte. Z této knihy čerpá také životopisný film Jobs s Ashtonem Kutcherem. Doporučuji pro lepší složení mozaiky o Jobsovi přečíst také knihu Steve Jobs: Zrození vizionáře. Knihy se výborně doplňují.

16.02.2020 5 z 5