Venda32 Venda32 komentáře u knih

Fyzika pro 7. ročník základní školy, studijní část A Fyzika pro 7. ročník základní školy, studijní část A Eva Procházková

Průměrná učebnice. Spíš jako okrajová podpora výuky.

23.05.2020 3 z 5

Fyzika pro 7. ročník základní školy, pracovní část B Fyzika pro 7. ročník základní školy, pracovní část B Jiří Bohuněk

Část úloh se využít dá, část jen zabírá místo.

23.05.2020 3 z 5

Fyzika 7 - Pracovní sešit Fyzika 7 - Pracovní sešit kolektiv autorů

Některé úlohy jsou zbytečné složité. Ale jako podpůrná pomůcka do některých hodin se hodí.

23.05.2020 4 z 5

Fyzika 7 - Příručka učitele Fyzika 7 - Příručka učitele kolektiv autorů

Nedílná součást učebnice. Spoustu informací z učebnice doplní.

23.05.2020 5 z 5

Přírodní katastrofy Přírodní katastrofy Rainer Crummenerl

Ideální pro žáky základní školy pro doplnění informací z učebnice, případně k vytvoření referátu.

21.05.2020 4 z 5

Klima Klima Werner Buggisch

Stručně, ale přehledně. Základní informace k tématu zde najde každý, koho problematika zajímá. Vhodné pro žáky základních škol k environmentální výchově.

21.05.2020 5 z 5

Objevitelé a jejich výpravy Objevitelé a jejich výpravy Rainer Köthe

Nejen školáci zde najdou spoustu logicky seřazených a ucelených informací.

20.05.2020 5 z 5

Elektřina Elektřina Rainer Köthe

Můžu srovnávat s učebnicemi fyziky od nakladatelství Fraus, které stojí i za touto knihou. A nechápu, proč tak hezky přehledně a názorně jako encyklopedie, nejsou udělané i samotné učebnice.

19.05.2020 5 z 5

Už nikdy pěšky po Arménii a Gruzii Už nikdy pěšky po Arménii a Gruzii Ladislav Zibura

Uznávám, že prvotina z Blízkého východu byla zatím asi nejlepší. A teď to malinko zamotám. Druhou knihu o Číně posunu na třetí místo a třetí knihu o Zakavkazsku dám kvalitou na druhé místo :-)

18.05.2020 5 z 5

Cesta časem - světové dějiny v obrazech Cesta časem - světové dějiny v obrazech Peter Goes

V každé kapitole si určitě najde zajímavou informací mladší i starší čtenář.
Dvě věci bych asi vytknul. Za mě zbytečně velký rozměr knihy. A myslím, že barevné pozadí stránky ne vždy jde do kontrastu s černým písmem.

Atlas prehistorie pro děti Atlas prehistorie pro děti Oldřich Růžička

Jednoduchá encyklopedie, ze která děti budou mít obrovskou radost. Hezké ilustrace. Krátké, ale výstižné popisky. Jako malé mínus možná vidím, že některé nenechávé děti si jí časem potrhají v přehýbaných stránkách:-)

Lidské tělo Lidské tělo Ilona Bagoly

Jednoduchá encyklopedie, která míří svým obsahem na děti. Jako doplněk pro samostudium k přírodopisu, ale také jako podněcující studnice informace, která vede k dalšímu dohledávání informací, ideální.

16.05.2020 5 z 5

Knížka pro zvídavé děti aneb Jak se v minulosti žilo v Čechách a na Moravě Knížka pro zvídavé děti aneb Jak se v minulosti žilo v Čechách a na Moravě Stanislava Jarolímková

Řekl bych nejen pro zvídavé děti, ale také pro zvídavé dospělé:-). Výborně a precizně zmapovaný život našich předků po současnost, se spoustou opravdu zajímavých zajímavostí.

16.05.2020 5 z 5

Jak to, že… lidské tělo zvládne tolik věcí? Jak to, že… lidské tělo zvládne tolik věcí? neznámý - neuveden

Výborný doplněk pro učivo přírodopisu. Krátké, leč výstižné shrnutí základu o lidském těle.

16.05.2020 5 z 5

O Česílkovi, Šejtročkovi a jednom známém loupežníkovi O Česílkovi, Šejtročkovi a jednom známém loupežníkovi Václav Čtvrtek (p)

V knize najdete relativně krátké příběhy, které jsou ideální jako četba před spaním. Zdálo se mi ale, že dcera po chvíli přestávála poslouchat, protože v knize je spousta formulací a slov, kterým zkrátka nerozuměla. Proto hvězdička dolů.

14.05.2020 4 z 5

Kronika města Kocourkova Kronika města Kocourkova Ondřej Sekora

Roztomilá a milá knížka vlastně o ničem, přesto se budete bavit. A věřte, že podobnost členů městské rady Kocourkova s obsazením budovy ve Sněmovní ulici v Praze (sídlo Poslanecké sněmovny), je jen náhodná :-)

01.05.2020 5 z 5

Mosad: Nejslavnější operace izraelské tajné služby Mosad: Nejslavnější operace izraelské tajné služby Michael Bar Zohar

Výborně sepsána kniha, za kterou evidentně stojí časově náročná práce, kdy se museli autoři prokousat kvantem materiálu a pak z toho udělat čtivé příběhy. Kniha je napsaná způsobem, ze kterého nekřičí: "Mosad je nejlepší a bezchybný", ale autoři se snažili o vyrovnaný obrázek na fungování organizace.
S nadsázkou napsáno, po čtení některých kapitol, jsem byl na některé hrdiny tak hrdý, že jsem si připadal jako Izraelec.

26.04.2020 5 z 5

Knížka Ferdy Mravence Knížka Ferdy Mravence Ondřej Sekora

Krásná ilustračně, jednoduchá textově. Ideální délka kapitol. Takže ideální na četbu před spaním. Dceři se čtení líbilo. Na pochopení, že Brouk Pytlík je takový typicky Čecháček, je ještě malá. Ale Berušku odhadla sama a rychle:-).
Podle mě je knížka napsaná tak, že se bude líbit v každé době.

13.04.2020 5 z 5

Inovátoři Inovátoři Walter Isaacson

Souhlasím s tím, že Jobsův životopis mě bavil víc. Tady v knížce se mi stávalo, že jsem kapitolami jen proplouval a čekal, kdy se to zlomí a přijde něco zajímavého.
Isaacson na knize nechal kus života, to je vidět. Neumím si představit množství materiálu, který musel projít.
Jako učitel informatiky jsem našel několik zajímavosti, které jsem si vypisoval. Ale kdyby byla kniha poloviční, asi by mi stačila taky.

26.03.2020 4 z 5

Píšeme a telefonujeme německy Píšeme a telefonujeme německy Drahomíra Kettnerová

K maturitě pomůže.

26.03.2020 4 z 5