Venda32 Venda32 komentáře u knih

Věk dinosaurů: Kouzelná okénka Věk dinosaurů: Kouzelná okénka Paolo Mancini

Nečekejte žádný extra velký zdroj informací. To ani není smyslem knížky. Ale malý milovník dinosaurů knihu ocení a rád se k ní bude vracet a listovat v ní, i když má jen 8 stran.

26.03.2020 5 z 5

O skřítku Racochejlovi O skřítku Racochejlovi Zdeněk Smetana

Příběhy mohli být o kousek kratší, i tak na čtení před spaním dobrá volba. Příběh vždy zakončen určitým poučením.

17.03.2020 5 z 5

Být v obraze 2 Být v obraze 2 Jakub Macek

Pro učitele informatiky nezbytnost. Super nápady a aktivity. Myslím, že by nebylo od věci, kdyby si knihu přečetli i rodiče a děti.

13.03.2020 5 z 5

Jaká je škola u mě doma Jaká je škola u mě doma Petra Vávrová

Zajímavý výběr zemí a seznámení s jejich vzdělávacím systémem prostřednictvím žáků či studentů. Úvod každé kapitoly začíná přehledem dané země.

12.03.2020 3 z 5

Vonička Vonička Jarmila Urbánková

Nic moc verše, hrozná ilustrace. Odpad nedávám jen proto, že vždycky může být hůř.

12.03.2020 1 z 5

Pohádky z pařezové chaloupky Křemílka a Vochomůrky Pohádky z pařezové chaloupky Křemílka a Vochomůrky Václav Čtvrtek (p)

Zprvu mě příběhy nebavily. Dceru však ano, takže kniha svůj účel splnila. Navíc i mě s přibývajícími příběhy ti dva mužíčci začali bavit.
Díky krátkým příběhům ideální před spaním.

11.03.2020 5 z 5

Nikdy si nedávejte vycpat svého psa Nikdy si nedávejte vycpat svého psa Alan Alda

Hawkey Pierce převlečený za Alana Aldu. Super počtení o výborném herci.

08.03.2020 5 z 5

Kvízy pro každého Kvízy pro každého Karel Foltin

Některé otázky jsou opravdu zapeklité. Ale na zkrácení dlouhé chvíle, případně obohacení se o nové vědomosti, proč ne. Špatná volba kniha není.

05.03.2020 4 z 5

Dětský ilustrovaný atlas - Česká republika Dětský ilustrovaný atlas - Česká republika Petra Fantová

Krásné ilustrace, vhodně zvolené a dobře podané informace i pro ty nejmenší, kteří si je dovedou přečíst. Dobrá práce!

05.03.2020 5 z 5

Ferda Mravenec v cizích službách Ferda Mravenec v cizích službách Ondřej Sekora

Přečteno v dětství. Tehdy se líbila. Věřím, že se bude líbit i dnes mé dceři.

Můj oblíbený rok Můj oblíbený rok Nick Hornby

Krásná, pohodová kniha, která potěší nejen fotbalového fanouška.

Miláček Miláček Guy de Maupassant

Knihu jsem četl jako součást doporučené četby k maturitě. Silný příběh, výborně napsaný. Kdepak přečtení nelituju ani dnes.

Zabiják Zabiják Émile Zola

19.02.2020 5 z 5

Osudy dobrého vojáka Švejka za světové války. Díl I–IV Osudy dobrého vojáka Švejka za světové války. Díl I–IV Jaroslav Hašek

Vynikající, velkolepé dílo, které patří mezi nesmrtelné. Vždyť i dnes najdeme ve svém okolí spoustu lidí, kteří se až nápadně podobají hlavním i vedlejším hrdinům knihy.

Krysař Krysař Viktor Dyk

To Krysař je ztrestal písní, že žili v hnilobě a plísni... Útlá knížečka, která je ideální do povinné četby. Navíc je opravdu skvěle napsaná. A děj? Myslím, že i v dnešní době by se příběh neztratil a leckterá paralela by se našla.

19.02.2020 4 z 5

Robinson Crusoe Robinson Crusoe Daniel Defoe

Knihu jsem přečetl velmi rychle a hltal jsem každou stránku. Byl jsem zvědavý, jak to dopadne, protože jsem do té doby neviděl žádné zfilmované zpracování.

Robin Hood Robin Hood Elena Chmelová

Klasika klasik. Kdo by neznal příběh rytíře, který bohatým bral a chudým dával. Napsáno velmi zajímavě a čtivě, takže se dá přečíst opravdu za chvilku. Pro mě lepší varianta než jakýkoliv natočený Robin Hood filmově, včetně toho z Kevinem Costnerem.

19.02.2020 5 z 5

Jiskra života Jiskra života Erich Maria Remarque (p)

Knihu jsem četl na základní škole. Přečtení prvních stran byl tak silný zážitek, že jsem uvažoval nad tím, že jí nedočtu. Nakonec ale zvítězila zvědavost, jak to celé dopadne. Navíc je kniha výborně napsaná a jsem rád, že jsem vydržel až do konce.

19.02.2020 5 z 5

Vladimír Růžička - S lvíčkem v srdci Vladimír Růžička - S lvíčkem v srdci Jaroslav Kirchner

Knihu jsem přečetl velmi rychle. Zajímavá.

Obří pantofle Obří pantofle Eva Kilianová

Krátké pohádky, délkou ideální před spaním. Příběhy jsou takové... Nijaké. Morava má spoustu krásných věcí, na které může být hrdá. Nevím, jestli k tomu přiřadit i tyhle pověsti.

19.02.2020 3 z 5