vendylein komentáře u knih
O lásce za času mileniálů. A o tom, kam až se může vyvinout počáteční antipatie následovaná nezávazným flirtem.
Zábavné dialogy a uvěřitelně vykreslené postavy i prostředí doplňte o lehkost, s jakou autorka píše, a máte příjemnou jednohubku, kterou za sebe mohu s klidným svědomím doporučit.
Těžko se mi komentuje kniha od autorky, se kterou mám to štěstí se osobně znát a kamarádit. Nedokážu tím pádem být úplně objektivní, ALE!!! Bětce jsem po přečtení prologu Balady psala, že jsem zapomněla dýchat. Což je fakt. Fantasy svět, který autorka stvořila mě vtáhl, obývají ho velmi zajímavá stvoření :)
Romantické linky nějak zvlášť nepotřebuju, ta v Baladě mě bavila, dialogy mezi hrdiny mají jiskru a spád.
Přála bych si do Starého světa proniknout hlouběji, dozvědět se o něm víc, tak snad dojde na nějaké to pokračování.
Veronice, respektive Tereze Novákové, bych nejraději dala 3 a půl hvězdičky. Není to na 4, nejsou to ale ani 3. Text je velmi čtivý, moderní, svižný, je na něm znát autorčina zkušenost se scénáři - prostě to před sebou vidíte v živých barvách. Tereza Nováková nepotřebuje rozvláčné popisy, aby skvěle vystihla situaci.
Na druhou stranu mi Veronika bohužel nijak zvlášť nepřirostla k srdci, byť je text velmi krátký, často jsme se přistihla, že se ztrácím v postavách, ději i posloupnostech.
Boží oddechovka, na vánoce jak dělaná. Vystoupila jsem s ní dost mimo mou normálně komfortní čtecí zónu a rozhodně nebyla zklamaná. U některých vtípků jsem se smála nahlas. Tahle knížka je takové pohlazení, které přečtete na dva tři zátahy. Jasně není to nic extra, od začátku tušíte, jak to dopadne, ale i takové knihy jsou občas třeba. A tuhle můžu jen doporučit.