Vendys Vendys komentáře u knih

Ti druzí Ti druzí C. J. Tudor

Taky máte pocit, že dnešní autoři mají potřebu všechno čtenáři dovysvětlit?
Ani náznak něčeho, co si máme nebo můžeme domyslet a diskutovat nad tím?

20.01.2024 4 z 5

Pavouk Pavouk Lars Kepler

Tak to mám za sebou. Doufám, že už končí sága (ne Saga) s Jurekem Walterem.
Těším se na desítku s novým příběhem.

08.05.2023 2 z 5

Policie Policie Jo Nesbø

Hynku Čermáku, ty raple!
Díky za skvělý zážitek :-)
(Audio: Přízrak a Policie)

25.09.2016 5 z 5

Karneval paměťových buněk Karneval paměťových buněk Karel Šíp

Od Karla Šípa jsem čekal víc. V úvodu knihy se zmiňuje o humoru, který jsem tam bohužel nenašel. Jde spíše o úvahy. Zaujala mě pouze ta s Shakespearem :-)

15.11.2019 1 z 5

Krvavé prachy: Osedžské masové vraždy a zrod FBI Krvavé prachy: Osedžské masové vraždy a zrod FBI David Grann

Hodně se mluví o filmu. Tak jako vždy, nejdříve přečíst předlohu :-)
Ta nezklamala, těším se na film.
Koho asi bude hrát ten Leo?

28.01.2024 4 z 5

Pevnost Pevnost Francis Paul Wilson

Trochu jsem se obával, jak bude kniha pokračovat, když se hlavní "zloun" objevil už v 1/3 knihy. Wilson ale obstál a příběh vygradoval až do konce. Pravda, ke konci trochu "červená knihovna", ale i tak jsem se bavil. Za mě 4 z 5.

20.01.2013 4 z 5

Hrobka Hrobka F. Paul Wilson (p)

První kniha od autora a určitě si přečtu i další. Zajímavý příběh s prvky nadpřirozena, sympatický hrdina, vygradovaný děj, já se bavil. Hodnotím 80 %.

01.01.2013 4 z 5

Nevítaný host Nevítaný host Shari Lapena

Velká inspirace Agathou Christie, pro mě nic nového. Stejné schéma: parta lidí - uzavřený prostor - vražda.
Předchozí knihy od autorky lepší.

05.09.2024 1 z 5

Máma zabiják Máma zabiják Asia Mackay

Mateřství, rodičovství, feminismus, ekologie, napětí, špionáž, aneb vše se dá skloubit dohromady.
Špičková agentka jejího veličenstva, která neumí rusky, alespoň toto si mohla autorka lépe nastudovat.

29.06.2024 1 z 5

Nenávist Nenávist David Lindsey

Moje první kniha od autora, celkem slušný "psychothriller", 4 z 5.

15.04.2013 4 z 5

Parazit Parazit Ruth Newman

Subjektivně lepší dílo, než její první kniha "Společenství stínů". Těším se na další.

01.04.2013 4 z 5

Žhavé zprávy Žhavé zprávy Jeffery Deaver

Zajímavý příběh z prostředí zpravodajství v TV, který se postupně zásluhou hlavní hrdinky stane slušnou "krimi". Již asi 9-tá kniha od autora, hodnotím ji 4 z 5.

01.04.2013 4 z 5

Hra na mlčení Hra na mlčení Greg Iles

530 stran? No a co! Přečteno za 2 dny. Pokud máte rádi prostředí právníků a žurnalistů velmi doporučuji. Napínavý příběh plný zvratů v profesním i osobním životě hlavního hrdiny. Doporučuji, 5 z 5.

24.02.2013 5 z 5

Hrobař Hrobař Lisa Jackson

První kniha od autorky. Úplně mi nesedla. Složité popisování vztahů a prostředí. Některé pasáže knihy bylo možné přeskočit, bez vlivu na děj příběhu......Z níže uvedených komentářů zjišťuji, že je autorka velmi oblíbená u dámského publika. Asi jsem se netrefil :-) 2 z 5.

06.02.2013 2 z 5

Společenství stínů Společenství stínů Ruth Newman

Lehce překombinovaný závěr, ale jinak OK. Těším se na "Parazita".

20.01.2013 3 z 5