veri98 komentáře u knih
Nejprve jsem si říkala, že je to nějaký román o zhrzené ženě, jak ze dna bude stoupat na vrchol. Ale čím děj plynul, tím vše nabývalo takových tajemných odstínů. To, jak každá věc byla s něčím propletená, mě opravdu dostalo. A ten konec, kdy se vše vyjasnilo a do sebe zapadlo, byl rozhodně skvělý.
Jako první jsem viděla film, netušila jsem, že současně s ním vychází i kniha. Vždy preferuji nejdříve čtení a pak shlédnutí, ale u téhle knihy mi to vůbec nevadilo. Deníkové zápisy mě vtáhly do děje stejně urputně, jako kdybych ten příběh v životě neznala. Kniha se četla krásně a děj mě opravdu hodně oslovil jeho ryzostí a poutavostí.
Nejprve musím říct, za tato kniha najisto patří mezi mé nejoblíbenější knihy. Ze začátku, ale i občas uprostřed knihy, jsem měla problémy pochopit a zapamatovat si nové, často jen v jedné kapitole popsané postavy. Celkem mě to mátlo. Ale jak se kniha blížila ke konci, vse dostávalo určitý smysl a vysvětlení. Opravdu tento první díl je jen vrchol ledovce, zbytek je zatím skryt. Nutí mě to pustit se hned do dalšího dílu. Postavy si myslím byly dobře popsané, dokázala jsem si je představit. A ta škála nových světů, ras a věcí mě naprosto fascinovala. Kaladin je výborný hrdina, ale někdy jsem si přála,aby udělal určitá rozhodnutí jinak, avšak to by pak už nebylo ono, že? Proto dávám všech 5 hvězd.