Veronika33
![Harry Potter a Kameň mudrcov Harry Potter a Kameň mudrcov](https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/29795/harry-potter-a-kamen-mudrcov-p4Q-29795.jpg?v=1663403718)
Prvý diel série kníh, ktoré nás zoznámia so sirotou Harry Potterom a hlavne nás zavedú do úžasného prepracovaného čarodejníckeho sveta. Táto časť je síce ešte taká detská (rozprávková), ale aj tak super pútavá. Nostalgicky dávam plný počet bodov a odporúčam.
![Popravčí Popravčí](https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/148376/popravci-148376.jpg?v=1359930331)
Druhý diel série bol jednoznačne lepší ako ten prvý, už chápem ošiaľ okolo tohto autora. Dej bol veľmi dobre premyslený a napínavý. Ku koncu som miestami trošku strácala, ale to mohlo byť aj mojím rozpoložením, nie nutne knihou. Som zvedavá na ďalšie časti série a snáď kvalitou budem ďalej gradovať. Odporúčam.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Slib mlčení Slib mlčení](https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/217989/slib-mlceni-00P-217989.jpg?v=1546963902)
Tak túto knihu som si fakt užila, nevšedné prostredie do ktorého je táto séria zasadená, robí príbeh zaujímavejší a výnimočnejší. Aj keď som páchateľa uhádla skôr ako som dočítala, nič na tom nemení, že kniha ma neskutočne bavila. Na ďalšie diely sa už teraz teším.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Chemie smrti Chemie smrti](https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/51879/david-hunter-chemie-smrti-TKi-51879.jpg?v=1432575418)
Tak na túto knihu platí 100%-ne "nesúď knihu podľa obalu", dlho som odolávala tejto knihe, veď povedzme si na rovinu nevyzerá extra lákavo. No musím povedať, že takú pútavú knihu bez hluchých miest som už dlhšie nečítala. Odporúčam všetkým, ktorým sa páčia thrillery alebo detektívky a určite si časom zoženiem aj jeho ďalšiu knihu.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Harry Potter a Tajemná komnata Harry Potter a Tajemná komnata](https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/29800/harry-potter-a-tajemna-komnata-AQf-29800.jpg?v=1515232687)
Ďalší diel s pútavým a zaujímavým dejom, ktorý zaujme nejedno dieťa. V tejto časti Harry spolu s Ronom trošku viac dramaticky začnú školský rok, ale to čo sa bude diať ďalej v Rokforte (Bradaviciach) ešte vôbec netušia... Veľmi ma kniha bavila, zasa super pútavé čítanie.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Harry Potter a vězeň z Azkabanu Harry Potter a vězeň z Azkabanu](https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/29804/harry-potter-a-vezen-z-azkabanu-swA-29804.jpg?v=1663408169)
Tento diel poznám skoro naspamäť, svojho času som túto knihu čítala neskutočne veľa krát. Prvé diele boli skôr taká detská fantasy kniha, ale tu už začali prevládať aj temné postavy ako napr. dementori alias mozkmorové. Touto časťou som sa definitívne zažrala do celej série a neskutočne si ju užívam doteraz. Taký fun fact - prvý krát som sa s Harry Potterom a jeho čarodejníckym svetom zoznámila paradoxne až na výške (vejške).
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Harry Potter a Fénixův řád Harry Potter a Fénixův řád](https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/13/harry-potter-a-fenixuv-rad-FuG-13.jpg?v=1457366277)
Od tej časti Harry Potter, Ron, Hermiona a ostatní hrdinovia čoraz viac čelia temným silám, ktoré sú spriahnuté s Voldemortom, už to nie je detská kniha, ale skôr také young adult fantasy. V tomto diele prídeme o daľšiu kladnú postavu, ale zopár nám ich aj pribudne. Zase super čítanie, proste srdcovka.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Harry Potter a Ohnivý pohár Harry Potter a Ohnivý pohár](https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/29808/harry-potter-a-ohnivy-pohar-OGc-29808.jpg?v=1663412123)
Toto je prvý diel v ktorom sa už dejú trošku akčnejšie scény a už by som to nenazvala detskou knihou. V tejto časti sa Harry zasa dostáva do nezávideniahodných situácií a pribudne kopec nových postáv, nakoľko sa koná turnaj troch kúzelníkov a prichádzajú študenti z iných škôl. Veľmi pútavé a akčné, miestami aj prvé romantické linky a až na ten smutný koniec, tip top. Milujem tieto knihy.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Někdo blízký Někdo blízký](https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/385481/nekdo-blizky-Zul-385481.jpg?v=1532539539)
Skvelá záležitosť. Asi som našla ďalšieho obľúbeného autora thrillerov/krimi, mať na knihu čas tak ju zhltnem naraz. Príbeh bol pútavý bez hluchých miest a so skvele vykreslenými postavami. Odporúčam a nutne si musím zaobstarať ďalšie autorkine knihy .
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Tichý výkrik Tichý výkrik](https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/301819/tichy-vykrik-cPD-301819.jpg?v=1466534034)
Tak som konečne dokopala a začala čítať ďalšiu krimi sériu (doma ma čakala už niekoľko rokov) a musím napísať, že super. Vyšetrovateľka Kim mi je sympatická napriek netypickému správaniu, príbeh bol dostatočne pútavý a zamotaný, koniec prekvapujúci. Teším sa na ďalšie diely, odporúčam.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![1984 1984](https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/29421/1984-Z0I-29421.jpg?v=1615833299)
Kniha je určite nadčasová a stále aktuálna, ale pre mňa bola veľké utrpenie. Priznávam, že boli pasáže kedy svojou pútavosťou stránky ubiehali jedna radosť. Celkovo však téma, ktorá bola v nej spracovaná bola podaná na úkor pútavosti a vyslovene ma nudila.
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
![Harry Potter a relikvie smrti Harry Potter a relikvie smrti](https://www.databazeknih.cz/img/books/9_/8/harry-potter-a-relikvie-smrti-5x2-8.jpg?v=1663408521)
Môj najobľúbenejší diel z celej série, asi najviac akcie, ale zároveň aj najsmutnejší čo sa týka smrtí postáv. Filmy vychádzajúce z tejto časti moje úplne úplne, že najobľúbenejšie a nikdy ma neomrzia. Odporúčam a chcem pokračovanie (HP a prokleté dítě fakt nerátam).
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Nočný vták Nočný vták](https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/369833/nocny-vtak-Mpu-369833.jpg?v=1517589965)
Neskutočne pútavý thriller/krimi. Kniha ma chytila hneď od začiatku a je to presne ten typ thrilleru, kde ani za boha neviem dopredu vydedukovať, kto je vlastne záporák. Super!!! Jednoznačne odporúčam a určite sa chystám na ďalšie časti tejto série.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Žiarenie Žiarenie](https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/207548/ziarenie-207548.jpg?v=1401281758)
Kniha ma aj po 20-ročnom re-readingu veľmi bavila, dej bol pútavý, atmosféra fantastická, postavy sympatické a dobre vykreslené. King opäť nesklamal, jeho knihy ma asi nikdy neomrzia. Odporúčam a tentokrát skúsim aj voľné pokračovanie príbehu.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Skála Skála](https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/155926/skala-pgt-155926.jpg?v=1462799474)
Toto bola moja prvá skúsenosť s týmto autorom a musím povedať, že až na trošku kostrbatý začiatok, ma neskutočne kniha bavila. Moje obľúbené striedanie dejov z minulosti do prítomnosti zaručovalo, že sa od príbehu len tak neodtrhnem. Super veľmi zaujímavá kniha s množstvom nových informácií.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Za zavřenými dveřmi Za zavřenými dveřmi](https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/341619/za-zavrenymi-dvermi-EZ6-341619.jpg?v=1492608171)
Tak zasa po dlhšej dobe super pútavý psychologický thriller, postavy dobre vykreslené, moje obľúbené striedanie deja. Už sa teším na ďalšie knihy od tejto autorky. Odporúčam a určite si knihu niekedy zopakujem.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Dobre sa drž Dobre sa drž](https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/149984/dobre-sa-drz-149984.jpg?v=1360521182)
Toto bola moja prvá skúsenosť s týmto spisovateľom a musím uznať, že ma baví. Dej príbehu sa rozbehol hneď od prvých stránok a pekne pútavo plynul bez nudných pasáží. Bolo zaujímavé ako osudy postáv boli navzájom prepojené, na niekoho by to mohlo pôsobiť až prekombinovane, ale mne sa to pozdávalo. Odporúčam!!!
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Bílá Masajka Bílá Masajka](https://www.databazeknih.cz/img/books/96_/9679/bila-masajka-c6z-9679.jpg?v=1451677585)
Kniha ma neskutočne bavila, veľmi pútavý dej a najmä prostredie. Corinne ma však niekedy veľmi vytáčala svojím konaním (na facku ), jednotlivé situácie podávala s nadhľadom a ľahkosťou, ktoré cítila pri písaní knihy, určite však nie v reálnom čase situácií. Mala ťažký život (spôsobený svojou naivitou a ľahkovážnosťou), ale zaujímavý. Odporúčam.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Turnus Turnus](https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/245085/silo-2-turnus-RyN-245085.jpg?v=1446761531)
Druhý diel trilógie Silo bol pre mňa sklamaním. Viem, že mal za úlohu objasniť ako všetko vzniklo, ale pre mňa napísaný veľmi nudným nezaujímavým štýlom. Príbeh sa rozbehol a bol pútavejší až v tretej tretine knihy a tú som si fakt užila. No netrpezlivo sa púšťam do posledného dielu a verím, že ten ma zaujme viac svojou pútavosťou.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Guernseyská literárna a koláčová spoločnosť Guernseyská literárna a koláčová spoločnosť](https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/112775/guernseyska-literarna-a-kolacova-sp-65d5d5b1ab842.png?v=1708512690)
Veľmi milá, miestami smutná kniha. Kniha zahreje na duši, ale veľakrát aj rozosmeje. Kniha je písaná vo forme listov, čo vôbec nepôsobí rušivo. Na knihu som pozerala skepticky, mala som pocit, že to nebude môj žáner. Opak je pravdou tento nádherný príbeh sa radí medzi moje obľúbené knihy.