Veronika33 Veronika33 komentáře u knih

Taťána a Alexandr Taťána a Alexandr Paullina Simons

Tak to to bola iná káva ako Měděný jezdec. Dej neuveriteľne rýchlo odsýpal, napomohlo tomu striedanie deja a postáv. Musím povedať, že tento diel som si neskutočne užila. Kniha bola pútavá a bez hluchých miest. Som zvedavá ako sa bude vyvíjať dej v ďalšom dieli tejto ságy.

21.02.2019 5 z 5

Ví o tobě Ví o tobě Sarah Pinborough

Kniha sa mi veľmi ťažko čítala, priveľa hluchých miest a zbytočné naťahovanie nepodstatných častí deja. Postavy dosť nesympatické, slabota. Vyvrcholenie príbehu sa veľmi podobalo na film "The Skeleton Key" až by som sa nečudovala, že autorka našla v ňom inšpiráciu. Celkovo som z knihy sklamaná a tie odporúčania na prebale knihy nechápem. Nebolo to ani nič výnimočné ani pútavo napísané. Ďalšie knihy od autorky si asi odpustím.

04.01.2019 2 z 5

Nie je tam Nie je tam Joy Fielding

Zasa klasická J.Fieldingová, pútavý príbeh s napätím a medziľudskými vzťahmi. Kniha ma neskutočne bavila najmä striedanie dvoch časových rovín. Námet príbehu zaujímavý aj keď pravdepodobne inšpirovaným skutočným príbehom o Maddie McCann. Určite odporúčam.

07.10.2018 5 z 5

Labyrint Labyrint Kate Mosse

Tak toto mi fakt nesadlo. Príbeh bol veľmi popisný, zdĺhavý, kopec omáčky. Priveľa postáv v oboch časových líniách, čiže príbeh neodsýpal, asi do pol knihy som vďaka tomu nevedela, ktorá bije. Hlavné postavy neboli veľmi sympatické, proste nuda. Ku koncu to už malo väčší potenciál, ale zakončenie to zabilo. Asi chvíľu potrvá než skúsim autorkine ďalšie knihy.

30.08.2018 2 z 5

Dívka v ledu Dívka v ledu Robert Bryndza

Na knihu som sa veľmi tešila, keďže kladné recenzie na ňu ma nenechali chladnú. Prvá 1/4 knihy ma však unudila k smrti a vážne som uvažovala, že knihu odložím, vytrvala som a neoľutovala som. Kniha sa napokon veľmi pekne rozbehla a ja som ju hltala. Výsledok : veľmi dobre napísaný thriller a chcem ďalšie diely. Odporúčam!!!!

23.02.2018 5 z 5

Dámy z Grand Avenue Dámy z Grand Avenue Joy Fielding

Zasa jedna výborná kniha od Joy Fieldingovej. Zo začiatku trochu slabšia, ale potom sa to rozbehlo a opäť som si ju naplno užila. Knihy tejto spisovateľky zbožňujem.

23.11.2017 4 z 5

Úsvit Úsvit Stephenie Meyer

Fúúúú, tak to bola jazda. Jednoznačne najakčnejší a najpútavejší diel série. Príbeh som si neskutočne užila a rozhodne som túto sériu nečítal naposledy. Odporúčam všetkým milovníkom upírskej tématiky so štipkou romantiky.

25.10.2017

Dům ozvěn Dům ozvěn Barbara Erskine

Zo začiatku som mala problém sa začítať, ale po ubytovaní Joss a jej rodiny na rodinnom sídle, ma kniha vzala a už nepustila. Veľmi dobre a pútavo napísaný príbeh s duchárskou zápletkou. Moja prvá skúsenosť s touto spisovateľkou a musí povedať, že sa teším na jej ďalšie diela.
PS: Nečítajte ju sám/a v noci, hlavne keď sa vám cez balkón na 12. poschodí presviští veterná smršť, lebo sa z toho pos...tie.

26.09.2017 5 z 5

Silo Silo Hugh Howey

Kniha ma neskutočne bavila, bola pútavá. Konečne zaujímavé a originálne postapo. Systém sila bol dobre vymyslený, možno by som prijala trošku podrobnejšie rozobratie jednotlivých pracovných skupín, keďže sa však vrhám na ďalšie dva diely, možno sa toho dočkám tam. Odporúčam!!!

26.09.2017 4 z 5

Šepoty a lži Šepoty a lži Joy Fielding

Kniha od J.Fielding opäť nesklamala, spisovateľka píše veľmi pútavo. Príbeh sa veľmi dobre čítal bez hluchých nudných častí. Koniec ma prekvapil. Odporúčam aj ostatné knihy autorky, zatiaľ som nenašla knihu, ktorá by ma od nej nebavila.

03.09.2017 5 z 5

List List Kathryn Hughes

Kniha veľmi pútavo napísaná. Dej sa odohráva vo viacerých časových linkách, ale všetky ma zaujali rovnako. Odporúčam, veľmi príjemné čítanie.

22.06.2017 5 z 5

Biele telá Biele telá Jane Robins

Tak táto kniha bola fakt čudná, zo začiatku celkom pútavá, no približne v polke začala strácať švih. Dosť ma prekvapilo ako sa to napokon vyvinulo, nebola úplne zlá, ale nesadla mi, postavy mi boli buď nesympatické alebo sa dosť zvláštne správali. Slabší priemer a pravdepodobne viac autorku nevyhľadám.

11.04.2023 2 z 5

Náhradnice Náhradnice Tania Carver

Táto kniha bola pre mňa teda veľké prekvapenie a musím napísať, že ma fakt bavila. Námet knihy bol zaujímavý a napínavý, nebola síce úplne dokonalá, miestami mi niektoré veci vadili, ale to mohlo prameniť z toho, že kniha bola očividne zo série (nie prvý diel) a nakoľko u nás neboli ostatné zatiaľ preložené (nevyzerá to, že niekedy budú) nepoznala som predchádzajúci vývoj hlavných postáv/vyšetrovateľov. Ešte taká poznámka nakoniec neodporúčam čítať túto knihu matkám s malými deťmi a tehotným ženám.

15.10.2022 4 z 5

Terapia Terapia Sebastian Fitzek

Príbeh ma bavil, vďaka krátkym kapitolkám dej dosť rýchlo ubiehal. Na pointu som viacmenej prišla asi v 1/2 knihy, ale aj tak to bolo príjemné zoznámenie so spisovateľom, ktorého som už dávno chcela skúsiť. Mínus knihy bol brutálne prekombinovaný koniec, ale aj napriek tomu som zvedavá na autorové ďalšie diela.

01.10.2022 4 z 5

Oranžová je nová černá - Můj rok v ženské věznici Oranžová je nová černá - Můj rok v ženské věznici Piper Kerman

Asi som mala knihu prečítať skôr ako som videla seriál...dosť to ublížilo tomu ako som ju vnímala. V porovnaní so seriálom to bola nudná kniha v podstate s nulovým vývojom v deji. Ak by som seriál vytesnila z mysle (neviem či sa to úplne dá ), tak by to mohol byť zaujímavý náhľad do života väzenkyne, ale aj napriek tomu bola kniha veľmi plocho písaná a v podstate si z nej nič nepamätám, bola pre mňa utrpenie. Nikdy viac.

18.11.2021 3 z 5

Krvavý pomaranč Krvavý pomaranč Harriet Tyce

Kniha sa mi celkom dobre čítala, ale neskutočne ma vytáčala Alison hlavne zo začiatku svojím nekontrolovaným pitím alkoholu (podobne ako hl. postava v Dívce ve vlaku) a jej manžel despota ako vyšitý až to bolo okaté, že to bude súvisieť s príbehom. Celkovo bola kniha trošku nevyvážená, dej príbehu sa veľmi pomaly vyvíjal a koniec prekombinovaný a vygradovaný na pár posledných stranách. Skôr priemernejšia kniha, žiadny zázrak, ale neľutujem, že som si ju prečítala.

16.05.2021 4 z 5

Piata vlna Piata vlna Rick Yancey

Kniha ma zo začiatku dosť bavila, štýl písania aj odohrávajúci dej. Nesadla mi len časť odohrávajúca a týkajúca sa vojakov, vtedy som sa dosť nútila do čítania. Uvidím ako sa to vyvinie v ďalších častiach série, zatiaľ sa nechystám na re-reading tejto knihy...

15.05.2021 4 z 5

Osada Osada Kir Bulyčov (p)

Zo začiatku som sa veľmi ťažko orientovala v tom čo sa deje v príbehu, ale netrvalo dlho a knihu som si doslova užívala. Kniha je trošku ťažkopádnejšia, nakoľko bola napísaná dávnejšie. Napriek tomu ma bavila a jediné čo ma mrzí je otvorený koniec. Myslím, že si ju ešte zopakujem niekedy...

13.11.2020 4 z 5

Pro tvoje dobro Pro tvoje dobro Ellen Marie Wiseman

Táto spisovateľka ma proste baví. Jej knihy sú neskutočne pútavé, striedanie dejov, postav milujem. Vždy si rada prečítam ďalšie diela autorky. Všetkým odporúčam.

13.11.2020 5 z 5

Děkuji, sestřičko... Děkuji, sestřičko... Hana Marie Körnerová (p)

Musím povedať, že druhý diel ma bavil o trošku viac ako predchádzajúci. Veľmi som si ho užila, dej bol pútavejší. Určite si túto knihu ešte niekedy prečítam. Teším sa na ďalšie autorkine knihy.

09.09.2020 5 z 5