veronika9143 veronika9143 komentáře u knih

Co jsi to za matku? Co jsi to za matku? Paula Daly

Matka, která neví kam dřív skočit, zapomíná na základní věci, ale v podstatě je šťastná. Jenže v chaosu co žije, zapomene na kamarádčinu dceru, která se ztratí. Cítí vinu, snaží se pomoci a zjistí, že není vše, jak vypadá. Pěkně se četla, líbila se mi. Taková oddechová kniha na večer.

19.05.2018 4 z 5

Cena za dokonalost Cena za dokonalost Céline Raphaël

Kniha, která se nedá hodnotit, jestli je dobře, nebo špatně napsaná. Je to prostě výpověď ženy, která zažila kruté dětství. Myslím si, že si nese následky po celý život. Je to strašné, nejhorší na tom je, že se jedná o pravdivý příběh. Kniha ve mě zanechala hlubokou stopu a smutek. Bylo velice těžké ji dočíst, tolik mě zasáhla. Přestože je to těžké, určitě stojí za to, si ji přečíst, nezavírejme oči, před utrpením druhých.

12.02.2018 5 z 5

Dokonalý cizinec Dokonalý cizinec Renée Knight

Mě se kniha líbila, sice měla ještě rezervy, proto čtyři hvězdy, ale určitě nebyla špatná. Za to obálka, ta je luxusní i celá kniha, to se zase musí nechat.

01.11.2017 4 z 5

Lež Lež C. L. Taylor

Lež se mi líbila, měla to správné napětí a takové zvláštní téma. Dobrý psychothriller.

01.11.2017 5 z 5

Snaž se nedýchat Snaž se nedýchat Holly Seddon

Suprové téma, pěkně zpracované, ale proč proboha, každá kniha odkazuje na Dívku ve vlaku, to jim spíše uškodí, než pomůže. Konec byl pro mě překvapivý, čekala jsem jiný, ale zase to dávalo hlavu a patu. Celkově to hodnotím, jako lepší thriller, který zaujme svojí tématikou.

17.09.2017 4 z 5

Ví o tobě Ví o tobě Sarah Pinborough

Kniha je psaná tak, že mi dlouho trvalo, než jsem pochopila kdo oběť. Je psaná hodně zajímavě a ten konec, když už to čekáte, dostanete něco navíc. Nemyslím si, že je to reálné, ale šokující určitě.

28.06.2017 5 z 5

Bez naděje Bez naděje Colleen Hoover

Autorku mám moc ráda a tohle byla překrásná kniha. Vždycky se jí povede dostat do knih tolik emocí. Příběh byl procítěný, bolestný, plný naděje a zároveň zklamání. Moc doporučuji!

21.03.2017 5 z 5

V mlze V mlze Caroline Eriksson

Zajímavý psychothriller u kterého jsem ze začátku pochybovala o zdraví hlavní hrdinky i samotné autorky. V jednu chvíli se jevila zcela normálně a najednou bum a byla z ní šílená ženská. O to víc mě překvapilo, že konec mě hodně chytil a vysvětlilo to počáteční rozčarování. Přemýšlím o tom, že bych si knihu přečetla znova, když už vím jak celý příběh dopadne.

06.12.2016 5 z 5

Kouzelný náramek Kouzelný náramek Viola Shipman

Z knihy jsem měla celkově dobrý dojem. Byla zároveň smutná i veselá, nesla sebou poselství - že je možné dokázat všechno, co si přejeme, ale musíme chtít. Doporučila bych jí především jemným duším. Je to taková lehká oddechovka.

18.10.2016 4 z 5

Poslední dopis od tvé lásky Poslední dopis od tvé lásky Jojo Moyes

Jedním slovem nádhera, už jsem od Jojo četla Než jsem tě poznala, ale tohle bylo ještě lepší... Ona píše samé krásné knížky. Podívejte se na mojí recenzi : http://cteme-s-laskou.blogspot.com/2016/04/posledni-dopis-od-tve-lasky.html
Vřele Vám jí doporučuji.

23.04.2016 5 z 5

Krátký druhý život Bree Tannerové Krátký druhý život Bree Tannerové Stephenie Meyer

Určeno hlavně pro ty co milujou Ságu stmívání
Byla to pro mě taková jednohubka - rychle přečtená a objasnila mi kus knihy :-D

14.04.2016 5 z 5

Z lásky k vám Z lásky k vám Amanda Prowse

Velmi silný příběh. Domácí násilí je všude kolem nás a opravdu ne vždycky okolí vidí, co se děje v soukromí a navenek nejspokojenější manželství bývá to nejhorší..... Je doopravdy zvláštní kolik žen trpí a neumí se od toho odprostit a požádat někoho o pomoc což většinou vede k veliké tragédii, buď tím že spáchají sebevraždu nebo zabijí tyrana. A mateřství samotné tomu nepomáhá a ženy trpí ze strachu že přijdou o děti. Tohle autorka pěkně vystihla. Nemůžu jinak než ohodnotit plným počtem hvězdiček.

17.02.2016 5 z 5

Slušní lidé Slušní lidé J. P. Delaney (p)

Vzadu je napsáno, že se jedná o knihu, která vás nenechá usnout a mají pravdu. Už dlouho jsem takhle rychle knihu nepřečetla. Opět skvělý thriller, který má spád a neustále čekáte co bude.

Téma záměny dětí, výchova, povahy lidí a jak reagovat na to, když se něco takového stane.
Jak moc jsou důležití biologičtí rodiče? Jak funguje systém soudů, sociálek a úředníků?

A v neposlední řadě, co to udělá s dítětem....

21.10.2024 5 z 5

Ztracená v galábii Ztracená v galábii Sonja Chihaoui

Svižně napsaná kniha, kde se zbytečně nic moc nepodstatného nerozvádí a přeci se dozvíte všechno, co potřebujete. Je to spíše zpověď ženy, která má potřebu upozornit na to, že kulturní mix manželství, většinou nedopadá moc dobře. Je to velmi logické, rozdílná výchova a pohled na svět, se málokdy podaří skloubit dohromady. Bohužel touha poznávat něco jiného a mylné přesvědčení, že to zrovna já zvládnu, končí většinou špatně. Pak se k tomu přidají děti a je o problém postaráno.
Kniha sama o sobě nemá nějaký velký příběh, doporučila bych jí někomu, koho zajímá muslimský svět a dívkám, které mají život před sebou a uvažují o vztahu s cizincem s vírou v Alláha.

22.09.2024 4 z 5

Kniha dvou cest Kniha dvou cest Jodi Picoult

Ten kdo už má nějakou tu knihu od Jodi přečtenou, tak ví, že tohle je přesně její styl. Každé téma, které píše je neotřené a pokaždé si nastuduje materiál. Někdy je to zajímavé, ale zrovna u této knihy toho bylo až moc. Egypt je úchvatný a láska také. Je trochu škoda, že takto propracovaná kniha, má určité úseky, které jsou takové kýčovité. Jinak za mě hezká kniha, ale je spíše pro fanoušky Picoltové, nečetla bych jí jako její první knihu.

20.12.2023 4 z 5

Rusanda na větvi Rusanda na větvi Světlana Glaserová

Nahlédnutí zpět do minulosti, někteří jistě zavzpomínají. Dobře napsaná autobiografie z pohledu dítěte, postupně přechází, až do dospělosti. Popisuje nejenom politickou scénu, ale i mnohem zajímavější vztahy dospělých osob. Chápání dětí světa a prozření v dospělosti. Není to, ale kniha ke které se vrátíte. Je to taková jednohubka na jeden večer.

03.12.2022 4 z 5

Lady Fuckingham Lady Fuckingham Oscar Wilde

Co dodat, příběh žádný, člověk si to přečte spíše ze zvědavosti. Na druhou stranu, kam se hrabe 50 odstínů šedi. :-D Dokážu si představit, že to může i dnes někoho pobouřit. Mládež to ocení a ostatní v tom vidí jenom pornografickou knížku, kde se představivosti meze nekladou. Přestože je to knížečka fakt útlá, skoro všude je jenom sex, sex a sex.

26.04.2022 1 z 5

Pomalu hořící oheň Pomalu hořící oheň Paula Hawkins

Není to úplně na plný počet hvězdiček, ale uznávám, že mě kniha chytila víc, než prvotina Dívka ve vlaku. Zase se setkáváme s příběhem, který vypráví více osob najednou. Příběh je protkaný, nebo ozvláštněný o úryvky z knihy. Styl psaní mi tolik nevadí, když si zvyknete na přeskakování, mezi postavami, děj je zajímavější a občas čekáte, jak bude pokračovat příběh jiné osoby. ¨
Ke konci už jsem věděla, kdo to byl a chybělo mi takové to překvapení na konci. Kniha je plná zvratů a je různě zamotaná, ale jakmile se začne odhalovat, co kdo udělal, dojde vám konec.
Myslím, že tu je posun autorky, doufám, že jednou si přečtu knihu, ze které se tzv. posadím na zadek.

16.01.2022 4 z 5

Čas odejít Čas odejít Jodi Picoult

Příběh hezky plyne, střídají se tam postavy, kde si každá vypráví svou část příběhu. Pomaličku se spojují střípky a dávají dohromady celek. Tohle je typická Jodi Picoult a proto mám její knihy tak ráda. Ale, tady mi to tolik nesedlo, ke konci už bylo jasné, jak kniha dopadne, chyběl mi takový ten nečekaný zvrat. Bohužel mi k tomu ani neseděl, ten prvek nadpřirozena, je to ale spíš tím, že zrovna tohle téma nevyhledávám. Na druhou stranu, povídaní o sloní rezervaci, jejich chování a myšlení mě fascinovalo. Být to kniha o slonech s detektivní zápletkou, bez duchařiny, určitě by dostala více hvězd.

08.03.2021 3 z 5

Kniha vzpomínek Kniha vzpomínek Rowan Coleman

Všichni doufáme, že se nám tohle nemůže stát, ale co když zrovna.... Krásně popsané období, kdy nemoc propuká, pocity, zmatení, touha žít normálně. Kniha se dobře četla, občas mi trochu vadilo, jak to pokaždé vypráví někdo jiný, ale určitě jsem se neztrácela. Nedávám plný počet, protože si myslím, že autorka mohla ještě trošičku lépe vystihnout konec, přesto je to kniha, která mi bude dlouho ležet v hlavě.

28.12.2019 4 z 5