veronika9143 veronika9143 komentáře u knih

Pinocchiova dobrodružství Pinocchiova dobrodružství Carlo Collodi (p)

Každý by si měl přečíst knížky svého mládí, určitě se bude divit, jak mu dnes připadají jiné....

22.04.2016 4 z 5

Hostina ledu & ohně: Oficiální kuchařka Game of Thrones Hostina ledu & ohně: Oficiální kuchařka Game of Thrones Chelsea Monroe-Cassel

Kuchařka mi připadá jako originální nápad - obsahuje spoustu rozmanitých receptů. Je určená nejen pro fanoušky, Vše je dopodrobna popsané. Bude se Vám líbit.

18.04.2016 5 z 5

Krátký druhý život Bree Tannerové Krátký druhý život Bree Tannerové Stephenie Meyer

Určeno hlavně pro ty co milujou Ságu stmívání
Byla to pro mě taková jednohubka - rychle přečtená a objasnila mi kus knihy :-D

14.04.2016 5 z 5

Spálená obloha Spálená obloha Gilly Macmillan

Tak reálné - nádherně popsané - tolik pocitů. A přitom tak bolestné téma pro většinu z nás - nepředstavitelné. Doporučuji každému. Více v mé recenzi: http://cteme-s-laskou.blogspot.com/2016/04/spalena-obloha.html

12.04.2016 5 z 5

Dívka, která sahala po hvězdách Dívka, která sahala po hvězdách Sarah Addison Allen

Knížka pro mladé čtenáře o lásce dvou mladičkých lidí a Mullabyjské záhadě. Více najdete v mé recenzi: http://cteme-s-laskou.blogspot.com/2016/04/divka-ktera-sahala-po-hvezdach.html

04.04.2016 3 z 5

Pusinka Pusinka Sophie Hannah

Pro mě průměrná detektivka. Námět byl super ale to podání mě nebavilo. Více najdete v recenzi - http://cms.cteme-s-laskou.webnode.cz/pusinka/
Byla to moje první knížka od autorky - dávám tomu šanci a zkusím jinou - snad bude lepší.

28.03.2016 3 z 5

Odvrácená tvář lásky Odvrácená tvář lásky Colleen Hoover

Nemám slov, nádherná, procítěná kniha. I slzička ukápla. Musela jsem číst a číst, nedalo mi, abych nevěděla jak to skončí.

22.03.2016 5 z 5

Hostitel Hostitel Stephenie Meyer

Tuto knihu jsem si vybrala hlavně proto, že jsem četla twiligh ságu (která mě fakt dostala) a chtěla jsem okusit i jinou tvorbu od této autorky. Kniha mě určitě nezklamala ze začátku se trochu táhla a začetla jsem se až asi od půlky, přesto se mi moc líbila a všem fanouškům scifi a fantasy ji doporučuji. Osobně jsem udělala tu chybu , protože jsem viděla první film a spoustu zápletek jsem očekávala, co jsem nečekala bylo to že film se od knihy liší některé věci se stali jinak nebo vůbec a naopak kniha měla i jiný příběh který filmu chyběl.

16.03.2016 4 z 5

Na Větrné hůrce Na Větrné hůrce Emily Brontë

Opravdu velkolepý, tragický román.
Tento román ve vás vyvolá mnoho pocitů, chvíli jsem postavy litovala, chvíli jsem jim to přála a někdy jsem měla chuť "dám jim pár facek" :-D Kdyby si občas všechno pořádně vysvětlili nedocházelo by k tolika omylům, ale o tom vlastně celý román je.
Lidi se tu nenávidí a zároveň šíleně milují. Hodně se rozlišuje společenská vrstva, která je uctivá ale někdy si dovolí tolik, že jsem se dooopravdy divila....
Ze začátku mi dělali problém příbuzenské vztahy postav ( hlavně podobná jména) a taky že se sestřenice a bratranci berou mezi sebou (což bylo tenkrát normální) přesto je to v knize krásně napsáno kdo ke komu patřil, jak byli příbuzný atd.... takže jsem všechno lehce pochopila.
Kniha je psaná pro nás dnes starým jazykem, což ji neubírá na kráse, spíš naopak, občas pro nás nepochopitelná rozhodnutí hlavních postav a pomsta, kterou bysme dneska těžko pochopili.
Když to všechno schrnu: žádné postavě jsem nefandila ani si ji tolik neoblíbila, snad trochu dceru Kateřiny, ale i ta mi občas lezla na nervy a došla jsem k závěru že většina jich buď šílená byla nebo časem zešílela.
Tuto knihu vystihují tři slova : LÁSKA - POMSTA - ŠÍLENSTVÍ
I když jsem tu vypsala co všechno se mi nelíbilo, tak jsem se od knihy nemohla odtrnout a prostě to tam patří, aby měl člověk takové pocity aby postavy nenáviděl a zároveň je miloval. Proto hodnotím 5 hvězdičkama opravdu si to zaslouží...

24.02.2016 5 z 5

Aristoteles a Dante odhalují záhady vesmíru Aristoteles a Dante odhalují záhady vesmíru Benjamin Alire Sáenz

Strašně nerada, ale tahle kniha mě nijak moc nezaujala a je asi první knihou kterou jsem nedočetla do konce. Možná je to věkem a kdybych jí četla v patnácti tak mám jinej názor kdo ví. A proto ji také nebudu hodnotit hvězdami, pouze slovně. Tak za prvé kniha má hezký obal to je bez debat, za druhé se mi velmi lehce četla a otáčela jsem stránky jednu za druhou ( do tý doby než jsem teda zjistila že mě opravdu ale opravdu nebaví) za třetí: někdy jsem nevěděla kdo vlastně vypráví a musela jsem se soustředit což považuju za mínus hlavně pokud je kniha určená mladým čtenářům. A za čtvtý bych se asi měla omluvit kamarádce co mi knihu pujčila, protože jí se zdála hezká, ale jak se řiká co člověk to názor.....

18.02.2016 3 z 5

Z lásky k vám Z lásky k vám Amanda Prowse

Velmi silný příběh. Domácí násilí je všude kolem nás a opravdu ne vždycky okolí vidí, co se děje v soukromí a navenek nejspokojenější manželství bývá to nejhorší..... Je doopravdy zvláštní kolik žen trpí a neumí se od toho odprostit a požádat někoho o pomoc což většinou vede k veliké tragédii, buď tím že spáchají sebevraždu nebo zabijí tyrana. A mateřství samotné tomu nepomáhá a ženy trpí ze strachu že přijdou o děti. Tohle autorka pěkně vystihla. Nemůžu jinak než ohodnotit plným počtem hvězdiček.

17.02.2016 5 z 5

Selekce 1–3 (box) Selekce 1–3 (box) Kiera Cass

Mě se trilogie líbila, a asi bych ji dala tak 4,5 hvězdy. Každou knihu jsem okomentovala zvlášť, ale jako celek bych řekla že nejslabší byla prostřední kniha Elita. Knížky se dobře čtou všechny tři jsem přečetla za 5 dní což je při práci a s dětmi na mě fakt výkon :-D Určitě si přečtu i pokračování a doufám, že tam bude víc romantiky a míň nedorozumění.

10.02.2016 4 z 5

První První Kiera Cass

Poslední díl byl pro mě nejlepší. Sice jsem teda čekala trochu více romantiky, ale i přes to se tam hodně přihodilo a změnilo. A proto se těším na další dvě knížky co mají vyjít jako pokračování snad budou ještě o něco lepší.

09.02.2016 5 z 5

Elita Elita Kiera Cass

Škoda že se ve druhém díle vlastně nic moc nestalo. America se nemůže rozhodnout co a jak a okolo toho se všechno točí. Co se musí ale autorce nechat je, že se hlavní postavy chovají tak jako kdyby jim opravdu bylo 17 a 18 let i přes to že se princ snaží vypadat starší a asi i rozumějsí.

09.02.2016 4 z 5

Selekce Selekce Kiera Cass

Nemůžu si pomoct, ale to je prostě Romantický Hunger games :-D Jinak se kniha čte velmi rychle a dobře. Je to doopravdy pohádka pro dívky, číst jí před 15 lety tak jí dám 10 bodů z deseti. Ale i přes to všechno bych ji každému doporučila jako oddychovou četbu. A jsem sama zvědavá jak to bude pokračovat dál.

06.02.2016 4 z 5

Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Už se nedivím, že je to tak prodávaná kniha. Doopravdy zajímavě zpracované. Nejprve jsem si myslela že si nezvyknu na kapitoly (ráno, odpoledne, večer), ale díky tomu byla kniha krásně přehledná. A vyprávění jako kdybych postavám sídlila v jejich hlavách. Moc mě tahle kniha bavila a Ráchel jsem si oblíbila - alkoholička jak vyšitá :-D Jsem zvědavá na filmové zpracování, za mě mohu knihu doporučit a dávám 5 hvězdiček.

04.02.2016 4 z 5

Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Na tuto knihu jsem se velmi těšila pro její vysoké hodnocení čtenáři. Byl pro mě trochu šok, že začátek knihy se mi moc nelíbil a marně jsem přemýšlela co je na týhle knížce tak zvláštní. Ale s přibývajícími stránkami, jsem na to přišla a konec jsem doslova hltala a musela ho prostě co nejrychleji dočíst. Tohle neni knížka pro oddechovou četbu, nutí nás zamyslet se nad smyslem života a situací do kterých člověk může (i přesto že si to nepřipouští) dostat. Jak složité je žít s jakýmkoliv postižením jak pro člověka samotného ale i pro jeho nejbližší.

27.01.2016 4 z 5

Šepot vzdálených chvil Šepot vzdálených chvil Kate Morton

No co k tomu dodat - prostě super zasloužila by si i 6 hvězdiček. Prolínání minulosti se současností. Skoro každá postava vypráví příběh sama za sebe. Spletitá záhada, která se postupně rozplítá, složité mezilidské vztahy.... Myslím že to autorka krásně vystihla. Kniha je napsaná s velkou bohatou slovní zásobou, žádné jednoduché věty. Určitě se k této knize ještě vrátím a zkusím i další tituly autorky. Mohu jenom doporučit.

23.01.2016 5 z 5

Pohádky skřítků Medovníčka a Barvínka Pohádky skřítků Medovníčka a Barvínka Jan Lebeda

Krásná knížka pro malé děti, čteme s dcerou každý večer jeden příběh, nejsou dlouhé tak 4-5 stránek a moc hezké vyprávění o dvou skřítkách. Kniha je i hezky ilustrovaná. Mohu jenom doporučit určitě koupíme i další Medovníčkovy knihy.

15.01.2016 5 z 5

Hotel v Paříži (box) Hotel v Paříži (box) Emma Mars

Tuto trilogii jsem dostala jako vánoční dárek. Sama bych si ji nekoupila, když jsem si přečetla recenze.
Jenže po přečtení jsem musela upravit svůj názor. Ano první díl je podobný jako Padesát odstínů - bohatý David x chudá a naivní Elle. Vložené texty ze zápisníku stejně jako maily v odstínech. Začátek byl pro mě trochu matoucí než jsem pochopila jak to autorka myslela a tento díl byl zbytečně dlouhý, takže se nedivím že mnoho lidí tohle všechno odradilo.
Proto mě velmi mile překvapil díl druhý, nevím jestli tady autorka konečně začala psát a přestala se snažit napodobovat, ale musím uznat že to bylo napínavý a dobře se mi to četlo a dokonce jsem se těšila na třetí díl.
Tam se sice všechno vysvětlilo, ale už mě to tolik nezaujalo hlavně když z Elle udělala hvězdu.
Kdybych to měla celé schrnout tak by stačili dva díly. Jinak námět a myšlenka toho všeho byla dobrá i zápletka dvou bratrů - super. Ale měla to psát sama o sobě a ne jako odpověď na Padesát odstínů.
Dávám tři hvězdičky stejně jako u odstínů myslím že je to srovnatelné.....

14.01.2016 3 z 5