Verrrunka

Knihu jsem četla jako ebook v angličtině. Příběh mě nijak zvlášť nezaujal, znám i lepší knížky pro děti. Ale pokud by si někdo potřebovat doplnit četbu v angličtině, tak toto dílo mi přišlo celkem nenáročné. Doporučovala bych si ji najít na wikipedii, velmi mě překvapilo, kde všude se vyskytují odkazy na tuhle knížku.

V dnešní době by to bylo jen laciné porno, uznávám, že v 19. století to mohl být zázrak. Hvězdičku navíc dávám jen pro dobu, ve které to bylo napsané.

Co je moc, to je příliš… Napsat jednu takovou knížku- dobře. Napsat druhou- dejme tomu.. ale další a další? Samozřejmě jsem se i zasmála, ale moc to nestačilo na lepší hodnocení.

Rozpustilá knížka pro uspěchané lidi, kteří nemají čas koukat na filmy. Každému filmu je zde věnována stránka komiksového zpracování, kde se dozvídáme hlavní náplň filmu, občas s vtipnou poznámkou pro zasvěcené. Např. Terminátor (1984): … ale Terminátor Sáru nezabije. I když lidstvu se přece jen pomstí, když se stane guvernérem Kalifornie. :-D Humor, který rozhodně není pro každého.

Zajímavý styl vyprávění. Líbilo se mi, jak plynule se střídají "světlé" a "tmavé" chvilky. Ani ten konec nebyl úplně k zahození. Dalo by se říct, že to je spíš taková oddechová rychlovka, i když téma je silné. :)

Trochu kostrbaté psaní a vyjadřování myšlenek. Ale všecko perfektně sedí, až je to trochu hrůzostrašné.

Příjemné nahlédnutí do jedné bláznivé rodinky. Bohužel mi ani jedna postava nestihla přirůst k srdci. Průměr. Podivný případ se psem nesrovnatelně lepší.

Rozhodně lepší díl než Eragon, takový víc dospělejší. Plno zvratů, historie, více ze života elfů. Krásné popisy elfího království! Jen ta bitva mohla být trochu více rozepsána. Každopádně se těším na třetí díl.

Jak jinak než opět velká sranda!! Taky bych chtěla za domácího mazlíčka takového Errola :-) a dvoumetrový trpaslík Karotka tomu dodává vážně šťávu!

Tato kniha je spíš pro děti, vypráví pohádku o mamince a pak o maminčiných dětech. Více mě nadchla kniha Tři maminky a tatínek.

Dobrá kniha, dobře zpracované, doporučuji pokud se chcete dozvědět něco málo ze života například Billa Clintona, či Fidela Castra.

Krátka a příjemná básnická sbírka. Milovníci poezie jistě ocení.

Dalo by se nazvat sbírkou textů parodujích známé české autory jako napříkla Hrabala, Škvoreckého čí Párala, nechybí ale i pár autorů zahraničních.

Velmi napínavý román, který jsem přečetla ve škole během pár dnů(nutno dodat, že má téměř 600stran) Nebýt toho až moc překombinovaného konce, tak jsem nadmíru spokojená.

Tak tentokrát musím smutně konstatovat, že jsem se moc nebavila. Hlavní postavy mě nebavily, ani ta hlavní myšlenka se mi moc nezamlouvala. Asi jsem prostě zvyklá na jiného Pratchetta.

Dobrý román, rozhodně zajímavý nápad a rozhodně zajímavé myšlenky.

Bylo mi ctí, že mi tento diář dělal celý rok společnost!