Verrrunka Verrrunka komentáře u knih

Čaroděj ze země Oz Čaroděj ze země Oz Frank Lyman Baum

Knihu jsem četla jako ebook v angličtině. Příběh mě nijak zvlášť nezaujal, znám i lepší knížky pro děti. Ale pokud by si někdo potřebovat doplnit četbu v angličtině, tak toto dílo mi přišlo celkem nenáročné. Doporučovala bych si ji najít na wikipedii, velmi mě překvapilo, kde všude se vyskytují odkazy na tuhle knížku.

23.12.2011 3 z 5

Lady Fuckingham Lady Fuckingham Oscar Wilde

V dnešní době by to bylo jen laciné porno, uznávám, že v 19. století to mohl být zázrak. Hvězdičku navíc dávám jen pro dobu, ve které to bylo napsané.

23.12.2011 2 z 5

Jak blbá, tak široká Jak blbá, tak široká Halina Pawlowská

Co je moc, to je příliš… Napsat jednu takovou knížku- dobře. Napsat druhou- dejme tomu.. ale další a další? Samozřejmě jsem se i zasmála, ale moc to nestačilo na lepší hodnocení.

23.12.2011 1 z 5

99 klasických filmů pro lidi v kalupu 99 klasických filmů pro lidi v kalupu Henrik Lange

Rozpustilá knížka pro uspěchané lidi, kteří nemají čas koukat na filmy. Každému filmu je zde věnována stránka komiksového zpracování, kde se dozvídáme hlavní náplň filmu, občas s vtipnou poznámkou pro zasvěcené. Např. Terminátor (1984): … ale Terminátor Sáru nezabije. I když lidstvu se přece jen pomstí, když se stane guvernérem Kalifornie. :-D Humor, který rozhodně není pro každého.

06.12.2011 4 z 5

Mrtvý muž Mrtvý muž Bianca Bellová

Zajímavý styl vyprávění. Líbilo se mi, jak plynule se střídají "světlé" a "tmavé" chvilky. Ani ten konec nebyl úplně k zahození. Dalo by se říct, že to je spíš taková oddechová rychlovka, i když téma je silné. :)

30.11.2011 4 z 5

Tajemství reflexní masáže Tajemství reflexní masáže Chris McLaughlin

Užitečná, přehledná příručka.

25.08.2011 4 z 5

Datum narození a jeho vliv na náš charakter Datum narození a jeho vliv na náš charakter Jitka Kadlecová

Trochu kostrbaté psaní a vyjadřování myšlenek. Ale všecko perfektně sedí, až je to trochu hrůzostrašné.

25.08.2011 3 z 5

Problémové partie Problémové partie Mark Haddon

Příjemné nahlédnutí do jedné bláznivé rodinky. Bohužel mi ani jedna postava nestihla přirůst k srdci. Průměr. Podivný případ se psem nesrovnatelně lep­ší.

15.08.2011 3 z 5

Eldest Eldest Christopher Paolini

Rozhodně lepší díl než Eragon, takový víc dospělejší. Plno zvratů, historie, více ze života elfů. Krásné popisy elfího království! Jen ta bitva mohla být trochu více rozepsána. Každopádně se těším na třetí díl.

13.07.2011 4 z 5

Stráže! Stráže! Stráže! Stráže! Terry Pratchett

Jak jinak než opět velká sranda!! Taky bych chtěla za domácího mazlíčka takového Errola :-) a dvoumetrový trpaslík Karotka tomu dodává vážně šťávu!

09.06.2011 5 z 5

Tři tatínci a maminka Tři tatínci a maminka Michal Viewegh

Tato kniha je spíš pro děti, vypráví pohádku o mamince a pak o maminčiných dětech. Více mě nadchla kniha Tři maminky a tatínek.

09.03.2011 2 z 5

Prorůstový stimul Prorůstový stimul Jan Vodňanský

Zajímavé básničky, někdy mírně vulgární.

06.02.2011 3 z 5

Velká pětka Velká pětka Marek Dobrovolný

Dobrá kniha, dobře zpracované, doporučuji pokud se chcete dozvědět něco málo ze života například Billa Clintona, či Fidela Castra.

05.02.2011 4 z 5

Soužitná pole Soužitná pole Jiří Strnad

Krátka a příjemná básnická sbírka. Milovníci poezie jistě ocení.

05.02.2011 4 z 5

Králožroutky Králožroutky Jan Cézar

Jednoduchý, sexuálně laděný románek pro ženy.

04.02.2011 3 z 5

Nápady laskavého čtenáře Nápady laskavého čtenáře Michal Viewegh

Dalo by se nazvat sbírkou textů parodujích známé české autory jako napříkla Hrabala, Škvoreckého čí Párala, nechybí ale i pár autorů zahraničních.

04.02.2011 4 z 5

Andělé a démoni Andělé a démoni Dan Brown

Velmi napínavý román, který jsem přečetla ve škole během pár dnů(nutno dodat, že má téměř 600stran) Nebýt toho až moc překombinovaného konce, tak jsem nadmíru spokojená.

02.02.2011 4 z 5

Strata Strata Terry Pratchett

Tak tentokrát musím smutně konstatovat, že jsem se moc nebavila. Hlavní postavy mě nebavily, ani ta hlavní myšlenka se mi moc nezamlouvala. Asi jsem prostě zvyklá na jiného Pratchetta.

02.02.2011 3 z 5

Ďábel a slečna Chantal Ďábel a slečna Chantal Paulo Coelho

Dobrý román, rozhodně zajímavý nápad a rozhodně zajímavé myšlenky.

31.01.2011 4 z 5

Inspirace: Diář 2010 Inspirace: Diář 2010 Paulo Coelho

Bylo mi ctí, že mi tento diář dělal celý rok společnost!

31.01.2011 5 z 5