Veruru1981 Veruru1981 komentáře u knih

Zvrhlý král Zvrhlý král Rina Kent

Bez obalu se priznam: prvni dil jsem precetla za jeden den. Pri predstave, ze na dalsi dily budu cekat buh vi jak dlouho, jsem objevila, ze v anglictine uz vyslo dalsich 7 dilu.... Je o 14 dni pozdeji a ja ctu osmy dil: epilog. Takze poznani c. 1) neni to trologie, ale nekonecna saga (protoze krome dalsich 7 dilu na to navazuje i saga Jonathana Kinga o 3 dilech). Poznani 2) byt bych v rade situaci reagovala jinak, nez hrdinky a nenechala si to libit, o cem by ale ty knihy byly, ze... Poznani 3) neskutecne me ta série bavi. Nektery pary mene, Aiden a Elsa samozrejme nejvic. Kazdopadne erotika je popsana sexy zpusobem. Poznani 4) jsem závislák. 5) je mozne, ze v anglictine je to lepsi, nez v překladu (preci jen 'sweetheart' nezni tak kycovite jako 'milacku'. Serie mi spadla to obdobi touhy po tomto druhu oddechovky a rozhodla padla na urodnou pudu. Rozhodne doporucuju!!!

25.10.2022 5 z 5

Pod kudlu! Pod kudlu! Arnold Van de Laar

Historie chirurgie podana naprosto zabavnych a pochopitelnym zpusobem. Mam rada tyto profesni knihy. A musim rict, ze tuto autor zpracoval opravdu s citem. Byt by nazev mohl desit, nejde o zadnou nechutarnu. Opravdu doporucuji!

04.09.2022 5 z 5

Rychleji mluvit nedokážu: Od Gilmorových děvčat ke Gilmorovým děvčatům (a všechno mezi tím) Rychleji mluvit nedokážu: Od Gilmorových děvčat ke Gilmorovým děvčatům (a všechno mezi tím) Lauren Graham

Knihu jsem docetla, i kdyz me vlastne ani moc nebavila, alespon ta druha pulka. Prislo mi, ze autorka ma ADHD, skace sem tam, nedokonci myslenku, pritom namet skvely... Zkratka mozaika nesourodych veci, pritom zivot Graham (ktera ma skvely smysl pro humor) by byl jiste zajimavejsi, kdyby se vic podobal autobiografii.

25.08.2022 3 z 5

Obnažená Obnažená Sylvia Day

rozhodně mě to bavilo. recenzi píšu až po přečtení druhého dílu a překvapivě mě ten první bavil víc. postavy mají charisma, sluší jim to spolu, až možná na občas velmi naivní hlášky hlavní hrdinky. v reálu by to tak nefungovalo, takže to hodnotím jako pěknou pohádku pro dospělé, s peprnými erotickými scénami

16.08.2022 5 z 5

Spoutaná Spoutaná Sylvia Day

(SPOILER) dávám 4 hvězdy a jenom proto, že se mi nelíbilo, jak mu Eva odpustila a místy byla až naivní. až na určité pasáže, kdy já bych rozhodně sebe tak zadarmo nedala, byla kniha dobrá. závěr byl perfektní, Gideon vrahem... už se těším na další díl.

16.08.2022 4 z 5

Vím, že tě chci Vím, že tě chci Estelle Maskame

Rozhodne tomu rikam grand finale, jakkoliv byly desive pasaze s Tylerovym tyranim, knihu jsem precetla jednim dechem, protoze me zajimalo, kdy ho konecne nekdo zachrani. Zajimavy byl i pohled na jeho vztah k Eden, jak postupne si k ni rozvijel city. Davam proto 5 hvezd...

24.07.2022 5 z 5

Víš, že tě potřebuju? Víš, že tě potřebuju? Estelle Maskame

(SPOILER) Druhy dil rozhodne lepsi nez ten prvni. Dialogy jsou realne, chemie hlavnich hrdinu skvela. Doslova jsem to hltala. Mrzel me konec, ale od ceho je dalsi dil, do ktereho se hned poustim?! Hezka letni oddychovka pro vsechny, kdo maji radi velke a komplikovane milostne pribehy.

17.07.2022 5 z 5

Víš, že tě miluju? Víš, že tě miluju? Estelle Maskame

Davam 4 hvezdy, prestoze k idealu to ma daleko. Co se mi libi: chemie mezi hlavni hrdinkou a jejim nevlastnim bratrem. Co se mi nelibi: hlavni hrdinka je hodne naivni, jeji protejsek zase maximalni hulvat a playboy, ktery tim snad je maskuje sve slabiny. V rade pripadu mi jejich interakce neprisly moc logicke... Tak jako tak, hezka letni oddychovka, po prvni tretine, ktera me uplne nebavila, jsem to nakonec precetla za 2 dny. Rozhodne zase ten pocit, ze tu knizku nemuzu odlozit a musi cist dal a to miluju!

17.07.2022 4 z 5

Vlci v rouše beránčím Vlci v rouše beránčím George K. Simon

kniha mě moc nenadchla, i když jsem na ní slyšela jen kladné recenze. nevím, čím to bylo, snad až moc teoretická a málo praktická, i když obsahuje příběhy z praxe. asi prostě kniha prostě jen nenaplnila moje očekávání.

27.05.2022 3 z 5

Před námi Před námi Anna Todd

Trochu zklamani. Cekala jsem prvni dil z pohledu Hardina, ale prisla zkracena verze, kde jsem mela pocit, ze nektery veci byly jinak nebo v jinem sledu. Pribehy vedlejsich postav me vyslovene nudily... Nejslabsi dil cele serie. Skoda, potencial byl velky, spisovatelka ho ale nenaplnila.

13.05.2022 3 z 5

Pouto Pouto Anna Todd

(SPOILER) Cekala jsem s nejvetsim napetim, jak to s Tessou a Hardinem dopadne. No samozrejme dobre, ale az po nekolika letech. Coz me trochu zklamalo. Nemyslim si, ze kdyby se od sebe odloucili na 3 roky, jeste se takto v pohode daji dohromady, alespon v realnem zivote. No ale tak je to takova pohadka pro dospele (byt mylne zarazena mezi young adult), takze budme radi, ze to dobre dopadlo. Osobne bych cekala, ze Tessa od Hardina neodejde, kdyz se konecne zmenil anebo bych cekala, ze kdyz ji ukaze knihu o nich (po 5 mesicich odlouceni), co k ni citil od sameho zacatku a bude happy end... Autorka me ale napinala az do sameho konce.

03.05.2022 5 z 5

Tajemství Tajemství Anna Todd

Tahle serie je zavislost. Stejne toxicka jako vztah hlavnich hrdinu, Tessy a Hardina... Byla bych v takovym vztahu a snasela Hardinovy stiny? Urcite ne. Presto jako voyer hltam kazdou stranku a premyslim, na jake dno Hardin Tessu zase posle. A ze posle... Kniha ma pres 700 stran, ale precetla jsem ji behem 3 dnu, uz to ukazuje, jak se od ni neda odtrhnout. Opet davka emocionalni exploze, jak slibuje prebal knihy, samozrejme s notnou davkou sex scen...

01.05.2022 5 z 5

Přiznání Přiznání Anna Todd

Druha vlna emocionalni exploze... Ja bych rekla, ze spis uragan. Miluji se, nenavidi se, posilaji se nekam, vraci se k sobe. Veletoce tam a zpatky, toxicky vztah se vsim vsudy, jaky bychom nikdo nechtel zazit na vlastni kuzi, ale ke cteni je to tak sexy. Stejne jako u prvniho dilu eroticke napeti by se dalo krajet, tentokrat jeste brutalneji. Nemuzu se ale Tessy a Hardina nabazit.

25.04.2022 5 z 5

Polibek Polibek Anna Todd

Tak to eroticky napeti mezi hlavni hrdinkou Tessou a 'jejim' Hardinem by se dalo doslova krajet. Nerekla bych, ze je to z kategorie young adult, na to je tam az moc explicitnich scen. Videla jsem nejdriv film a chtela vedet, jak to bylo v knize. Kniha rozhodne lepsi nez film, kde je rada scen zkracena, cetla se sama. Byt je konec smutny, nastesti mam v ruce druhy dil a kocham se pribehem tohoto toxickeho vztahu dal. Za me rozhodne jedna z nejlepsich knih v kategorii erotica romance.

22.04.2022 5 z 5

Věř mi Věř mi Kylie Scott

Trochu infantilni, spise pro pubertaky, misty hodne nerealne dialogy (ale mozna dano tim, ze pubertu mam uz davno za sebou). Presto jsem to docetla. Skoda jen, ze kdyz se to zacalo rozjizdet, kniha skoncila... Postavy mely zajimavou dynamiku, i kdyz si nedokazu predstavit, ze by se skolni frajer c. 1 bezhlave zamiloval do tlustosky, ze ktere si cela skola dela srandu. Btw. zrovna to, ze hlavni hrdinka ma byt tlusta, bylo pro dej uplne zbytecny, stejne jako to, ze hlavni hrdina je byvaly dealer... Ale oddychovce na odpoledne to lze odpustit.

17.04.2022 3 z 5

Darker Darker E. L. James (p)

Stoprocentni romantika. Po letech jsem se vratila k pribehu Any a Christiana a nejsem zklamana. Vzhledem k tomu, ze jsem to cetla s odstupem, prekvapili me, jak hluboky cit Christian k Anne vlastne chova. Cekala jsem z jeho strany vic sexualne zalozeneho vztahu. A on spis bojuje s necim, co nezna, laskou k Ane.
Kniha se mi libila, jako predchozi dily. Uz mam objednano i Freed, a asi si osvezim i Grey... proste to musim docist vsechno.

16.04.2022 5 z 5

Mystický léčitel: Tajemství chronických i záhadných nemocí a jejich léčba Mystický léčitel: Tajemství chronických i záhadných nemocí a jejich léčba Anthony William

Mam z te knihy rozporuplne pocity. Na jednu stranu hodne veci davalo smysl, na druhou stranu za vsim jednostranne videt jen EB virus mi taky prislo zvlastni. A jako jediny vselek celerova stava, no potes. Hlavu mi taky nebralo to, ze napriklad vejce jsou nejvetsi zlo... Knihu jsem tedy precetla, ale ridit se ji urcite nebudu.

09.04.2022 3 z 5

Moje zero-waste kuchyně Moje zero-waste kuchyně Kate Turner

Rozhodne podnetny prvni nastrel k zero waste zivotu. I kdyz asi nikdy nebudu vyuzivat i slupky, rozhodne me prisly skvele tipy na skladovani potravin a jejich pouzitelnost v case. Jde o kratkou knihu, zadny hluboky vhled, ale i tak me kniha prinesla podnet v tom vice premyslet, co kupuju, kdy to spotrebuju, apod.

13.03.2022 3 z 5

Chvilka na taj-či Chvilka na taj-či Ronnie Robinson

Koupila jsem si ji v akci, takze vlastne byla zdarma. Naplnila svuj ucel dozvedet se, o cem je vlastne taici. Ale to by asi splnilo i vyhledani na googlu. Nemuzu rict, ze by podle ni slo cvicit. Jako napoveda zakladnich pozic ale poslouzi.

13.03.2022 2 z 5

Tajemství harmonie: Okamžiky štěstí Tajemství harmonie: Okamžiky štěstí Iris Warkus

Kratoucka kniha na jedno odpoledne, ale tipy nebyly uplne spatne. Spis ale jako takove opacko, co uz znate. Krasne graficke zpracovani.

13.03.2022 3 z 5