Vevericka.eva Vevericka.eva komentáře u knih

Do pohádky se zvířátky Do pohádky se zvířátky Eva Horáková

Vtipné pohádky, na kterých se děti naučí číst. Opravdu doporučuji. Stačí znalost písmen a po zdolání knihy, máte doma za půl roku malého čtenáře. Malá písmenka jsou už po té hračka.

20.02.2020 5 z 5

Strážce meče Strážce meče John White

Asi jsem tuto knihu četla v nesprávném vývojovém období, ale mě přišla nudná. Děj pomalý, nezáživný, postavy ploché. Některé pasáže jako bych už četla někdy dřív v jiných knihách. Neustálé narážky o náboženství mě vyloženě vadily.

20.02.2020 1 z 5

Ztracená vládkyně Ztracená vládkyně Steve Robinson

Smutný osud matky, která musela opustit své děti. Tayte opět rozplétá nitky osudů. Střídavě současnost a minulost. Pěkné počtení.

18.02.2020 4 z 5

Smrtící hry Smrtící hry Steve Robinson

Perfektní jízda. Maraton hádanek s nešťastnými konci. Pak menší zpomalení, které jen ještě zbýší napětí a nakonec úchvatný finiš. Rozhodně stojí za přečtení. Jsem ráda, že se konečně uzavře příběh jedné z minulých postav.

18.02.2020

Macbeth Macbeth Jo Nesbø

Užila jsem si to. Chvíli, než jsem si uvědomila, že se jedná o Shakespeara, jsem nechápala, co je to za hlavního hrdinu, ale pak už naprostá spokojenost. Díky za čtivé zpracování klasiky v moderním hávu.

19.12.2019 5 z 5

Švábi Švábi Jo Nesbø

Jízda,ještě to nedosahuje kvalit Sněhuláka, ale byl to teprve 2. díl. Doporučuji, stojí za přečtení.

31.10.2019 4 z 5

Sofiin svět Sofiin svět Jostein Gaarder

Úžasná kniha, příběh na jehož pozadí se odehrávají dějiny filozofie. Srozumitelně, výstižně, jasně a hlavně né nudně!

26.09.2019 5 z 5

Honzíkova cesta Honzíkova cesta Bohumil Říha

Vzpomínka na mé dětství. Až na ty občasné socialistické vložky stále zábavná kniha. Bavila i mé děti.

26.09.2019 4 z 5

Smrtící bílá Smrtící bílá Robert Galbraith (p)

Boží!!! Ještě, ještě! Skvělá zápletka, líbilo se mi, že hned nešlo o vraždu. Moc mě baví osudy postav a jejich vývoj. Nejlepší je, že jejich osudy nestojí na pokraji příběhu, ale jsou v něm zcela obsaženy. Pro mě je tak detektivka víc uvěřitelná, zábavnější, bohatší - tak nějak ve 3D. :-)

26.09.2019 5 z 5

Vidlačka z Chytrova Vidlačka z Chytrova Gabriela Doušová

Nejdřív jsem se nechytala, říkala jsem si, že je to nějaký ujetý. Ale jakmile hrdinka dorazila na vesnici, tak jsem se začala královsky bavit. Dočetla jsem za 2h, prostě milá oddychovka.

Jeden kopeček šmoulový Jeden kopeček šmoulový Marie Doležalová

Šlo to tak lehce číst, jako sedět na obláčku a nechat se vést zpět do doby mého dětství. Nad spoustou věcí jsem si jen říkala, to snad není možné, že to v té době měli všechny děti stejné. To už dnes není. Až se mě jednou děti zeptají jaké to bylo, když jsem byla malá, vytáhnu tuhle knihu a budu vzpomínat na zlatá devadesátá.

Poslední výročí Poslední výročí Liane Moriarty

Jelikož jsem od autorky zhltla Sedmilhářky a Manželovo tajemství, s chutí jsem se pustila i do této knihy. Přiznám se, že jsem nedočetla. Zápletka slabá, děj pomalý a natahovaný. Záhada opuštěného miminka neudržela dostatečné napětí, abych se tím vším prokousala. Přeskočila jsem tedy prostředních 200 stran a vrhla se na konec. Zde se všechno vysvětlilo. Kdyby z toho autorka udělala 100 stránkový román asi by to bylo dobré, takhle 2 hvězdy a ani kousek navíc.

17.09.2019 2 z 5

Čachtická paní Čachtická paní Jožo Nižnánsky

Četla jsem několikrát, nestárnoucí román o krvavé šlechtičně. Čtivé, napínavé.

Krysař Krysař Viktor Dyk

Jedna z mála knih, kterou jsem na škole zvládla s chutí. Nadčasová a poutavá.

Království popela Království popela Sarah J. Maas

Fantastický závěr! Komplikovaný, neočekávaný průběh, nádherné čtení. Všechny cesty se propojili a každá dějová linka se ukončila. Konec, který byl hoden skvělé ságy.

Sedmilhářky Sedmilhářky Liane Moriarty

Rikala jsem si: Bude me to jeste bavit, kdyz jsem videla ten uzasny serial? A bavilo. Tesila jsem se na kazdou scenu, uzivala si dejove linky, propletenec osudu a lzi. A konec? Trochu jiny nez jsem cekala, takze super zmena. Dobra prace jak kniha, tak velmi vydareny a predloze verny serial.

04.08.2019 5 z 5

Manželovo tajemství Manželovo tajemství Liane Moriarty

Jako prvni jsem o teto autorky cetla Sedmilharky. Ty mi prisly ve vysledku o kapku lepsi. Nicmene i tak je toto velmi dobry a ctivy roman. Se ctenim jsem skoncila ve 2.30 rano. :-) Zaver byl skveli, hodilo by se rict Bozi mlyny... Nebo Oko za oko... Fakt doporucuji.

04.08.2019 5 z 5

Spolkla mě knihovna Spolkla mě knihovna Klára Smolíková

Úchvatná kniha. Škoda, že nám ji ve škole nedali místo Cejpka. Teď si dějiny knihovnictví teprve opravdu užívám. Mohu doporučit dětem i dospělým.

18.06.2019 5 z 5

Trhlina Trhlina Jozef Karika

Pravda? Fikce? Obojí. Ale co kam zařadit? Každopádně se takové dílko zůstane dlouho v paměti a nutí k zamyšlení. Při čtení pořád čekáte, kdy se setkáte tváří v tvář s paranormálními jevy, UFO,... a nakonec Vás dostane ta podivná normalita běžných věcí, které v kontextu vytváří příběh čiré hrůzy. K tomu nekonečnost, nemožnost úniku, po tomhle příběhu mám strach jít vůbec spát...třeba po probuzení budu mít větší byt.

09.05.2019 5 z 5

Nekonečný příběh Nekonečný příběh Michael Ende

Ke knize jsem se dostala az ve triceti. Do te doby jsem znala jen filmove zpracovani. Tohle je ovsem uplne neco jineho. Tento pribeh ma tolik vrstev, ze je pravem nekonecny. Dite v nem zazije neco uplne jineho nez dospely. Moc se tesim, az si tuto knihu vezmu do ruky za deset let a najdu novy pribeh.

22.12.2018 5 z 5