vineka vineka komentáře u knih

Muž z ostrova Lewis Muž z ostrova Lewis Peter May

Nádherně poutavý příběh. Miluji jeho styl psaní. Ocitnete se přímo v příběhu a ještě se mnoho dozvíte z historie ostrova.

26.02.2016 5 z 5

Gentleman v Moskvě Gentleman v Moskvě Amor Towles

Nádherná kniha skýtajíc noblesu v každé větě.

23.05.2019 5 z 5

Zabijákovo mlčení Zabijákovo mlčení Ward Larsen

Skvělá trilogie. Očekávám, že film bude něco jako, Agent bez minulosti , pouze zasazen do aktuální doby.

11.05.2018 5 z 5

Poslední paní Parrishová Poslední paní Parrishová Liv Constantine

Tohle byla pecka! Na prvotinu excelentní.

06.04.2018 5 z 5

Báječné dny Báječné dny Raphael Montes

Jen pro silné žaludky.
Šílená představa, že by psychopat vystudoval psychiatrii, aniž by ho za ty roky studia neodhalili či nepodorobili psychotestům. Na druhou stranu, přiznat si, že jsem psycho a snažit se sám sobě porozumět tím, že vystuduji obor, ve kterém bych se měl ústavně léčit, to už je jiná.
Taktéž by se zajisté přišlo na to, jakým způsobem byly přerušeny obratle.

02.08.2017 5 z 5

Skála Skála Peter May

Spisovatel má dar od Boha - dokázat napsat něco tak krásného.

23.03.2016 5 z 5

Dokonalý cizinec Dokonalý cizinec Renée Knight

Zaímavá kniha. Jen mi přišla přehnaná reakce manžela, na dnes běžnou situaci, kterou si snad prošel kdekdo, zvlášť po 20 letech se jí nechat takhle zesměšnit. S reakcí či prohlášením ženy na konci plně souhlasím. Udělala bych s tím chlapem totéž.

20.05.2016 5 z 5

Chlapec, který rozdával sny Chlapec, který rozdával sny Luca Di Fulvio

Tato kniha mi bude ještě dlouho viset v hlavě...a to se mi nestává často.
Pořád jsem s ní v myšlenkách a nemohu se dát do čtení nové. Kniha mne vtáhla do děje od první stránky a já měla pocit, že jsem součástí příběhu, po celou dobu čtení kráčím po boku hlavního hrdiny. Na chvíli zapomenout na vlastní život a vcítit se do života druhých. Právě pro tento pocit čtu knihy. Dokonalá kniha. Žádná výtka. Neupravila bych jediné slovíčko.

22.04.2016 5 z 5

Já, Poutník Já, Poutník Terry Hayes

Ačkoli je březen - tuším, že tuhle knihu už letos nic nepřekoná....

10.03.2015 5 z 5

Krátký proces Krátký proces Richard Sklář

Luxusní počtení, které jsem záměrně natáhla na 4 dny, abych si tento skvost dávkovala postupně.

13.06.2020 5 z 5

3x Provence 3x Provence Peter Mayle

Bože, tak nádherná kniha.
Po pár stránkách, jsem si živě dokázala představit, že se tam taky přestěhujeme.
Zjistíte, jak hrozně se stravujete a jak málo vína pijete.
Pokud vás letos nečeká žádná dovolená, otevřete si ke čtení láhev vína a stránky v knize vám ji dokonale vynahradí.
Ráda bych se dočkala i filmového zpracování.

15.06.2018 5 z 5

Analfabetka, která uměla počítat Analfabetka, která uměla počítat Jonas Jonasson

Jsem ráda, že se mi do rukou dostala tato báječná kniha, ba co víc, je v mém osobním vlastnictví společně se Stoletým staříkem. Kniha, která s přehledem obsadí důstojnou první pozici poslední přečtené knihu roku 2014. Jak jsem již psala k Stoletému staříkovi, že je mou knihou roku, taktéž Analfabetka jakož druhý příběh z této dvojknihy.
Příběh je psán stejně zábavnou a poučnou formou. Plný počet hvězdiček.

31.12.2014 5 z 5

Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel / Analfabetka, která uměla počítat Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel / Analfabetka, která uměla počítat Jonas Jonasson

Pokud to mohu shrnou - tato kniha se jednoznačně stala mou knihou roku, a že jsem jich letos přečetla.
Snad za to může celkové naladění a adventní čas, ale spíše příběh, který se podobá Forrestu Gumpovi. Pozoruhodný, čtivý... během kterého jsem se nejednou hlasitě zasmála a leckdy i doplnila znalosti historie a politiky. Zajímavé je, že se to opravdu mohlo stát a člověk si říká, když stojí tváří v tvář nějakému snad i stoletému staříkovi - jaký je jeho životní příběh.
Knihu mám jako dárek pro manžela, ale nemohla jsem odolat pokušení a udělat malou osobní recenzi tím, že ji prolouskám jako první. Do manželových narozenin zbývá ještě pár dnů, tak honem obrátit knihu a začíst se do Analfabetky....
Ps: Tato dvojkniha si právem zasloužila vyjít ve speciální edici!

12.12.2014 5 z 5

Hodná dcera Hodná dcera Karin Slaughter

To byl teda příběh! Těžko říci, která měla život těžší...s každou další stránkou, jsem byla víc a víc šokována. Je možné, aby tohle všechno dokázal člověk strávit. S přihlédnutím k tomu, jak byly chytré, člověka při čtení napadá, kolik toho neví a v porovnání s IQ sester, jak je hloupý a kolik by se toho měl ještě naučit.
Na tuto knihu jen tak rychle nezapomenu.

20.01.2018 5 z 5

Přítelkyně smrti Přítelkyně smrti Bernhard Aichner

Dokonalá kniha. Excelentní osoba - funebračka, se kterou sympatizujete a celou knihu ospravedlňujete její jednání. Opravdu mi to připadalo přirozené, normální, uvěřitelné. Zvláštní styl psaní - s odrážkami, krátké kapitoly.
Četla jsem nejdřív druhý díl, díky kterému jsem byla zvědavá, co mu předcházelo. Vůbec to nebylo na škodu, což není běžné u knih na pokračování. Jsem netrpělivá na třetí díl.

21.06.2017 5 z 5

Lotosové blues Lotosové blues Kristina Ohlsson

Kniha jsem četla jedním dechem a na jeden zátah. Přečtené mám od autorky všechny předešlé knihy. Tato je úplně z jiného soudku. Jedna dějová linie je celkem vyřešena, ale jak jsem se blížila k posledním stránkám, postupně mi docházelo, že se nestihne všechno vysvětlit a já si uvědomila, že to má být první kniha z trilogie. Hlavní postava mi sedla, styl vyprávění taktéž. Rozhodně si přečtu pokračování. Je zarážející, kolik spisovatelů se deset let poté, co vyšlo Milénium, snaží zajistit a pojistit si návrat čtenáře k jeho knihám tím, že je vydává ve třech dílech, a konejší vás, jakž takž koncem, který vás trochu uchlácholí, že jste ji přece jenom pro něco četli.

03.12.2015 5 z 5

Polámané panenky Polámané panenky James Carol

Velmi zdařilá prvotina a vyjímečný konzultatant, co by hlavní postava.
Těším se na další knihy.

10.11.2015 5 z 5

Obětina Obětina Sharon J. Bolton

Skvělá kniha. Nemohla jsem se od ní odtrhnout a snad jsem se x-krát podivila, na které že jsem to straně. Doporučuji. Recenze nelhaly.

04.02.2015 5 z 5

Přízrak Přízrak Jo Nesbø

Skvělý díl s koncem, který je tak trochu otevřený a dá se vydedukovat, že bude pokračovat v závěrečné -Policii.

14.11.2014 5 z 5

Na zabití Na zabití Peter Swanson

Dokonalá kniha. Nemám ji co vytknout. Jsem překvapena, jak na třístech stranách je tak dokonale promyšlený příběh, bez jediné věty navíc. Film si nenechám ujít.

27.01.2016 5 z 5