Vivienca | Komentáře u knih | Databáze knih

Vivienca Vivienca komentáře u knih

Lahodně bez lepku a laktózy Lahodně bez lepku a laktózy Antoinette Savill

Doporučuji nejen alergikům, ale každému kdo chce odlehčit jídelníček. Velmi pěkná obálka mě nalákala k nahlédnutí a okamžitě jsem se začetla. Recepty jsou dobře zpracované, se složitějšími i jednodušší postupy. Velmi dobrá volba, doporučuji.

17.06.2019 5 z 5

Příbuzenská krev Příbuzenská krev Ed McBain

Naprosto nezaujala. Snadno předvídatelný příběh, styl psaní a vyprávění spíše slabší průměr. Nic pro náročného čtenáře :-) Výhoda knížky je, že příběh je natolik nezajímavý, že si ji už za pár týdnů nebudu vůbec pamatovat, takže si ji můžu vzít kdykoli na dovolenou znova a číst ji pořád dokola.

19.01.2019 2 z 5

Nezavěšujte se Nezavěšujte se Irena Obermannová

Jedna z mála knížek, kterou jsem poslala dál nedočtenou. Hlavní postavy mi byly velmi vzdálené, já nerozuměla jim a jejich způsobu uvažování a oni zase nerozuměli mně :-) Příběh my nic zajímavého nenabídl. Prostě jsme se naprosto "míjeli"....

23.12.2018 1 z 5

Mango, láska a kari Mango, láska a kari Valijah Klásová

Zajímavé počtení pro každého, kdo má rád Indii a všechno kolem. Některé historky ve mně vyvolaly úsměv neboť mi připomněli vlastní zážitky z dob pobytu v zahraničí. Pěkně popsané recepty, a i když ne všechny jsou pro mě proveditelné, mám pár oblíbených, ke kterým se pravidelně vracím. Na můj vkus příliš mnoho receptů, klidně mohl být delší příběh a receptů méně.

19.12.2018 5 z 5

Jak uhasit dračí tlamy Jak uhasit dračí tlamy Michal Petrov

Bohužel mé děti knížka moc nezaujala. Jednotlivé pohádky na sebe dějem navazují, což je problém, protože nečteme pravidelně z jedné knížky a když se dostaneme k další pohádce, děti si už nepamatují, co se odehrálo v předchozím příběhu. Některé pohádky jsou příliš krkolomné a ani mně se nečetli moc pěkně. Ilustrace jsou ovšem krásné.

19.12.2018 2 z 5

Řešíš/Hřešíš Řešíš/Hřešíš Anna Linhartová

Zaujala mě "obrácená" grafika kuchařky, super nápad. Styl fotek se mi nelíbí. Některé jsou vůči pokrmu vyloženě "nelákavé" - u kuchařky bych čekala přesný opak. Recepty jsou velmi rozmanité a inspirativní. Ty co jsem už vyzkoušela jsou výborné.

27.11.2018 4 z 5

Kohouti kokrhají všude stejně Kohouti kokrhají všude stejně Jan Bárta

Autor určitě prožil mnoho zajímavých situací, bohužel se je v knížce nepodařilo poutavou formou předat dál. Vyprávění jde jakoby po povrchu, nezaujme.

24.07.2018 1 z 5

Přicházím do stínu tvých očí Přicházím do stínu tvých očí Mahmúd Darwíš

Na tuhle knížku musí být správná nálada, správná chvíle. Není to žánr, do kterého se můžete pustit hned, jak vám přijde do ruky. O to víc pak osloví. Je v ní všechno - válka, touha po míru, strach z umírání, nenaplněná láska... Budu se k ní určitě pravidelně vracet. Je krásná.

19.03.2018 5 z 5

Jak chutná masala Jak chutná masala Michaela Samant

Výborné indické recepty. Zajímavé vyprávění Slovenky, která se provdala do Indie a seznamuje se s tamní kulturou, zvyky, mentalitou...

02.09.2014 5 z 5

Všechny moje lásky Všechny moje lásky Nick Hornby

Hodně jsem se u této knížky nasmála. Humor autora je mi blízký. Je to odpočinkové zábavné čtení.

01.09.2014 4 z 5