vladka7410 vladka7410 komentáře u knih

☰ menu

Nikdynoc Nikdynoc Jay Kristoff

Už delší dobu mám Jaye Kristoffa ve své knihovně. Teprve až teď jsem se odhodlala vzít Nikdynoc do rukou a po přečtení si nadávám do hlupáků, že jsem tenhle nářez dlouho odkládala. Ano, je to krvelačné, ale co jiného očekávat od školy vrahů? Autor má neuvěřitelnou fantazii a stvořil svět, který dýchá a veškeré představy Vám postupně přetvarovává v uvěřitelnou realitu. Hlavní hrdinka Mia má v sobě své kouzlo, ukazuje své nedokonalosti a nefňuká při každém nezdaru. Některé postavy poznáváme trochu blíž, některá jména se pouze mihnou s nějakou poznámkou na jejich osobu. Když jsem u těch poznámek... jak již někdo zmiňoval, tak značení je trochu přehlídnutelné, takže jsem se občas musela v četbě vrátit a hledat, k čemu poznámka pod textem patřila. Někdy byly zbytečné a jindy zase poukazovaly na autora, který díky své bujné představivosti vytvořil celistvý svět s promyšlenou historií. Příběh jsem si neskutečně užila a jdu se s chutí pustit do dalšího pokračování :)

24.03.2024 5 z 5


Rod země a krve Rod země a krve Sarah J. Maas

Ze začátku jsem trochu bojovala s krkolomným začátkem, kdy bylo představeno hodně postav a popsán svět, abychom se v něm vyznali. Po těžším úvodu pak přišla neskutečná jízda a už jsem se nedokázala od dané knížky odtrhnout. Vtáhne vás do děje a už nepustí. Postavy jsou skvěle napsané a neodhalí nám jejich plné charaktery hned, ale poznáváme a zkoumáme je postupně. Proto hlavní hrdinka Bryce byla pro mě neskutečný nezmar a překvapovala mě do samotného konce, kde už jsem skoro nedýchala. Kniha obsahuje vše, co je k uspokojení čtenáře fantasy potřeba - akce, velká dávka humoru, sarkasmus, napětí, tajemství, romantika, magie a hrdinové, kteří se vám dostanou pod kůži.

15.07.2021 5 z 5


Prohnilé město Prohnilé město Leigh Bardugo

Na Prohnilé město jsem se neskutečně těšila a nelituju :) Je to neuvěřitelné a napínavé pokračování, kdy jsou intriky ještě vypočítavější, vztahy více rozporuplnější a boje vrcholí :) Setkání se staronovými postavami i novými přináší skvělý požitek, který vás rychle vtáhne do veškerého koloběhu a nepustí, dokud se nedostanete na poslední stránku. Pak jen chcete víc a víc stránek, aby příběh ještě neskončil :)

20.05.2018 5 z 5


Šest vran Šest vran Leigh Bardugo

Jedna z mých top knih, kterou mohu jen doporučit. Ze začátku jsem měla problémy si zapamatovat všechny postavy, ale díky zajímavému příběhu a vzrušujícím událostem jsem brzo tuhle překážku překonala :) Každý ze čtenářů si najde své oblíbené postavy, které dostávají rovnoměrnou dávku prostoru. Miluju jejich uvažování a občas podlé geniální kroky :) Navíc se mi líbí, že dílo je spjaté s Grišou. Lépe se člověk poté orientuje :) Za mě určitě doporučuju, jelikož je v příběhu uvedené vše potřebné... napětí, humor, boje, intriky, romantika a děj, který ve vás zůstane :)

20.05.2018 5 z 5