Wamann Wamann komentáře u knih

Alchymista Alchymista Paulo Coelho

Moje první kniha od tohoto autora, krásně popsaný lidský příběh (život), ne vždy je vše jednoduché je třeba si projít zkouškami, když člověk něco chce, nic nepřijde samo, přečtěte si, duše člověka je tady, aby se něco naučila.

Čas opovržení Čas opovržení Andrzej Sapkowski

Skvělé čtení, a Geralt ..............

Meč osudu Meč osudu Andrzej Sapkowski

A ještě lepší pokračování a konečně čarodějka.

Ztracený poklad templářů Ztracený poklad templářů Steven Sora

Kniha vypráví o pokladu na Dubím ostrově, který se ještě nenašel. O propracované tzv. Zlaté pasti, která znemožňuje poklad vykopat i v dnešní době. Doporučuji.

22.09.2019 4 z 5

Koncovka Koncovka Dan Simmons

Tak pan DS opět nezklamal, výborné zakončení celé trilogie. Super zápletka akorát jsem čekal trochu jiný konec. Doporučuji si přečíst.

12.01.2016 5 z 5

Střední hra Střední hra Dan Simmons

Tato kniha je pokračováním prvního dílu. V této knize obyčejní lidé, kteří byli přímo nebo nepřímo zataženi do událostí v Charlestownu, se pokouší vystopovat lidi (mrchožrouty), kteří mají tyto vraždy na svědomí, není to jednoduchá práce a vyžaduje plné nasazení. Do tohoto všeho si Mrchožrouti mezi sebou vyřizují učty.
Pan Simmons mě prostě baví, a vzhůru na KONCOVKU poslední díl trilogie. Jsem zvědav.

11.12.2015 4 z 5

Encyklopedie naší přírody Encyklopedie naší přírody Miloš Anděra

Nevíte co je krutihlav obecný, slíďák hajní a kozodoj, jsou to zvířata, která žijí v české přírodě. To jsem objevil v této knize, vřele doporučuji.

31.10.2015 5 z 5

Daňové zákony 2015 v úplném znění k 1.1.2015 s přehledy změn Daňové zákony 2015 v úplném znění k 1.1.2015 s přehledy změn kolektiv autorů

Přehledný soupis zákonů pro mne potřebných s uvedením hlavních změn, ihned na začátku.

07.03.2015 5 z 5

Lidstvo v době předhistorické - se zvláštním zřetelem na země Slovanské Lidstvo v době předhistorické - se zvláštním zřetelem na země Slovanské Lubor Niederle

První a nejlepší kniha o původu lidstva u nás.

09.02.2015

Podle mne nejobsáhlejší soubor zákonů a jejich změn platných od 1.1.2015, jsou zde obsaženy zákony: Daně z přijmů ( zákon č. 586/1992 Sb.,)
Rezervy pro zjištění základu daně z přijmů, ( zákon č. 593/1992 Sb.,)
Daň z přidané hodnoty, ( zákon č. 235/2004 Sb.,) Nařízení vlády č. 361/2014 Sb., o stanovení dodání zboží nebo poskytnutí služby pro použití režimu přenesení daňové povinnosti
Spotřební daně ( zákon č. 353/2003 Sb.,)
Ekologické daně ( zákon č. 261/2007 Sb.,) - část čtyřicátá pátá až část čtyřicátá sedmá
O povinném značení lihu (zákon č. 307/2013 Sb.,)
Daň silniční (zákon č. 16/1993 Sb.,)
Daň z nabytí nemovitých věcí (Zákonné opatření Senátu č.340/2013 Sb.,)
Daň z nemovitých věcí (zákon č. 338/1992 Sb.,)
Daňový řád (zákon č. 280/2009 Sb.,)
Sám používám stejná vydání z předchozích let (10 let dozadu), velká spokojenost.

13.01.2015 5 z 5

Historie lidstva Historie lidstva Simon Adams

Krásná dětská encyklopedie, jsou zde popsány dějiny lidstva, významné osobnosti a události ve formě čtivé pro děti. Doporučuji

30.09.2014 5 z 5

Fotbalové kluby světa Fotbalové kluby světa Jan Halada

Pro mne jako malého fotbalistu kniha číslo jedna mého mládí

26.09.2014 5 z 5

Poslední přání Poslední přání Andrzej Sapkowski

Výborné čtení, žádné dlouhé pasáže bez děje, hrozně Vás to vtáhne.

Zbloudilá legie Zbloudilá legie Harry Turtledove

Moje první kniha od tohoto autora, výborné čtení, zajímavý námět, střetu neznámého světa s Řimskou legií.

24.09.2014 5 z 5

Rekordy Země 1 – Neživá příroda Rekordy Země 1 – Neživá příroda Kliment Ondrejka

Výborná kniha, škoda že nevyšla pokračování, Rekordy Země 2 - Živá příroda, Rekordy Země 3 - Člověk a společnost,

12.09.2014