WaN635 | Komentáře u knih | Databáze knih

WaN635 WaN635 komentáře u knih

Zuzanin dech Zuzanin dech Jakuba Katalpa (p)

Uff. Smutná, bolestná kniha. Zároveň plná naděje a touhy žít. Přečteno za pár hodin, i přes těžké téma knihu nešlo odložit.

23.08.2021 5 z 5

Dědina Dědina Petra Dvořáková

Přesně to, co jsem od knihy očekávala, jsem dostala. Kniha byla pro mě oddechová, pravdivá, četla se mi velmi dobře. Pro mě tam nebyl žádný kladný a ani záporný hrdina.
Prostě obyčejný příběh o obyčejném životě, obyčejných lidi a obyčejných starostech. A i přesto mě dokázal pohltit a knihu jsem nechtěla odložit.

22.04.2021 4 z 5

Šikmý kostel 2 Šikmý kostel 2 Karin Lednická

Co říct k napsanému silnému tématu a již nebylo napsáno níže.
Kniha po skvělém prvním díle, snad ještě zvýšila kvalitu. Příběh rodiny je silný, rozvíjející, bolestivý. Knihu jsem musela několikrát odložit, jak mi bylo chvílemi úzko.
Silný čtenářský zážitek, nad kterým budu přemýšlet ještě nějakou dobu

14.02.2021 5 z 5

Šesté dítě Šesté dítě Jonathan Dylan Barker

Uff. Třetí a poslední díl se Samem Porterem a Ansonem Bishopem. Za mě skvělé zakončení náročných 3 knížek. Chvílemi jsem se ztrácela, chvílemi doufala, že to chápu špatně :).
Brilantní thriller, kloubouk dolů před autorem.

11.02.2021 5 z 5

V moci zla V moci zla Linda Castillo

Už dlouho se mi nestalo, abych knihu přečetla za 5 hodin. Nic s tématikou Amišů jsem dosud nečetla a byla to pro mě poučná premiéra. Ženská hrdinka Kate je sympatická, tvrdá ženská. Rozhodně to nebyla moje poslední kniha, již mám objednané další 2 :)

29.11.2020 5 z 5

Pozorovatel smrti Pozorovatel smrti Chris Carter

Ubylo nechuťáren a brutalit, to je to, co mě po přečtení knihy napadlo jako první.
Celkově mám pocit, že to nebyl klasický Carter, ale i tak je to pořád špice. Příběh mě zaujal a odhalování jsem si ,,užila,, a s oběťmi jsem ve finále nesoucítila.
Jak je uvedeno v komentáři pode mnou, tak i mě v knize chyběly zmínky o insomnii, skleničce oblíbené whisky či vůbec soukromí detektivů.

27.11.2024 5 z 5

Zmiz Zmiz Mary Burton

Líbilo se mi to. Po slabší dvojce je tento díl opět svižným a napínavým thrillerem.
Vzhledem k tomu, že erotické scény byly i v předchozích dílech, tak mi to nevadilo a byla jsem na ně připravena.
Samotná kniha mě bavila a postupné odhalování okolo Faith, které bylo plné zvratů
se četlo moc dobře.

20.05.2024 4 z 5

Provařená Provařená Simona Votyová

Vůbec nechápu, jak to, že jsem dosud žádnou knihu od autorky nečetla.
Líbilo se mi to, bylo to čtivé, zajímavé. 3 ženy, 3 matky, každá jiná a přitom se nakonec krásně doplnily.
Ráda čtu příběhy ze života, navíc tento byl tak uvěřitelný, že se opravdu mohl stát.

12.01.2024 5 z 5

Nalezení Nalezení Jiří Březina

Musím zopakovat, co jsem už jednou napsala ,,jakto, že mi až dosud byl tento autor neznámý,,.
Tento případ byl děsivý, Tomášovi vzpomínky děj posouvaly a bylo mi z nich smutno (na druhou stranu traumatizující zážitek z dospívání určil jeho budoucí život a kariéru).
Případ pohřešované dívky (dívek) byl hrozivý, smrt dítěte mě vždy zasáhne.
Tomáš je borec, Eva taky.

Doufám, že autor píše další díl.....

29.10.2023 5 z 5

Bez naděje Bez naděje Colleen Hoover

Ach jo, to jsem si zase dala ....
Příběh dvou dospívajících dětí, mě chytil za srdce. Postupné rozkrývání příběhu mě drželo u čtení až do konce.
Při čtení jsem se chvílemi usmívala, chvílemi mračila (jak mi to postupně docházelo) a konec jsem proplakala.

14.10.2023 5 z 5

Uteč, dokud můžeš Uteč, dokud můžeš Rebecca Zanetti

Takže další série, ach jo ... a nejhorší na tom je, že mi hlavní hrdinové byli fakt sympatičtí. Příběh, tentokráte z hor, mi fakt sedl. Také chápu, proč někomu úplně pod nos nepůjde, ale mně romantické linky, různé formy oťukávání v knihách nevadí.
Těším se, až se vrhnu na pokračování příběhu.

20.09.2023 5 z 5

Jak chutná naděje Jak chutná naděje Šárka Hieková

Tak tahle knížka mi opravdu sedla.
Příběh tří dospívajících dívek se četl úplně sám, jejich postupné a prohlubující se přátelství mě vzalo u srdce.
Každá z dívek byla úplně jiná a přitom mi byla každá z nich blízká a mám pocit, že z každé z nich jsem si něco vzala.

12.09.2023 5 z 5

Vrahova žena Vrahova žena Victor Methos

Opravdu kvalitní, napínavý thriller převážně ze soudní síně. Kniha od začátku vtáhne, i přesto, že padoucha jsem odhalila hned na začátku, tak to, jak to bude mít všechno propracované jsem nečekala.
A vyvrcholení celé knihy, pro mě byla naprosto překvapivé a šokující. Aniž bych něco prozradila, napadá mě jediné...... Chudák Jessica ( která byla veskrze kladná postava, velmi jsem ji fandila).
Doporučuji si tento velmi kvalitní thriller přečíst..

24.08.2023 5 z 5

Dokonalá lítost Dokonalá lítost Helen Fields

Tak tahle kniha, to bylo něco....
Příběh Quinn a její rodiny byl neskutečně smutný, opravdu mě vzal za srdce.
Luc byl v tomto díle poněkud upozaděný, Ava byla hlavním tahákem knihy.
Bylo zde tolik zbytečně zemřelých a celkově příběh knihy pro mě byl vskutku depresivní.
A i přesto, že jsem knihu chtěla několikrát odložit a zpracovat to, tak jsem pokračovala až do šokujícího konce.
Nikde jsem se nedočetla, jestli bude série pokračovat, ale já věřím,že příběh Luca a Ave se nějak ukončit musí ...

27.05.2023 5 z 5

Poslední zrada Poslední zrada Patricia Gibney

Nejnovější příběh s Lottie stal opravdu za to! Hrozně jsem se na Lottie a Boyda těšila a nebyla jsem zklamaná ani jedním slovíčkem, ba právě naopak, chtěla jsem číst pořád dál a dál.
Při čtení jsem byla napnutá jak kšandy a občas jsem si říkala, že bych rozhodně nechtěla být Lottiino dítě.
V poslední třetině knihy mi autorka téměř způsobila zástavu srdce, ale nakonec vše dopadlo jak má :)
Teď jen počkat na další díl, snad nebudeme čekat dlouho.

24.03.2023 5 z 5

Genesis Genesis Chris Carter

Bylo to děsivé, bylo to zvrácené....., ale na druhou stranu velmi čtivé.
Když se člověk začte, nechce knihu odložit, i přesto, že se zde autor opět vyřádil. Já osobně sympatie ani jiné pohnutky k vrahovi necítila, z empatické osoby se stala odporná, krutá bytost.
Huntera i Garciu mám ráda, líbí se mi jejich myšlenkové pochody, to jak jsou spolu už sehraní a nezbývá mi než čekat na další případ UNTČ.

U srdce mě chytlo i věnování, kdo si přečte, kdo ví, jaké to je bojovat s vlastní hlavou, bude vědět......

13.03.2023 5 z 5

Ideální muž Ideální muž Julie Garwood

Po knize jsem sáhla, protože autorka je má oblíbená, když potřebuju vypnout a přečíst si něco nenáročného a zároveň, aby to nebyl brak.
Po přečtení knihy jsem se vlastně dozvěděla, že se jedná o sérii a to rovnou díl devátý :) .
No upřímně, z knihy jsem to vůbec nepoznala a knihu slupla jako jednohubku za necelý den.
Příběh sice předvídatelný, ale plynulý a dobře napsaný. Nenudila jsem se ani chvilku, naopak opravdu mě to bavilo (bodejť by ne, když agent FBI byl Ideální muž).

09.03.2023 5 z 5

Ani slovo Ani slovo Patricia Gibney

Když jsem knihu začínala číst, zdejší hodnocení bylo 66 %, což mě značně zneklidnilo a říkala jsem si, že asi Patricie s úrovní klesla. Když komentář píšu, jsme již s procenty mnohem a hlavně zcela oprávněně výš.
Nové knize s Lottie dávám plný počet a každou z těch hvězdiček má plně zaslouženou.
K příběhu samotnému, před Lottie je nová životní výzva, když v minulém knize přišla o veškerý svůj majetek a nyní bydlí u své ,,matky,, Rose. Příběh začíná nálezem mrtvolky a postupně se rozjíždí spirála, která děsí každého rodiče.
Samotný příběh strašně rychle uplynul, vyšetřovaný případ je zvrácený, vzhledem k tomu, že se jedná o vraždy dětí, četl se mi těžce. Každou stránkou, každou větou či slovem se posouváme k děsivému a šokujícímu závěru (nebudu lhát, oči zvlhly).
Musím se přiznat, vraha jsem neodhalila, měla jsem jiný tip.
Co se týče samotné Lottie, musím říct, že za mě v její osobnosti zase došlo k posunu, který tentokráte velmi kvituji. Velmi se mi opět líbila postava Boyda, který tentokráte byl ten, o koho byl projeven zájem a to, jak se k tomu postavil bylo super.

27.07.2022 5 z 5

Bez slitování Bez slitování Tim Weaver

Pro mě tento příběh s Davidem měl poměrně pomalejší rozjezd a navíc se mi zdá, že v této knize se autor rozjel v popisu okolí, budov a reálií více než obvykle.
K samotnému příběhu, uff, jak jeden ,mimo manželský, poměr dokáže změnit, ovlivnit a zničit život spoustu lidem. Příběh Casey byl opravdu hrozný, té mi bylo velmi líto.
Jinak musím se pochválit, v tomto příběhu jsem hlavního zloducha odhalila dříve než David a vůbec se dá říct, že jsem byla minimálně jeden krok před ním.
Opět a zase musím ovšem vyzdvihnout Davidovu zarputilost, bojovnost, tam kde by to jiný vzdal, David se řídí Zátopkovým heslem, ,,když nemůžeš, přidej víc,,. Při sebemenším detailu se zakousne do čehokoliv, co by jej mohlo posunout dál. David je prostě nakombinovaný MacGyver a Rambo.

26.07.2022 4 z 5

Dopis Dopis Kathryn Hughes

Příběh, i přes svou tragiku, se mi líbil, kniha se četla sama.
Vyprávění bylo poutavé, smutné a přitom jsem pořád měla pocit, že se to musí zlomit a přijde obrat. Naštěstí se tak stalo a konec byl nakonec dobrý.

13.12.2021 5 z 5