Werčíík Werčíík komentáře u knih

Stepfordské paničky Stepfordské paničky Ira Levin

Komorní příběh, taková jednohubka, která mě stejně jako Rosemary má děťátko vtáhla do děje a pustila až s poslední stranou. 150 stránek uběhlo hned, přestože se většinu času ani nedělo nic extra zajímavého a tajemství městečka je odkrýváno hodně pomalu.

13.10.2022 5 z 5

Příběh služebnice Příběh služebnice Margaret Atwood

Do knížky jsem se musela v průběhu čtení občas nutit. Dokonce jsem se přistihla, že přeskakuju věty, a to zejména metaforické popisy a myšlenky hlavní postavy. Námět je velmi zajímavý, ale zpracování mě neuchvátilo a bylo to nucené, rozvláčné. Čekala jsem, jak to skončí, protože jsem byla na hraně 3/4 hvězdiček. Musím dát 3, protože konec není moc uspokojivý, když uvážím, že příběh Fredovy nemá pokračování. Ale dám ještě šanci druhé knize z tohoto světa, i když tak úplně nenavazuje na Příběh služebnice.

13.10.2022 3 z 5

Nejlepší pro všechny Nejlepší pro všechny Petra Soukupová

Moc hezký příběh o mezigeneračních vztazích, i když mi chvíli trvalo, než jsem se začetla. Zpočátku jsem měla chuť Viktorovi dát pár facek za to, jak se choval, zbytek knihy naopak Haně, tu jsem opravdu nechápala. Doufám, že tato postava nebyla nikým inspirovaná a že se nikdo nechová tak hrozně, že ve třiceti letech po všech ječí a dokonce jí nevadí bít bratra nebo matku...

10.02.2019 4 z 5

Řbitov zviřátek Řbitov zviřátek Stephen King

No teda ... Právě jsem dočetla tuto knihu a musím přiznat, že poslední část jsem si sama připadala, jako by na mě působila síla Řbitova zviřátek a já jsem nemohla přestat, nemohla jsem se odtrhnout, dokud jsem nepřečetla poslední slovo. To , že už tak od půlky knihy dokážete odhadnout, jak to asi dopadne a co se stane, neznamená, že knihu odložíte. Naopak. Hej hou, tak jdou.

14.12.2018 5 z 5

Zvuk slunečních hodin Zvuk slunečních hodin Hana Andronikova

Po dočtení poslední stránky jsem se rozbrečela. Nikdy se mi to u knížky nestalo. Myslím, že to mluví za vše.
Tuto knihu jsme měli na výběr k maturitní četbě, ale tehdy jsem si ji nevybrala- ve chvíli, kdy je něco "povinná četba", tak mě to až tak neláká. Naštěstí jsem si ke knize stejně cestu našla, hlavně pro to, že popisuje mě tak dobře známý Zlín a že autorka studovala na našem gymnáziu. A dostala mě.
Trochu mi připomíná Hanu od A. Mornštajnové, která se mi taktéž nesmírně líbila a taktéž jsem měla pocit, že je až nefér dávat jí jen pět hvězdiček. Takže si u mého hodnocení domyslete šestou hvězdu, kterou bych tady na DK potřebovala v případech, kdy mě kniha úplně strhla, dojala a zanechala mi na srdci šrám.

09.12.2018 5 z 5

Ať vejde ten pravý Ať vejde ten pravý John Ajvide Lindqvist

Skvělý upírský příběh, napínavé, velmi čtivé, styl psaní autora jsem si zamilovala. Časté střídání vypravěčů bylo super. Jen. ..
(spoiler)
bylo opravdu nutné, aby Eli byla Elias?

14.11.2017 5 z 5

Osm Osm Radka Třeštíková

Miluji styl psaní i příběhy Třeštíkové. Jen ten konec, ach proč? Z konce jsem stejne jako v případě Bábovek zklamaná.

Dítě číslo 44 Dítě číslo 44 Tom Rob Smith

Ze začátku to měl o slabší chvilky a nemohla jsem se začíst, ale nakonec to byla jízda! Film rozhodně nedoporučuji, to se opravdu nepovedlo...

Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Velmi dobrý příběh, čtivý a zajímavý. Jediny důvod proč nedávám 5 hvězdiček je ten, že ty dávám jen knihám, které se mi vryly do srdce. A to Dívka ve vlaku opravdu ne.

Temné kouty Temné kouty Gillian Flynn

Co na to říct... Nakonec jsem tedy dočetla a musím říct, že jsem ještě nikdy nebyla natolik znechucená každičkou postavou v knize. Opravdu, úplně každou. Iritovalo mě chování idiotské hlavní hrdinky, jejích sourozenců a matky, Runnera a Diondru jsem naprosto nenáviděla. Každý se choval vyloženě nechutně a stupidně. Na konci jsem si sice řekla, že ten příběh vlastně byl docela dobrý, ale ty debilně smýšlející postavy!!!

15.10.2017 2 z 5

Skvrna Skvrna Gillian Flynn

Naprosto úžasný začátek a děj knihy shodil zcela nedomyšlený a příliš brzký konec, díky kterému celé to mrazivé téma "duchů" naprosto zmizelo a donutilo mě po dočtení poslední stránky si pomyslet: "Bože, proč?!"

15.09.2017 2 z 5

Panika Panika Lauren Oliver

Jak již bylo řečeno- neurazí, nenadchne. Čte se to sice dobře, ale do děje to nijak nevtáhne a postavy moc neosloví. Těšila jsem se na šokující konec ve stylu Lauren Oliver, ale poprvé u této spisovatelky se žádné wow nedostavilo.

05.09.2017 3 z 5

O myších a lidech O myších a lidech John Steinbeck

Krásné. Co víc dodat?

11.06.2017 5 z 5

Lolita Lolita Vladimir Nabokov

Za mě teda rozhodně NE.

09.06.2017 1 z 5

Dlouhý pochod Dlouhý pochod Richard Bachman (p)

Parádní!! Třetí Kingovka a jsem fakt nadšená. Jen nedoporučuji číst týden před maturitou, protože jsem se od toho nemohla odtrhnout :D

18.05.2017 5 z 5

Misery Misery Stephen King

Odteď jsem "Fanynka číslo jedna"!!!!!

13.04.2017 5 z 5

Tři přání Tři přání Liane Moriarty

Zatím 3. kniha od Moriarty a za mě ta nejslabší. Dočetla jsem jen proto , že jsem čekala něco extra na konci knihy , ale nic moc se nestalo.

19.02.2017 3 z 5