whiolet whiolet komentáře u knih

Za vším hledej Bridgertonovy Za vším hledej Bridgertonovy Julia Quinn

Super, milá oddechová knížka.
Tahle autorka pro mě znamená jedno a to fajn čtení na cesty. Jedno vím jistě ať sahnu po jakékoliv jeji knížce vzdy v ní najdu sympatické postavy a humorné situace.
Billie byla vtipná, a fajn holka s drzou povahou, možná bych jí dala i více prostoru. George nebyl typický hrdina, kterému hned propadnete, ale společně tvořily báječnou dvojici. Za mě skvěle čtení.

15.07.2022 4 z 5

Prokletá věž Prokletá věž Michaela Merglová

V knize mi chyběl hlubší děj. Nevím, asi už jsem moc zhyckana, ale děje v knize bylo na můj vkus fakt málo.
Postavy se mi libily, ale Lišákovo flashbacky mě kolikrát až iritovaly.
Prokletá věž pro mě byl takový průměr, ale strašně se těším na Píseň oceli, která má skvělé ohlasy, takže rozhodně s autorkou nekončim :)

24.04.2022 3 z 5

Balzamovač Balzamovač Alison Belsham

Čtivé, svižné a překvapive čtení.
Vraha neuhodnete ani, kdybyste hodně chtěli, o to víc je to zajímavé.
Kapitoly z Marniina života me taky bavily, takže za mě fajn čtení.

19.04.2022 4 z 5

Prudký vzlet Prudký vzlet Bianca Iosivoni

Druhý díl mi přišel ještě pomalejší a depresivnejsi než díl první.
Nic zásadního už se v něm nedělo, děj skoro žádný, dialogy o ničem, chování některých aktérů nepochopitelné.
Kniha byla dost uspávací a já měla problém udržet pozornost.
Jediný světlý bod v této knize byl Chase, který byl super.

27.03.2022 2 z 5

Ne tak úplně soukromé e-maily Coco Pinchardové Ne tak úplně soukromé e-maily Coco Pinchardové Robert Bryndza

Co to sakra bylo?!
Trochu se bojím, že mi tahle kniha sežrala mozkové buňky.
Nechápejte mě špatně, pan Bryndza je skvělý thillerovy autor, ale tenhle žánr, to bylo, tak o ničem.
Humoru jak šafránu, postavy nesympatický a nezajímavý, děj... sakra o čem byl vlastně děj?
Tohle bylo velké zklamání, prostě.

08.03.2022 2 z 5

Vážka Vážka Leila Meacham

Nevím jestli to bylo okolnostmi, že číst beletrii o válce, když kousek od našich hranic se momentálně bojuje, mi na klidu nepřidalo, ale tohle čtení mě moc nebavilo.
Pletla se mi jména a příběh mě zase tolik nezaujal.

26.02.2022 3 z 5

Majonéza k snídani Majonéza k snídani Markéta Lukášková

Obyčejné životy v rukou neobyčejne spisovatelky.
Je úsměvné kam nás naše životní prohry mohou dovést, že?
Přála bych si, aby, tak jako v této knize, ve které ukázala ostatním aktérům Ema, kde se skrývá jádro pudla, ukázal i mě někdo ten směr a pomohl mi, až se postupem času ztratím sama v sobě.
Ze začátku mi kniha přišla o ničem. Ema nebyla zrovna moje krevní skupina, ale zanedlouho se začaly rozkrývat i příběhy ostatních a to mě bavilo hodně.
Ach, my lidé, kolik toho víme vlastně o svojí rodině?
Posledních 150 stránek pro mě bylo nejzajímavějších z celé knihy a nakonec jako celek, to všechno bylo dost působivé čtení.

10.02.2022 4 z 5

Prázdniny v Česku Prázdniny v Česku Ladislav Zibura

Skvěle putování po naší vlasti. Některá místa jsem sama navštívila, jiná díky Ladislavovu vyprávění mám chuť navštívit hned.
Opět byla knížka podtrhnuta skvělým humorem, těším se na jeho další přednášku!

30.01.2022 4 z 5

Bitva trpaslíků Bitva trpaslíků Hendrik Lambertus

Stará, dobrá fantasy, tak proč mě to sakra, tak moc nebavilo?!
Děj se na můj vkus moc vlekl, chvílemi jsem se ztrácela a styl vyprávění mi taky moc nesedl.
Kniha měla všechno, co bych od tohoto žánru očekávala, ale ve finále z toho mám velmi smíšené pocity.

26.12.2021 3 z 5

Co když se utopíme Co když se utopíme Sarah Sprinz

Hořko-sladky příběh o ztrátě, a zradě na které se nedá jen tak zapomenout.
Laurie zemře bratr, a jeho snem bylo stát se doktorem, ona chce v jeho snu pokračovat a přihlásí se na medicínu kde potká Sama, kluka, který o smrti jejího bratra ví víc než kdokoliv jiný.
Nemůžu si pomoci, ale na mě ty emoce v knížce moc nefungovali, Laurie neustále až přímo posedle myslela na svého bratra, chápu, že smrt je tragedie, ale chovat se takhle i po 4 letech?
Oproti tomu Sam byl sympaťák a jeho příběh byl více uvěřitelný.
Přesto si myslím, že autorka skvěle vystihla romantickou linku a některé myšlenky...

06.12.2021 3 z 5

Svobodný, ženatý, rozvedený, vdovec Svobodný, ženatý, rozvedený, vdovec Jan Saudek

Tuhle knížku bych si nikdy nevzala do ruky nebýt čtenářské výzvy. No, nic jsem neočekávala a nic jsem ani nedostala.
Celé vyprávění je zmatečné, týká se hlavně sexu a chlastu. Fascinující mi přišly fotografie, v tom je totiž Jan Saudek šíleným způsobem geniální, ale kniha sama o sobě je o ničem.

24.11.2021 2 z 5

Já a pan Darcy Já a pan Darcy Alexandra Potter

Ze začátku mi přišla knížka strašně fajn, jenže pak se to zvrhlo na DARCY, DARCY a zase jenom DARCY a to bylo i na mě silný kafe.
Bohužel mikniha nedala absolutně nic, ach snad kromě chuti navštívit Anglii.
Pro mě tohle bylo nudný a zbytečný čtení.

02.11.2021 2 z 5

Zachraň mě Zachraň mě Mona Kasten

Fajn čtení. Mona Kasten umí psát s citem a vy nebudete chtít knihu odložit.
Co mi však vadilo byl fakt, že hlavní hrdinové jsou středoškoláci a na můj vkus se chovali až moc dospěle a to mi moc nesedělo.
A musím souhlasit, že oslovovani maminko, tatínku bylo dost nereálné.
Jinak je kniha jako celek supwr odpočinkové čtení.

24.10.2021 4 z 5

Dokonalá kořist Dokonalá kořist Helen Fields

Druhý díl mě moc nenadchl. Dost mi lezla na nervy Ava a iniciátor vražd mě nechával chladnou.
Chybělo mi tam něco víc.

08.07.2021 3 z 5

Půl světa Půl světa Joe Abercrombie

Druhy díl se mi tedy líbil hodně. Ačkoliv zde hlavní roli hraje spíše Trnka než otec Jarvi, vůbec mi to nevadilo.
Autor opět dokonale popsal svět a postavy v něm.
Příběh mě bavil od začátku do konce a těším se na závěrečný díl.

24.06.2021 5 z 5

Půl krále Půl krále Joe Abercrombie

Bylo to fajn čtení, tedy ze začátku se to celkem táhlo, ale pak se to rozjelo a četlo se to jedna báseň.
Autor má v sobě něco z George R. R. Martina a Patricka Rothfusse a to je za mě určitě skvělá kombinace!
Hlavní hrdina není žádný prvoplánovaný hezounek s namyšlenou povahou, ale mrzák s jednou a půl rukou, co rozhodně neočekává, že by se mel stát králem, což byla příjemná změna oproti jiným fantasy.
Těším se na další díl.

06.05.2021 4 z 5

To se může stát jen ve filmu To se může stát jen ve filmu Holly Bourne

Ok pojďme si hned na začátek říct, že rozhodně nejsem cílová skupina, která by měla číst tuhle knihu, ale věřím, že kdybych jí byla, kniha by se mi líbila daleko víc.
Už od začátku bylo jasné že tohle nebude klasická pubertální kniha o špatným klukovi a samotářske holce se šťastným happyendem, přesto jsem jim ho sakra přála!
Několikrát jsem se zasmála dost nahlas, autorce se totiž neda upřít smysl pro humor a ještě jsem dostala super tipy na filmy, prostě díky Holly.
Na druhou stranu mě neskutečně vytacela Audriina matka, tohle byla totálně šílená postava a dost mi vadilajak se i po dvou letech rozvodu hroutila.
Takže shrnutí? Průměrná nenáročná kniha se sympatickými postavami a vtipnými hláškami, za mě proč ne? :)

25.04.2021 3 z 5

Láska a kozy na venkově Láska a kozy na venkově Victoria Brownlee

Prvni díl jsem nečetla, což mi vůbec nevadilo a vše podstatné jsem se i tak dozvěděla, to bylo super jelikož jsem nemusela tápat, co se stalo v minulosti.
Příběh to byl fajn a díky knize i téhle době mám sakra velký pocit, že potřebuji navštívit Francii :)
Na druhou stranu Ella moc knourala a stěžovala si, což mě dost štvalo. Nevím díky životu na vesnici jsem možná čekala víc humoru a méně deprese.
Knihu tedy hodnotím jako průměrné čtení.
Pokud potřebujete něco fajn a nevadí vám to věčné hořekování nad venkovem, určitě ji dejte šanci :)

08.04.2021 3 z 5

Andělé a démoni Andělé a démoni Dan Brown

Knihu jsem poslouchala v audioverzi kde jí předčítal pan Táborský a nevím jestli to bylo tím, že jsem jí fyzicky nečetla, ale jen poslouchala, každopádně jsem z toho příběhu zklamaná.
Konec mi přišel málo uvěřitelný a chování záporné postavy bylo zvláštní.

31.03.2021 3 z 5

Bezhvězdné moře Bezhvězdné moře Erin Morgenstern

Co to sakra bylo?!
Pro mě tedy obrovské zklamání. Děj plynul pomalým tempem a příběh sám o sobě byl dost nezáživný a moc jsem se něm neorientovala. Postavy mě taky nebavily, vlastně si u mě žádné sympatie neziskaly a bylo mi jedno jak skončí.
Naštěstí jsem knihu měla jen půjčenou, neboť tohle by byly opravdu vyhozené peníze oknem :(

09.03.2021 2 z 5