To se může stát jen ve filmu přehled
Holly Bourne
Hvězda young adult literatury Holly Bourne v této navýsost zábavné a dojemné knize řeší, co je to opravdová láska. Audrey má „lásky“ plné zuby. Od chvíle, kdy se zhroutil vztah jejích rodičů, je její matka jako tělo bez duše. Audrey si najde brigádu v kině, aby nemusela sedět doma, a potká tam začínajícího filmaře Harryho. Nikdo nečeká, že se do sebe tak rychle a tak bezhlavě zamilují. Nebude to ale snadné, protože skutečná láska není jako ta ve filmech... Jejich love story neobsahuje scénu s líbáním ve sněhové vánici nebo zběsilý úprk chodbami letiště. Zato je v ní spousta zmatku a bolesti, ale také naděje a úžasu. A platí v ní úplný zákaz laciných klišé!... celý text
Romány Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: 2020 , Slovart (ČR)Originální název:
It Only Happens in the Movies, 2017
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize To se může stát jen ve filmu. Přihlašte se a napište ho.
(SPOILER)
Knihu jsem zkusila po doporuceni od dvou lidi. A jsem rada! Ctiva, vtipna knizka, ktera dost rozebira romanticke filmy - a ne zrovna v dobrem.
Libilo se mi hlavni tema. I dej odehravajici se z casti v kine. Nataceni zombie filmu tomu dalo smrnc.
Konec me prekvapil, ale tim vic se mi to zdalo realny.
Nejsem úplně cílovka, ale knížky Holly Bourne se mi líbí. Tato jela se mnou na dovolenou a přečetla jsem ji v letadle jako nic. Děj pěkně ubíhal, postavy jsou na svůj věk tak akorát otravé a naivní. Nejvíc mě rozčilovala Rosie a Audreyini rodiče. Nejhorší na tom je, že takto to v mnoha rodinách opravdu je a rozvod rodičů tak jak je popsaný je realitou mnoha dospívajících. I s mrchou nevlastní matkou.
Moc se mi líbil konec. Mám ráda, když máte pocit, že vše nějak dopadne ale autorka si řekne ne, a vše se stočí úplně jinam.
Knihu doporučují od dvanácti let. Vzhledem k tématům jako jsou rozvod, první sex, drogy, alkohol... bych ji doporučila trošku později. Každopádně kniha poputuje do knihovničky k dceři na příští rok.
Kniha To se může stát jen ve filmu v seznamech
2020 | Jsme všichni sněhové vločky? |
2021 | Místa, kde jsem plakala |
2017 | Už jsem normální?!? |
2019 | A jak se vám líbím teď? |
2020 | To se může stát jen ve filmu |
Nakonec 4,5* :) Moc se mi líbilo na první pohled klasické zpracování, které ale klasické vůbec nebylo. Vyšvihl to závěr a také linka o realistickém vnímání lásky, to velice oceňuji. Stejně tak problematika rozvodu, rozpadu rodiny, nevěry a osobních bojů. Určitě doporučuji k přečtení.