WifiCat komentáře u knih
Jedna z nejlepších knížek, co se mi dostala pod ruku, poklad! Kniha, která mě moc ovlivnila jak po osobní stránce, tak profesně a upřesnila mi názor na naše nejbližší příbuzné. Měl by si jí přečíst každý, kdo chová jakékoliv zvíře. Roger Fouts udělal neskutečný kus práce se šimpanzi, ale i tím, že napsal tuto knihu a šíří osvětu, jak jsou to chytré a úžasné bytosti a jak dokážou být lidé odporní. Během četby jsem knížku musela párkrát odložit, protože se mi udělalo špatně při popisování chování lidí k šimpanzům. To, jak dokáže Monty Roberts ovlivnit smýšlení lidí na chování koní, je dle mě Roger Fouts schopen popsat v této knize ohledně šimpanzů.
Kniha je velice čtivá a děj napínavý, přečetla jsem jí během dne. Tu dobu jsem nezažila tak, abych jí pamatovala, ale autor mě do té doby poutavě dostal. Co mi trochu vadilo, bylo časté a občas z mého pohledu zbytečné přeskakování v časové ose. Není to kniha, ke které bych se často vracela, ale i tak si s chutí přečtu pokračování.
Perfektní inspirativní kniha, kterou jsem četla před lety. Řekne vám mnoho o koních a jejich chování. Pokud by jí někdo měl nevyužitou doma, budu za ní moc ráda. Děkuji
Monty Roberts je úžasný tím co dělá s koňmi a tím, že je schopný to předávat dál v podobě knih. Mám ráda všechny jeho knihy a Plachý hoch je velice čtivá kniha, doplněna krásnou fotodokumentací.