Wimmerka Online Wimmerka komentáře u knih

Má mě rád, nemá mě rád Má mě rád, nemá mě rád Sally Thorne

Na knihu jsem narazila kvůli filmu The hating game a samozřejmě sem si ji musela prvně přečíst, ale nezklamala. Hate to love romantika jako vyšitá, vtipné pasáže a spousta špičkování. Na mě akorát trochu rychlý děj, zejména tedy úvod. Teprve jsem se dostávala do příběhu a najednou bum a všechno najednou bylo jinak. Čekala bych spíše takový zvrat děje až mnohem dále. Rozhodně to bylo ale super oddychové čtení

12.01.2022 4 z 5

Lásku nespočítáš Lásku nespočítáš Kira Gembri

I když byla knížka cílená spíše ještě na mladší generace a vyjadřování mi tak občas přišlo dost mimo, hrozně sem si ji užila. Hlavní hrdinka trpí OCD a bylo zajímavé sledovat její myšlenkové pochody a chování. Hlavní hrdina je naopak bad boy, jejichž cesty se najednou zkříží a můžeme sledovat jejich cestu a vývoj vztahu. Vše bylo psáno poutavě a vtipně, knížku jsem zhltla v podstatě za den

30.12.2021 5 z 5

Víš, že mi chybíš? Víš, že mi chybíš? Estelle Maskame

Závěr série nezklamal, i když sakra, potřebovala bych víc, skončilo to na mě hrozně otevřeně...
Tyler odjel a slíbil Eden že se vrátí... Tu však nenapadlo že to bude rok, rok bez toho aby se vůbec ozval. Ta se tak dostala od stýskání, přes neuvěřitelný smutek až k jeho nenávisti, že ji opustil a zanechal ji samotnou na celou jejich situaci, kdy ji zejména její otec, ale i Jamie dávají pěkně sežrat jejich vztah. Tyler se pak z ničehonic vrátí a počítá s tím, že ho Eden stále miluje a že mu skočí do náruče a budou opět spolu. To se však nestane... Netrvá to ale dlouhou a Tyler Eden přesvědčí, aby s ním odjela do Portlandu, kam se přestěhoval a my tak získáváme další město k objevování. No a určitě nebude žádný spoiler, když tu teď napíšu, že se samozřejmě dali opět dohromady a z Tylera je nový, lepší člověk :D Všechno bylo samozřejmě hrozně předvídatelné, ale bylo to super čtění:)

27.09.2022 4 z 5

Víš, že tě miluju? Víš, že tě miluju? Estelle Maskame

Další pěkné letní čtení. Sedí mi autorky styl a začátek série myslím že moc hezký, sem zvědavá, co přinesou další díly.
Zajímavá zápletka, která kombinuje zakázanou lásku a hate-to-love linku a fakt to sedí, chemie mezi hlavními hrdiny byla skoro hmatatelná. Hodně se mi líbilo sledovat proměnu Tylera, který se z počátku choval jako naprostý hulvát, ale v průběhu knížky se více a více odkrývaly jeho problémy a opravdová povaha. Eden, no nevím co k ní napsat. Z počátku mi přišla celkem fajn, ale hodně se nechala ztáhnout dolů novou partou a hlavně jak se zachovala na konci? Zahrávat si se srdcem ne jednoho, ale dvou kluků se nevyplácí...

18.08.2022 4 z 5

Bez tebe to není léto Bez tebe to není léto Jenny Han

Tak druhý díl byl za mě tedy o dost lepšé, i když stále asi sérii nebudu řadit ke knížkám, ke kterým bych se chtěla někdy vracet... Styl vyprávění stále stejný - krátké věty, které na mě působily jen jako předkládání fakt, žádné hezké vyprávění. Belle už sem ale alespoň neměla chuť jednu vlepit, jako tomu bylo u předchozího dílu. Knížka byla dost krátká a v jejím průběhu se toho v podstatě moc nestalo, ale i tak hezky plynula a já sem se divila, že už jsem na konci. Belle se vyrovnává se ztrátou Suzanny, kolem které se v podstatě točí celé knížka, ať už ve vzpomínkách do minulosti, tak i v současnosti. Zároveň zde také dostáváme nutnou dávku jejího komplikovaného vztahu s Conradem.

01.08.2022 3 z 5

Láska & gelato Láska & gelato Jenna Evans Welch

Skvělé letní čtení plné cestování a romantiky. Spolu s Linou objevujeme krásy Florencie a Říma a zažíváme i letní románek, rozhodně to ale není jenom o něm. Lina se vyrovnává se ztrátou matky a odjíždí za svým nedávno objeveným otcem do Itálie. Kniha je prokládána deníkovými zápisy její matky, když sama byla ve Florencii a Lina se vydává v jejích stopách a snaží se odhalit její milostný příběh. Knížku jsem si opravdu užila, autorka píše poutavě a sama jsem měla pocit, jako bych ve Florencii opravu byla :) Pokud jste na knihu narazili díky filmu, doporučuju přečíst, je opravdu o 1000 % lepší, ve filmu bohužel změnili co mohli...

23.07.2022 5 z 5

Dreamologie Dreamologie Lucy Keating

Příjemné odpočinkové čtení, rozhodně bych knihu ale nenazvala jako "komediální příběh, který čtenáře donutí smát se nahlas". Je to klidné, romantické čtení, ale komedie moc ne. Kniha se mi však líbila, pěkně se četla a námět je velmi zajímavý.

15.02.2019 4 z 5

Láska a iné vykoľajenia Láska a iné vykoľajenia Leah Konen

Dle mého názoru skvělá kniha. Nic těžkého na čtení, spíše taková oddychovka, dobře čtivá. Krátké kapitoly a vyprávění z obou stran hlavních postav je velmi zajímavé. Nejvíce se mi však líbilo, že autorka hned "nevyklopila" celý příběh, ale poodhalovala ho postupně, díky čemuž jsem se od knihy nemohla odtrhnout.

01.02.2019 4 z 5

Víš, že tě potřebuju? Víš, že tě potřebuju? Estelle Maskame

Pokračování asi přineslo přesně co jsem čekala a za mě pěkný :) Líbí se mi pojetí další díl - další město k objevování. Tentokrát se z L.A. dostváme do New Yorku, kam se na roh odstěhoval Tyrer kvůli účasti v projektu, kde ostatní seznamuje se svým příběhem. Je tomu už rok, co odjel, ale i přes to že si Eden našla jiného přítele (jehož jménu tu nebudu prozrazovat), stále na Tylera myslí a na celý měsíc se za ním do New Yorku chystá... No a co nestane, samozřejmě zjistí, že ani ten rok odloučení jejich lásku "nesmazal" a opět si spolu začnou... Podvádí všechny okolo a to se jim samořejmě i vymstí. Na závěr se konečně rozhodnou všem přiznat, Eden otec to však nenese vůbec dobře a Tyler se záhy rozhodne odjet, sám a neznámo kam, aby našel svou vlastní cestu a dal se do pořádku...

27.09.2022 4 z 5

Vždycky budeme mít léto Vždycky budeme mít léto Jenny Han

Poslední díl za mě asi nejlepší, i když stále žádná dechberoucí story... Opět se toho moc nedělo, ale i tak se mi knížka četla poměrně hezky a za 2 dny jsem měla přečteno. Styl psaní mi zde také nepřišel už tak nepříjemný, jako v předchozích knížkách, nebo sem si na to už možná zvykla :D Opět bylo od začátku jasné, jak to dopadne, trochu i díky poslední kapitole předchozí knížky, ale to už tak u takových knížek bývá. Postavy byly starší, Belle už byla v prváku na vysoké a konečně už se nechovala tak dětinsky a neměla sem jí chuť každou chvíli proplesknout. Jeremiah mě svým chováním dost zklamal a Conrad se pěkně vyloupl :D Zakončení série myslím že dobré:)

04.08.2022 3 z 5

Krev a med Krev a med Shelby Mahurin

No co k tomu napsat... Oproti prvnímu dílu rozhodně zklamání, dle mého názoru je to vyloženě výplň před (doufám) velkým finále. V podstatě celou knihu se sice něco dělo, ale nebyl to žádný wow efekt, který by mě nutil číst dál a tak sem se v knize plácala opravdu velmi dlouho. Zároveň sem zde taky moc necítila tu skvělou romantickou linku, která byla v prvním díle. Lou s Reidem se furt jenom hádali, nemluvili spolu, usmiřovali se a tak furt dokola. Co vidím jako plus je hlubší proniknutí do fantasy světa a magie, z které jsme dostali mnohem více než v prvním dílu. Zvrat na konci dost drsný, tak jsem zvědavá jak se s příběhem autorka popasuje v závěrečném díle.

06.07.2022 3 z 5

Královna rebelů Královna rebelů Lynette Noni

Tak tohle bylo po dlouhý době fakt mooc dobrý! Knížku sem si užila od začátku do konce, stále se něco dělo a člověk byl furt v napětí, jak to bude dál. Zajímavé prostředí, neboť se děj celou dobu odehrává pouze ve věznici, skvělé postavy, které se v rámci celé knihy pěkně vyvíjejí a k tomu hezká slow burn romantická linka, no co víc si přát? Epický konec, plný zvratů, kde si člověk říká jenom sakra, no tohle a sakra znovu! :D A teď už jenom otázka, kdy vyjde sakryš další díl? :D Knížku mám stále v hlavě a přemýšlím co by kdyby to už se mi v takový míře dlouho nestalo, jsem zvědavá jak se s tím autorka dál popere.

17.05.2022 5 z 5

Poslední stanice Poslední stanice Casey McQuiston

Na knížku jsem se po přečtení Červené, bílé a královsky modré hrozně těšila, ale bohužel pro mě oproti původní knížce docela zklamání...
Do knížky jsem se v první řadě vůbec nemohla začít a osobně mi teda i hrozně vadila er-forma. Nic moc se nedělo a ztrácela sem se v ději, hodně dlouho mi trvalo než sem tento "úvod" trvající tak půlku knihy přelouskala a konečně mě to začalo bavit. Námět zaseknutí v čase skvělej, o tom žádná, ale knížka by klidně mohla být o dost kratší.

17.05.2022 3 z 5

Můj první tanec Můj první tanec Nicola Yoon

(SPOILER) Super oddechovka a řekla bych že něco, co tu ještě nebylo. Hlavní hrdinka Evie má vidiny u párů, jež se před ní poprvé políbí. Vidí, jak se poznali, klíčové momenty jejich vztahu i to, jak tento vztah skončí. Právě díky tomu a rozpadu podle ní dokolanelhi vztahu jejích rodičů nevěří na lásku, proč také, když vždycky stejně skončí? Potom ale potká X - sypmstického hipstera, s kterým začne trénovat na soutěž společenských tanců a samozřejmě mezi nimi vzplane jiskra... Když už je Evie rozhodnutá jít do toho, přijde však vidina a to konkrétně velmi rychlého a bolestivého konce jejich vztahu a tak ho radši ukončí předčasně. Dojde ji však, že o tom její vidění nebylo. Že nejde jenom o ten konec, ale převážně průběh, který stojí za to. Připravte se však na tento smutný konec, doufala jsem, že vidinu zvládnou nějak obejít ale bohužel.

02.04.2022 4 z 5

Rudá tygřice Rudá tygřice Amélie Wen Zhao

Skvělé pokračování moc dobře rozjeté série. Dědictví krve jsem si zamilovala, přivedlo mě zpět do světa fantasy a nemohla sem se dočkat pokračování a Rudá tygřice nezklamala. Děj od začátku hezky plynul, stále se něco dělo. Vyprávění z více pohledů super a vývoj vztahu mezi Anou a Ramsonem prostě boží. V závěru moc slušně našlápnuto na pokračování, myslím že to bude ještě velký.

19.03.2022 5 z 5

Dvůr stříbrných plamenů Dvůr stříbrných plamenů Sarah J. Maas

(SPOILER) Jedním slovem skvělý Dvory jsem objevila až nedávno a říkám si jak sem mohla žít bez nich? Bichlička to byla slušná a i přes to že v průběhu celé knížky se nedělo nic moc významného nebo zvratového, četla sem jí stále s chutí co bude dál... Nestu sem moc neměla ráda, možná asi jako každý ale v průběhu knížky věřím že si jí každý naopak oblíbí. V průběhu celé knížky se vyvíjí jak ona sama, tak i vztahy s ostatními. Nemám moc ráda, když je člověk všemohoucí a nebo naopak přijde o svojí sílu... Tady se v podstatě stalo obojí, ale bylo to podaný tak dobře, že mi to ani nevadilo. I přes to, že knížka už nevypráví o Rhysovy a Frey, je tam z jejich života i myšlenek fakt hodně a to je za mě velký plus.

08.03.2022 5 z 5

V zajetí zimy V zajetí zimy Naomi Novik

Knížka s opravdu úžasně propracovaným světem a příběh, který vás snadno vtáhne do děje. Na můj vkus byla ale Knížka hrozně zdlouhavá. Od začátku se tam toho noc nedělo a popravdě bych teď hned po přečtení si ani nevzpomněla na nějaké detaily. Ale i přes tuhle dlouhou "předehru" jsem se ke knížce ráda vracela a neměla sem chuť jí hned odložit. Pak ale přišel závěr, který fakt stál za to, ale vzhledem k dlouhému úvodu byl naopak hrozně uspěchaný.

25.01.2022 4 z 5

Nejkrásnější dárek Nejkrásnější dárek * antologie

Povídkové knížky se těžko hodnotí, rozhodně měla každá něco do sebe a minimálně u poloviny bych ocenila pokračování :D
Jako Vánoční knížku bych ji však nečetla, skoro všechny povídky jsou dost pochmurné a to není to, co u vánočních knížek hledám, rozhodně ale nelituju přečtení. Nejlepší byla za mě Nejdelší noc v roce od Radka B. :)

28.12.2021 3 z 5

Tíha vesmíru Tíha vesmíru Jennifer Niven

Ze začátku jsem byla skeptická... Knihy o rakovině či jiných nemocech mě až tak neberou, ale takhle mě okouzlila. Kapitoly z pohledů obou hlavních postav, postupně se rozvíjející děj, který čtenáře nutí číst dál a dál a dál. Krásný, oddychový romantický příběh. Příběh, který vám ukáže, že "vás někdo chce" a hlavně že pokud si něco přejeme, nic není nemožné.

07.02.2019 4 z 5