xArt komentáře u knih
Fakt dobrá knížka - originální příběh bez nějakých klišé, nepředvídatelné, krásně popsané prostředí Českého Krumlova, který mám, co by kamenem dohodil.
Zpočátku jsem se bála, že hlavní hrdinka bude takový ten typ novinářky, která jde po senzaci a nedá si pokoj, i když tím ničí svůj partnerský vztah. To se naštěstí nestalo a já se mohla uvolnit a knihu si užít. Autorka umí dobře navodit atmosféru příběhu, až mi chvílemi naskakovala husí kůže.
Trochu mě mrzí, že některé věci nebyly vysvětlené, ale celkově mohu s klidným srdcem doporučit. Dávám 4,5 hvězdy.
Po zklamání z knihy Will Grayson, Will Grayson jsem tuto knihu dlouho odkládala. Nakonec velice příjemně překvapila. Byla jsem z ní nadšená hlavně pro úžasné vyjádření duševního onemocnění hlavní hrdinky, kniha pro mě nebyla předvídatelná a nenašla jsem zde žádné z romantických klišé, tak typických pro většinu současné tvorby. Prostě žádná "levná" kniha :D ;) Vřele doporučuji.
Skvělá kniha, děj mě okamžitě chytl (miluji tématiku duchů). Přiznám se, knihu jsem večer nebyla schopná odložit a ponocovala do 4 ráno, abych věděla, jak to dopadne.
Kniha ze začátku vypadala velice slibně, ale směrem ke konci mi hlavní hrdinka připadala čím dál méně sympatická a na konec jsem dočítala s nechutí jen z důvodu úcty ke knihám. Pokračování určitě neplánuji.
Od knížky jsem očekávala mnohem víc. Není zde skoro žádný děj a celá knížka je vlastně jen o pocitech, vztazích lidí a bádání nad tím, proč se kdo jak chová. Musím říct, že po přečtení knížek Hvězdy nám nepřály a Hledání Aljašky pro mě Will Grayson, Will Grason bylo opravdu zklamáním. Myslím, že důvěra v Johna Greena se mi vrátí jen stěží.
Výborná knížka, stejně jako první díl. Napínavý děj doplňují krásné popisy okolního prostředí a jedno drobné dobrodružství přechází v další- přesně tak, jak to mám ráda.
Tato kniha mě dost zklamala. Čekala jsem mnohem víc. Zajímavé se to zdá být ze začátku, avšak do poloviny knihy se téměř žádná kouzla nevyskytují a děj je spíš o tom, kdo z Londýnské smetánky se stýká s kým, na kterém večírku zrovna kdo je atp. Drobným zpestřením je akorát věštba potulného kouzelníka-podvodníka a zakletí jedné slečny, o kterém sice hlavní mág ví, ale naprosto se tím nezabývá.
Zajímavý nápad, děj mohl být více rozvinutý, docela napínavé. Celkově však spíš slabší průměr.