xddd xddd komentáře u knih

☰ menu

Království popela Království popela Sarah J. Maas

Ach bože... Celou dobu, co jsem knihu četla, jsem jen doufala, že se začne něco dít...
Autorka by to dost dobře mohla o šest set stran zkrátit a příběhu by to v ničem neuškodilo a kniha by pak asi byla i zajímavá. Všechno hrozně předvídatelné, záchrana na poslední chvíli prakticky v každé bitvě, každá postava kromě Fenryse si najde lásku svého života... Mám pocit, že psaní tohohle dílu autorka svěřila třináctileté "spisovatelce" na Wattpadu a odjela na dovolenou. Kniha se svou nudností skoro vyrovnala Půlnoční koruně, kde se stala reálně JEDNA věc za celou dobu.
Má cenu zmiňovat, že z Lorcana, který celou sérii vystupoval jako chladný válečník, se stal citlivý blbeček? Elide v knize otočí o 180 stupňů a z nenávisti se stane taková láska, že jim Aelin s Jeřábem mohou jenom tiše závidět?
Jediná milostná linie, která mě bavila, byla mezi Dorianem a Manon, kteří se nakonec stejně rozdělili-nebyla přehnaně sladká.
Na poslední díl jsem se těšila, ale postavy se chovají hrozně nereálně, vývoj byl průměrný (na to, jaké s tím autorka dělala cavyky) a teď doufám, že paní Maas už nikdy nic nevydá.

23.12.2019