yonda yonda komentáře u knih

Slepičí polévka pro duši: Sladká šťáva z kyselých citronů Slepičí polévka pro duši: Sladká šťáva z kyselých citronů Jack Canfield

Určitě nechci znevažovat příběhy lidí, kteří si sáhli na dno a pak se z něj dokázali odrazit. Tyto příběhy si dokážu představit na stránkách nějakého časopisu, ale proč knížka? A dokonce několik...Patrně mi chybí mentalita amerického čtenáře, abych tento literární počin pochopila.

27.01.2024 1 z 5

Večer tříkrálový aneb cokoli chcete / Twelth Night, or What You Will Večer tříkrálový aneb cokoli chcete / Twelth Night, or What You Will William Shakespeare

Občas mi jde z těch slovních hříček hlava kolem, ale klobouk dolů před Shakespearem.

21.01.2024 3 z 5

Vánoce mezi knihami Vánoce mezi knihami Rachel Burton

Romantický příběh s bonusem vánočního času. Nebylo to oslnivé, ale dalo se.

05.01.2024 3 z 5

Fakt šílená jako já Fakt šílená jako já Jo Watson

Klasická romanťárna okořeněná pohledem do světa sociálních sítí. Příjemné čtení.

18.12.2023 3 z 5

Sherlock Holmes a Labyrint smrti Sherlock Holmes a Labyrint smrti James Lovegrove

Za mě asi nejlepší (ze série), kterou jsem četla. Má to spád, napětí, rozuzlení.

14.12.2023 4 z 5

Recept na toho pravého Recept na toho pravého Anni Rose

Do poloviny knihy jsem byla docela nadšená. Bohužel dál už mi příběh připadal zbytečně natahovaný a přeplácaný.

12.12.2023 3 z 5

Jednoduchá kuchyně Jednoduchá kuchyně James Peterson

Receptů je tady opravdu hodně, takže něco se vybrat dá. Trochu bych se hádala s autorem o časech, jak dlouho péct/smažit drůbež.

04.12.2023 3 z 5

Výměna Výměna Beth O’Leary

Líbilo se mi řazení kapitol, kde se ve vyprávění stídá vnučka s babičkou. Jinak vcelku příjemný příběh. Trochu odchýlené od reality se mi zdá ta obrovská vstřícnost všech lidí vůči babičce, ale proč nesnít...

29.11.2023 3 z 5

Padnout vzhůru Padnout vzhůru Štěpán Šimek

Obdivuji autorův záběr. Spoustu zajímavých informací o Itálii, Istambulu, obchodě, italském jídle, golfu a světě luxusu. Příběh sám mě tolik nezaujal, ale dalo se.

16.10.2023 3 z 5

Knihkupectví u osamělých srdcí Knihkupectví u osamělých srdcí Annie Darling

O chybách už bylo řečeno, takže to nechám být. Hlavní hrdinka mě docela rozčilovala, ale to se mi stává často. Ke konci už jsem vše nějak vstřebala a knihu dočetla.

27.09.2023 2 z 5

Akupresura pro začátečníky Akupresura pro začátečníky Bob Doto

Tahle knížka je dobrou pomůckou pro každého, koho akupresura zajímá. Vše přehledně a srozumitelně napsané, nakreslené a označené.

23.07.2023 4 z 5

Kavárna na konci světa Kavárna na konci světa John P. Strelecky

Za mě velké zklamání. Nic co by člověk nečetl pomalu v každém ženském časopise. Jasně, že jsem nečekala návod na šťastný život, ale doufala jsem, že stokrát propírané bude alespoň v nějakém líbivém ( či dokonce originálním) obalu. No, nestalo se....

26.06.2023 2 z 5

Zahrada na balkoně Zahrada na balkoně Isabelle Palmer

Krásné fotografie, přínosné rady. Každý kdo zatím balkonovou zahradu nemá, po ní jistě zatouží.

21.05.2023 4 z 5

Ulíbám tě k smrti Ulíbám tě k smrti Ellen Berg

Tahle knížka byla jedním slovem ..divná! Od autorky jsem četla i jiné tituly, kdy se jednalo o příjemné oddechovky. Tohle byla změť žánrů se spoustou nelogičností a nedotažených zápletek. Ty dvě hvězdičky patří několika povedeným stránkám. Jinak za mě - Ne!

12.02.2023 2 z 5

Tajemství čokoládovny Tajemství čokoládovny Paula Brackston

Předchozí knihu na kterou ,,Tajemství čokoládovny" navazuje, jsem nečetla a snad i proto jsem příběh až tak neprožívala. Navíc i tento díl si koleduje o pokračování ale to už asi vynechám. Nebylo to špatné, ale ani mě to nenadchlo.

28.01.2023 3 z 5

Vánoce s vůní čerstvého chleba Vánoce s vůní čerstvého chleba Jenny Colgan

Sáhla jsem po této knize protože: Líbila se mi obálka, zaujal mě popisovaný děj a recenze nešetřily chválou. No.. asi v půlce jsem zjistila, že mě to vlastně vůbec nezajímá, nemám ráda ani jednu postavu a jediné co jsem se dozvěděla je počasí v Cornwallu. Posledních cca 60 stránek už začal mít děj trochu spád, ale to je za mě trochu málo...

07.11.2022 1 z 5

Tokijský ghúl:re 13 Tokijský ghúl:re 13 Sui Išida (p)

Malinko jsem se ztrácela v dějových rovinách, ale to se asi dalo čekat. Probíhá jedna bitva, ale jednotlivých bojišť je víc..

27.06.2022 4 z 5

Tokijský ghúl:re 12 Tokijský ghúl:re 12 Sui Išida (p)

(SPOILER) Pro mě velmi hezké. Pozor spoiler! Bude svatba.

17.04.2022 5 z 5

Tokijský ghúl:re 11 Tokijský ghúl:re 11 Sui Išida (p)

Bez komentáře.. další pokračování sem!

17.04.2022 5 z 5

Neuromancer Neuromancer William Gibson

Tady nevím, jak vlastně hodnotit. Obdivuji autora, s jakou vynalézavostí propracuje a vymyslí každou větu. Na druhé straně musím přiznat, že knihu jsem objevila náhodou a vůbec jsem jí nerozuměla. Ano, přiznávám, kyberpunk není pro mě..

24.03.2022 3 z 5