zalozmyska zalozmyska komentáře u knih

Jednooký: Malá knížka o velkém Žižkovi Jednooký: Malá knížka o velkém Žižkovi Klára Smolíková

Napínavé vyprávění čtenáře zároveň s třemi aktéry příběhu provází záhadnými uličkami Žižkova,aby je na konci spojilo v nerozlužnou trojici kamarádů. Kde jsou ostatní hráči? Nebo je tato hra určena pouze vyvoleným? Co najdou na konci hry?
Příběh je prokládaný mini komiksy,fotografiemi kde se zrovna hráči nacházejí a informacemi o Janu Žižkovi,letos je to 600 let od jeho úmrtí.
Knížka se líbila ně i šestnáctileté dceři. Já si při ní zavspomínala jak jsem se před lety účastnila různých fantasy her - skoro živých celodenních putování příběhy,které jsem znala z knih. Obě dcery si pak s kamarády užívali focení s knihou.
Knížka se četla rychle,má větší písmena a příběh ve kterém se stále něco děje,tak vás to vtáhne do příběhu. Doporučila bych čtenářům od osmi let,ale i ty starší bude dobrodružný příběh bavit.
Je dobře,že se vychází takovéto knihy. Né každé dítě má buňky na to aby četlo odbornou literaturu a tady se vlastně dozví historické informace tak nějak navíc k příběhu.

20.11.2024 5 z 5