zandu komentáře u knih
Před pár týdny mi byla tato kniha doporučena. Teď se na ni dostalo a musím říct, že by mě ani nenapadlo, že mě bude bavit. A bavila. Moc. Jsem ráda, že jsem dala na doporučení a pořídila si ji. Určitě si ji jednou přečtu velmi ráda znovu.
Číst to až teď, po kovidu, je docela masakr.
Dlouhé to bylo. Skvělé to bylo. Ale Pod kupolí bylo lepší :-)
Tak mi to nedalo a když mi tato kniha nešla číst v tištěné podobě, (prostě jsem ten sáhodlouhý monolog nedala), zkusila jsem jsem audio. A tentokrát se zadařilo. A musím říct, že úplně měním svůj předchozí názor. Kniha je naprosto skvělá.
Krásná, čtivá... Vše tu už bylo asi napsáno. Co dodat. Výborná kniha.
Skvělá kniha. Mám ji doma už řadu let a četla jsem ji několikrát. Nikdy se neomrzí. Když už nevím co bych si měla přečíst, sáhnu po ní a nikdy nezklame.
Přečteno během jednoho dne. Měla jsem volno a prostě se nešlo odtrhnout. Opět zvláštní, smutný příběh, ovšem napsaný neskutečně čtivě.
Oproti dvěma předchozím povídkovým knihám je zde ucelený příběh a já zjistila, že se mi povídky četly kupodivu lépe. Chvilku mi trvalo si zvyknout, odbíhala jsem i k jiným knihám.
Přesto se mi kniha moc líbila (až na určité pro mě nudné pasáže) a těším se na další díl.
Uááá... mě to nebaví! Vracím do knihovny a jsem ráda, že jsem si knihu nekoupila.
To byl příběh!
Úplně mě zlákal k prohlídce. Někdy se tam Musím vypravit :-)
Po několika letech jsem se vrátila na Malevil. Tentokrát jsem sáhla po audioknize. A nemohu jinak než chválit. Nádherné zpracování. Připadala jsem si jako v divadle, scény mi úplně běžely před očima. Velmi povedené. Doporučuji.
Tohle bylo velmi dobré. Šílená představa budoucího světa. Jak moc je však nereálná?!?!?
Trvalo mi hodně dlouho, než jsem se do této knihy pustila, v mé knihovně ji mám už nějaký ten pátek a stale jsem se nemohla odhodlat. Ted nastal ten čas a bylo to neskutečné, otřesné. Četbu této knihy jsem musela prokládat čtením něčeho lehčího, "hezčího".
Asi jedna (pro mě) z nejsilnějších knih na toto téma a že jsem jich už přečetla dost.
Tenká smutná knížečka. Tento příběh mě dostal o trošku víc než Moje dlouhé mlčení.
Asi ideální pro seznámení dětí a mládeže s tímto tématem.
Prostě život... skvělý příběh
***
„ Život není Hollywood, děvenko," pokračuje babička a dá mi kamarádskou herdu do zad. Docela to bolí.
„A někdy je pěknej sráč, " dodávám.
"Jo, je pěknej sráč , to máš recht . Ale tak to prostě je. A musíš si umět najít to nejlepší. A já myslím, že to nejlepší jsi právě dostala. Teď máš šanci žít život dobrej, tak si to nezkaž."
***
V první řadě musím pochválit obálku, ta je fakt boží. A jako bonus úžasná kresba na konci knihy.
Velmi čtivá jednohubka, příběh o životech obyčejných lidí, kteří mají starosti, radosti i tajemství.
# Život neběží podle toho, jak člověk předpokládá. Život si dělá, co chce, navzdory veškerým očekáváním #
(Jediná má výtka - chyby v textu...)
Mé druhé hodnocení: poté, co jsem knihu asi v půlce odložila, protože jsem se nějak nemohla pořádně ponořit do děje, mi to po pár dnech nedalo a ke knize jsem se vrátila. Po půlce vše nabralo grády a já se pro změnu nemohla odtrhnout. Takže svůj předchozí komentář a hodnocení napravuji.
Bylo to šílené.
Krásný, milý příběh. Pobaví i dojme. Moc mě bavilo propojení pohádek a reálného života.
Tento díl mě nejprve nebavil tolik jako předchozí. I přes čtivost mě nedokázal tak úplně vtáhnout a myslela jsem, že to bude slabší díl. Velký omyl! To rozuzlení bylo šílené! Opět tedy musím nakonec hodnotit plným počtem.