Myší díra přehled

Myší díra https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/483504/bmid_mysi-dira-HUZ-483504.jpg 5 311 311

Axelovi je osm. Koktá, nesmí slavit Vánoce a má starý mobil. Taky mu umřel táta a máma se utápí věčně v depresi. Dědek plesnivej je jeho soused, kterému bude nejspíš už sto. Nikdo ho nemá rád. Ztrácí se ve starých pomatených vzpomínkách, v osamělosti a stále miluje Štěpánku. Jolana bydlí pod ním, táhne jí na padesát, nesnáší děti a chystá se na post prezidentky firmy. Ve stejném domě žije i pětadvacetiletý Cyril posedlý čistotou a sexem na záchodcích v baru. A pak je tu ještě někdo, kdo o nich ví naprosto všechno. V jednu chvíli se životy všech protnou. Vyplují na povrch nečekané touhy, skrytá tajemství, někdy pěkně smradlavá, a také myšlenky zastrčené uvnitř každého z nich. A život může nabrat zase druhý dech.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Myší díra. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (121)

Maki229
22.05.2024 5 z 5

Anotace se mi zdála zajímavá, tak jsem si knihu vypůjčila v knihovně. A dobře jsem udělala. V jednom domě je tolik "ztroskotanců"..., jak se ukáže, když si lidé pomáhají a nejsou lhostejní ke druhým, dá se zvládnout hodně a život se dá zlepšit kdykoli a v jakémkoli věku. Neotřelý je pohled myši, která v domě rovněž přebývá a střídavě navštěvuje všechny nájemníky.

SumýšIrena
17.05.2024 3 z 5

Není to nejhorší kniha, ale já čekala něco jako Muž jménem Ove... Tohle je spíš pohádka se špatným začátkem a dobrým koncem.


PREBURDA
30.04.2024 odpad!

Nooo.......jestli toto útlé dílo je jedno z mála, naší současné a budoucí literární tvorby.....to tedy... "potěš koště", kam jsme to dospěli? :o((
Od prvních vět tolik, agresivity, cynismu, násilí, bezohlednosti, nadřazenosti, vulgarit, v chování všech postav v knize....a to vše psané formou vyjadřováním dnešní generace .....neskutečné.
Čím byla autorka inspirována?, nebo zda se probírala z alkoholového deliria?..... jinak si toto dílo nedovedu vysvětlit.
Jen snad poslední dvě kapitolky, byly snad trošičku lidsky napsány. Obálka knihy je naprosto úžasná, oproti textu v knize.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (47. týden)

21.11.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Myší díra v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených381x
ve Čtenářské výzvě52x
v Doporučených37x
v Knihotéce159x
v Chystám se číst226x
v Chci si koupit44x
v dalších seznamech4x