Chci tě mít ve skříni přehled

Chci tě mít ve skříni https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/423267/bmid_chci-te-mit-ve-skrini-Q46-423267.jpg 4 260 260

Co všechno se dá v manželství odpustit, tolerovat, kam až zajít? Viola miluje Viliama a Viliam miluje Violu. Jenže Viliam už přítelkyni má a Viola zase malého syna. Ale pak se ti dva stejně vezmou. Najednou se zdá, že je všechno jinak, než si představovali. Zvlášť poté, co se jim narodí autistická dcera. Tíhu rodinného života každý řeší po svém. Viliam stoupá po kariérním žebříčku a utápí se v alkoholu. Viola maluje a možná miluje někoho jiného… Román české autorky o soužití dvou lidí, který upoutá také tím, že je psán z pohledu ženy i muže.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Chci tě mít ve skříni. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (77)

Verrrunka
20.04.2024 4 z 5

Svižná vztahovka vyprávěna z pohledu 3 zúčastněných osob, což pomáhá pochopit někdy nelogický jednání a setrvávání v toxickém vztahu, ať se děje co se děje.
Opět mi nebyl sympatický vlastně vůbec nikdo, některý postavy mi přišly přestřelený, v týhle knížce je vlastně každej nějak divnej, což je až nepřirozený.
Zároveň to je ale hrozně zajímavá sonda do života lidí, co mají autistické dítě, nevědí co v životě chtějí a z různých důvodu chlastaj.
A vlastně i ukázka toho, že láska někdy nedává smysl a jen prostě je..

lennyd
01.04.2024 3 z 5

Potkali se první den v novém zaměstnání ve výtahu, a od toho okamžiku bez sebe nemohou být. Horší je, že být spolu také není jednoduché - zvlášť když je život úplně nešetří. A nebo oni nešetří život? Závislost na alkoholu, postižené dítě, život na odlehlé vesnici - to vše vyžaduje obrovskou dávku trpělivosti, které se ani jednomu z nich nedostává....
Když si chci odpočinout od "svého" žánru (scifi, fantasy, krimi), tak poprosím ženu, aby mi doporučila nějakou ze "svých" knížek. "Chci Tě mít ve skříni" řekla, možná tím myslela něco jiného, ale já chňapl po této knížce od - mně úplně neznámé - autorky. Do knihy jsem se začetl docela rychle, na její styl psaní jsem rád přistoupil (i když mám pocit, že si střídáním postav trochu usnadňovala práci - vždy když se příběh dostával do nějaké nesnadné situace - blik, přeskočilo pár měsíců, let a vyprávění se posunulo dál). Zhruba do poloviny knihy mně to ukrutně bavilo, ale pak už mi přišlo, že autorka měla spoustu nápadů, a všechny chtěla v knize uplatnit - a počet stran byl dán. A hlavně jsem tu chtěl napsat, že mi celá kniha připadala jakoby inspirovaná jednou knihou od Patrika Hartla, než jsem zjistil, že ta konkrétní byla napsána o několik let později. Takže se paní autorce za tuto nevyřčenou myšlenku omlouvám :)


TaLu
08.02.2024 4 z 5

Poměrně tíživý příběh jednoho vztahu. Autorka se dotkla mnoha témat. Matka samoživitelka, hledání partnera a práce, rodiče potýkající se s výchovou autistického dítěte, slavné povolání, novinářská etika, nevěra, stárnutí, alkoholismus, sebevražda, rozvody, zdravý životní styl, ekologie. Všechny tyto ingredience smíchala a vytvořila čtivý příběh života. Chvílemi opravdu bezútěšné čtení. Každý z hrdinů má spousty problémů sám se sebou i s druhými. Pro mě byl velmi zajímavý pohled na výchovu dítěte s autismem. Autorka podle mne tuto problematiku vystihla přesně, celý příběh působí opravdově, o to těžší je chvílemi čtení.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Chci tě mít ve skříni v seznamech

v Právě čtených7x
v Přečtených344x
ve Čtenářské výzvě73x
v Doporučených10x
v Knihotéce155x
v Chystám se číst186x
v Chci si koupit47x
v dalších seznamech1x