zandu komentáře u knih
Tak já nevím. Větší ptákovinu jsem asi nečetla :-) Spousta nových postav, občas jsem se ztrácela. Ale stále jsem zvědavá, co bude dál.
Stejně jako u třetího dílu jsem se maličko nudila. Ale zvědavost vítězí a jedu dál...
Druhý díl vtáhne a nepustí. U prvního jsem byla trochu na rozpacích, ale je to čím dál lepší. Těším se na další :-)
Nevím přesně, co jsem čekala. Vím jen to, že jsem čekala mnohem víc.
Bylo to divné? Jiné? Kresba je skvělá. Děj - uvidím, co bude v dalších dílech. Zatím mám rozporuplné pocity.
Nic světoborného, přesto příjemné, svižné čtení. Ráda se pustím do druhého dílu.
Nedočteno. Nešlo to. Nemohla jsem se začíst. Četla jsem postupně všechny (samozřejmě s pauzami, protože hned za sebou bych tyto slaďárny fakt nedala). A nejlepší byla dle mého názoru hned ta první - Kavárna v Kodani. Pak se mi líbila v tomto pořadí Čajovna, Pláž, Pekárna. A Cukrárna a Hotýlek mě také moc nebavily, ale alespoň jsem je dočetla. I když Hotýlek po polovině jen tak letem světem. Další díl těchto romantických útěků si už nechám nejspíš ujít.
Po Hotýlku, který mě moc nebavil a na delší dobu mě od těchto romantických útěků odradil, jsem ráda, že jsem se nakonec do Čajovny pustila. Předvídatelný, milý, romantický, oddechový příběh. Prostředí Japonska mě bavilo.
Perfektní. Moc se mi příběh chlapce jménem Nikdo líbil.
Bohužel pouze naposloucháno. (Nebo bohudík? Audioknihu v podání Ondřeje Brouska je radost poslouchat).
Klasická kniha nejde sehnat a v e-podobě mě číst nebaví. Proto jsem se obrátila na nakladatelství Polaris s dotazem, zda nebude dotisk nebo nové vydání a BUDE!!! Je to v plánu. Tak snad se někdy během příštího roku dočkáme, protože tuhle knihu chci mít doma :-)
Edit: já ji sehnala!!! Mám neuvěřitelnou radost a už se těším, až si ji přečtu. Poslech byl moc hezký, ale čtení je čtení. A také se chystám na komiksovou verzi :-)
Nádherná kniha.
"Úžasný" příběh, který asi tak od půlky nabíral grády a nešlo se odtrhnout. Ách. Na konci jsem brečela jak želva.
Pařížská švadlena byla skvělá, ale Skříň plná Diora je ještě o stupeň lepší.
Jak já se těšila!!! A přišlo jen zklamání. Koupila jsem si všechny tři díly. Bohužel mě to vůbec nebavilo, v půlce prvního jsem komiks zavřela a absolutně mě nezajímá, co se stalo nebo nestalo a jak to dopadlo. Velkým mínusem byly ty malilinkatý písmenka. Jediné plus jsem viděla v kresbě. Ta je perfektní. Škoda. Ale chápu, že své nadšené příznivce má. Celá série putuje dál, mně by jen ležela na polici.
Konečně tuto dětskou knížku znovu vydali, sháním ji od narození dcery, které je nyní 5 a půl roku. Přesto, že je kniha spíše pro prťátka, pořídila jsem ji. Je to krásný a milý příběh. Čtení na pár minut i s prohlížením obrázků. Hned jsme se do ní pustily a líbila se nám. Určitě se do ní do vánoc ještě několikrát podíváme. (Stylem nám trošičku připomíná knížečku "O krtkovi,který chtěl vědět, kdo se mu vykakal na hlavu" a tu dcera miluje)
Tento můj komentář se týká všech dílů. Celou sérii jsem četla za uplynulých x let celkem třikrát. A dvakrát jsem ji poslouchala přes spaním, naposledy tento rok. Tuto sérii miluju, ale čím jsem starší, tím více si uvědomuji, kolik je v knihách násilí. Ano, chápu, jde o boj o moc a svrhnutí zla. I tak je to moje oblíbená série a v audioverzi chválím pana Stránského, načteno perfektně.
Nebudu hodnotit hvězdami. Sto stran před koncem jsem knihu odložila. Začalajsem se nudit a už se mi ani nechtělo dočítat. Ale musím říct, že mě bavila (alespoň chvíli) víc než Stmívání pohledem Edwarda :-)
Ách...to je nostalgie :-)
Na dnešní dobu hodně úsměvné.
Jako školák jsem tuhle knihu milovala (i jiné foglarovky) a teď teprve nedávno se mi dostalo do ruky toto komiksové zpracování.
Krása!