zandu zandu komentáře u knih

Nikdykde (komiks) Nikdykde (komiks) Mike Carey

Nedokážu si představit, že bych tento komiks četla před knihou a neznala celý příběh. Asi bych netušila, co se děje.
A také jsem ráda, že jsem se do tohoto komiksu pustila až po nějaké době po přečtení knihy, že jsem tomu dala čas.
Můj celkový dojem - Krása!

25.09.2021 5 z 5

Má lady Jane Má lady Jane Cynthia Hand

Být o dost mladší, asi by se mi to líbilo hodně. Zaujala mě obálka i anotace,ale čekala jsem víc. Asi do půlky jsem četla poctivě, i když jsem se musela občas do čtení nutit. Pak jsem to vzala letem světem, protože jsem byla zvědavá, jak vše dopadne.
Neurazilo, ale ani nenadchlo. Prostě už jsem mimo cílovou skupinu :-)

24.09.2021 3 z 5

Vířivka Vířivka Lucie Konečná

Po skvělých Houpačkách jsem se rozhodla přečíst si i Vířivku. Když jsem u Houpaček napsala slůvko jednohubka, zde musím napsat minijednohubička :-)
Za mě - uvěřitelné. Příběh se mi moc líbil, škoda, že není jasně dané, jak dopadl její vztah s dcerou a vlastně i s Ančou. Ale to už si může každý domyslet dle svého gusta.
I zde dávám plný počet hvězdiček a to i přesto, že Houpačky byly o něco lepší ;-)

22.09.2021 5 z 5

Dlouhé stíny Dlouhé stíny Leila Meacham

Příběh o přátelství, lásce, nenávisti, o pokrytectví a pokoře... Zaujme a nepustí, dokud nedočtete.

21.09.2021 5 z 5

Coco Chanel Coco Chanel Megan Hess

Jedno slovo - krásná...

15.09.2021 5 z 5

Houpačky Houpačky Lucie Konečná

Jednohubka, kterou jsem slupla během dnešního dne. Tuto knihu si velmi ráda zařadím do své knihovny a vím, že za čas si ji přečtu znovu. Veselý, smutný, uvěřitelný příběh. Prostě bezva. Jsem nadšená.

15.09.2021 5 z 5

Lovec draků Lovec draků Khaled Hosseini

Tak já jdu proti proudu. Nebavilo mě to. Absolutně. Nemohla jsem se vůbec začíst, do čtení jsem se musela vyloženě nutit. No nic. Odložila jsem. Knihy, které mě nezaujmou, odkládám. Tolik knih a tak málo času!, tak proč ho ztrácet s takovou, která nebaví. Ještě zkusím Tisíce planoucích sluncí, třeba to bude lepší.

14.09.2021

Řbitov zviřátek Řbitov zviřátek Stephen King

Já mívám u jeho knih většinou "problém" na začátku, kdy se mi děj vleče, přesto nemám tendence knihu odložit. Poté mě příběh neskutečně vtáhne. A pak - dlouhý závěr a neurčitý konec, kdy si člověk může domýšlet, co bylo vlastně dál... Bylo to dobré, ale asi jsem očekávala víc...

13.09.2021 3 z 5

Koralina Koralina Neil Gaiman

Kniha je fajn, ale film je mnohem lepší.

06.09.2021 3 z 5

Svědectví o životě v KLDR Svědectví o životě v KLDR Nina Špitálníková

Nemám slov... Tohle je fakt síla!!!
Všichni víme, že je to tam šílené, ale že až tak hodně moc... po přečtení si uvědomíte, že se máme opravdu jako prasátka v žitě.

05.09.2021 5 z 5

Lockdown Lockdown Alexander Gordon Smith

Velmi, velmi, velmi čtivé. Má to spád. Být mi o pětadvacet méně, byla bych nejspíš super nadšená.

02.09.2021 4 z 5

Pařížská švadlena Pařížská švadlena Natasha Lester

Krásný příběh, i pár slziček ukáplo.
A o to víc se těším na Skříň plnou Diora :-)

28.08.2021 5 z 5

Sběratelka parfémů Sběratelka parfémů Kathleen Tessaro

Krásný příběh... (hvězda dolů za nepřeložené francouzské větičky, ty mi tam maličko vadily)

17.08.2021 4 z 5

Slečny Slečny Anne-Gaëlle Huon

Krásný příběh... Myslím, že to je jedna z knih, ke které se za čas vrátím :-)

11.08.2021 5 z 5

Jedna zatracená pohroma za druhou Jedna zatracená pohroma za druhou Jodi Taylor

Asi jsem čekala více... chvílemi jsem se nemohla odtrhnout, chvílemi jsem se naopak do čtení musela trochu nutit. Ale i tak příjemná oddechovka. Zajímavé téma.

08.08.2021 3 z 5

Rebuilt Rebuilt Alex Scarrow

Tak musím konstatovat - za mě dobrý.
Už to nemělo takové grády jako dva předchozí díly, ale i tak je závěrečný díl opět velmi čtivý. Jen jsem do poslední chvíle doufala v jiný konec. Ale musím říct, že se tato (ač občas dosti nechutná) trilogie povedla.

04.08.2021 4 z 5

Srovnáno se zemí Srovnáno se zemí Richard Bachman (p)

Příběh člověka, který bojuje do konce, i když ví, že ten boj nemůže vyhrát.
Opět útlá knížka, kterou jsem četla sakra dlouho. Ale opět musím konstatovat, že odložit jsem ji nechtěla. Jen u Kinga/Bachmana mám prostě tendence během četby přečíst i jinou knihu či knihy, což normálně nedělám, že bych četla dvě knihy zároveň.

31.07.2021 4 z 5

Štěstí má barvu levandule Štěstí má barvu levandule Pauline Mai

Nenáročné a pohodové letní čtení, prostě naprosto skvělé na dovolenou :-)

19.07.2021 5 z 5

Rozetmění Rozetmění Jay Kristoff

Dle mého názoru je tento díl nejslabší. Ale i tak je skvělý.
I když to směřovalo k ne-happy endu, přesto se konal... tedy - jak pro koho. Jen jsem doufala v trochu jiný konec (asi jako mnoho ostatních čtenářů)

01.07.2021 4 z 5

Boží hrob Boží hrob Jay Kristoff

Paráda. Málem mě tato trilogie úplně minula! Ještě, že jsem se nakonec rozhoupala to zkusit a šla do ní. Jsem naprosto nadšená. Vulgarismy mi zde absolutně nevadí, naopak mi přijde, že sem prostě patří. Bez nich by to asi nebylo to ono. A směle se vrhám na třetí díl :-)

18.06.2021 5 z 5