Řbitov zviřátek přehled

Řbitov zviřátek
https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/29684/bmid_rbitov-zviratek.jpg 4 5466 5466

Rodina Creedových se usadí ve starém domě v půvabném prostředí venkova státu Maine. Otec - lékař, krásná žena, rozkošné děti. Zdálo by se, že nic nemůže překazit jejich štěstí....Avšak objevuje se Cosi, co mrazí krev v žilách, Cosi strašnějšího než sama smrt. Cosi nesrovnatelně příšernějšího a silnějšího....

Literatura světová Horory Romány
Vydáno: , Beta-Dobrovský

Pet Sematary, 1983

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Řbitov zviřátek. Přihlašte se a napište ho.

Annabelle
včera 5 z 5

Doktor Louis Creed se společně se svou manželkou Rachel, dcerou Ellie, malým synem Cagem a kocourem Churchem stěhují do krásného městečka Ludlow. Po nastěhování se seznámí s milým sousedem Judem a jeho ženou Normou a plánují si nový život. Postupem času Louis zjišťuje, že Ludlow má svá tajemství, a to v podobě mystického Wendiga a zvláštního pohřebiště, kde se smrt stává relativní. A když rodinu potká obrovská tragédie, zoufale Louis ví, co má dělat. Ale… Někdy je lepší nechat mrtvé mrtvými.

Po opravdu velmi dlouhé době jsem se pustila do knihy od Stephena Kinga. Přiznám se, že jsem v pubertě s jeho stylem psaní bojovala a říkala jsem si, že mu snad nikdy nepřijdu na chuť, naštěstí se to ale postupně změnilo, zřejmě jsem do jeho knih potřebovala „dozrát.“

Na Řbitov zviřátek jsem se chystala už dlouho, ale až opětovné shlédnutí nejnovějšího filmu mě konečně donutilo si knihu přečíst. No a lehce se mi opravdu nečetla. Přes zhruba prvních sto stránek jsem měla trošku problém se dostat. Děj mi skutečně z počátku přišel táhlý a knihu jsem často odkládala.

Ovšem přišel krutý zlom a postupná gradace děje a narůstající zoufalství hlavního hrdiny mi naháněly husí kůži. To zoufalství, ty Louisovy myšlenkové pochody, ponurost… Opravdu se mi některé stránky nečetly lehce. Závěr byl už jenom děsivou a odpornou třešničkou na dortu jednoho z nejlepších děl krále hororu.

stanislav0373
09.10.2024 5 z 5

Jako dítě jsem viděl horror na motivy Řbitova a zanechalo to ve mě poněkud hlubší stopu, nežli bych byl si kdy dokázal představit... Novým zpracováním jsem se proto vyhýbal, i když jsem věděl, o čem to je. Teď na mě ale zaútočila Čtenářská výzva a jediná kniha, o které vím, že je kočka a rodina ji má ráda (tedy jsem si to alespoň myslel) je tato. Inu jářku, nastal čas se vypořádat s rezidui strachu z dětství...

Na Kinga mi přijde začátek celkem rychlý, i když je to možná zkresleno tím, že jsem věděl, do čeho jdu. Na druhou stranu je potřeba vyzdvihnout, že jakmile se dozvíme o pohřebišti, začne se čtenáři vzadu v hlavě klubat pocit, že je něco špatně, ač se může zdát, že opak je pravdou... Následující popisy a sled věcí je pak jen chuťovkou, která nenechá čtenáře vydechnout a donutí ho přemýšlet o smrti a smíření s ní v širších souvislostech. Stejně tak nastaví zrcadlo, ve kterém uvidíte, jak křehká je hranice mezi štěstím a zoufalstvím a co všechno si zlomený člověk dokáže před sebou obhájit.

Atlantis
30.09.2024 3 z 5

Asi je to už oficiální - King mě nebaví. Nelíbí se mi styl jeho psaní, nudí mě slovní průjmy postav. Můžete argumentovat, že by bez toho nebyla dostatečně nastavena atmosféra, ale já jsem přesvědčený, že by to šlo jinak. Řbitov mi přišel brutálně předvídatelný zhruba od poloviny knihy. Už pak jen vlastně čekáte, kterého ze členů rodiny se "to" bude týkat. Přitom se mi líbilo prostředí i staré indiánské tajemno, ale to tempo - vážně potřebuju tři strany textu o tom, jak postava přelézá plot? Asi to s Kingem nadobro zabalím, nesedíme si.

Mráz, Murtagh a další knižní novinky (17. týden)

21.04.2024

Knižní novinky (46. týden)

10.11.2019

Knižní novinky (14. týden)

31.03.2019

Kniha Řbitov zviřátek v seznamech