zandu komentáře u knih
Budu zde, u tohoto prvního dílu, hodnotit celou sérii. Miluju ji. Komplet. Četla jsem ji během 20 let asi 5x, 6x a nyní se mi i podařilo celou sérii sehnat. A navíc za rozumný peníz... Konečně ji mám doma!!!! Jsem šťastná jako blecha. Ještě by mohl vyjít ten úplně poslední díl Země malovaných jeskyní a to by bylo úplně parádní.
Krásné pohádkové počteníčko. Příjemná a milá vsuvka mezi čtením thrillerů, scifi atd. Určitě přečtu i ostatní díly :-)
Byla jsem natěšená, ale bohužel přišlo zklamání. Prvních pár stránek to vypadalo opravdu nadějně, ale opravdu jen těch několik prvních stran. Pak mě to přestalo absolutně bavit a ač jsem se snažila, nakonec jsem ji prolétla jen letem světem, abych ji jen tak neodložila. Škoda. Tím knihu nechci nijak shazovat, ale prostě mě, narozdíl ode Dne trifidů, vůbec neoslovila...
Možná lepší než jednička. Masakrózní šílenost, mišmaš všeho. Ale baví a o to jde :-)
Jako No ty vole! Co to je?! Moje první "kotleta" a hustý... Masakrózní fantasmagorie.. Nic šílenějšího jsem zatím necetla. Hned se pouštím do druhého dílu. A už teď vím, že si od něj přečtu i další věci :-)
Ufff... Příběh vás pohltí. Závěr je dle mého tak trochu uspěchaný, ale nevadí.
Nemá chybu. Baví dceru i mě. Perfektní
Krásná, čtivá... Vše tu už bylo asi napsáno. Co dodat. Výborná kniha.
Krásný, milý příběh. Pobaví i dojme. Moc mě bavilo propojení pohádek a reálného života.
Tento díl mě nejprve nebavil tolik jako předchozí. I přes čtivost mě nedokázal tak úplně vtáhnout a myslela jsem, že to bude slabší díl. Velký omyl! To rozuzlení bylo šílené! Opět tedy musím nakonec hodnotit plným počtem.
Ufff... Těšila jsem se. Opravdu. Ale v půlce jsem to vzdala. Nechápu, co na tom všichni vidí. Pro mě to bylo totálně bezduché. Absolutně o ničem. Měla jsem komplet sérii, která šla okamžitě do světa. Jediné, co hodnotím kladně, jsou ty úžasné obálky - respektive ty šaty! Ale jinak.... Nechápu, kde tyto knihy vzaly tak skvělé hodnocení....
Tak Cukrárna asi zatím nejslabší. Kavárna mě úplně dostala, Pekárna byla také skvělá. Vím, jde o odpočinkové čtení, nic náročného, bonusem jsou krásné popisy, ale Cukrárna mě prostě nedokázala vtáhnout natolik jako oba předchozí příběhy. Každopádně se těším na její další počin Pláž v Chorvatsku a doufám, že bude tak super, jak doufám :-)
Moje první "carterovka". Super. Sice nechápu, co nás - normální lidi - baví na takových šílenostech, ale očividně to má úspěch. Tak se těším na další :-)
Zajímavá kniha. Opět jsem dala na doporučení a jsem za to ráda. Takové postapo scifi. Lidé přišli o zrak a průmyslové rostliny zmutovaly v monstra. A když si uvědomím, že to autor napsal před sedmdesáti lety...pane jo. Myslím, že v dnešní době není zas až tak nepředstavitelné, že by se něco takového opravdu stát mohlo. Určitě doporučuji.
"Připrav lidi o zrak a všechna naše převaha je tatam."
"Víš, nejotřesnější na tom je, když si uvědomíš, jak hladce jsme přišli o svět, který nám připadal tak bezpečný a zaručený."
Graficky horší než modrá, ale pro změnu se lépe čte. Asi lepší překlad. Škoda že nejdou skloubit tyto dvě knihy dohromady. Ale opět - dceři se líbí.
Krásné kresby, překlad hrůza. Ale dceři se líbí. Pro mě utrpení číst, ale co člověk pro dítě neudělá.... Tři hvězdy jen za grafickou stránku, jinak bych musela hodnotit jako odpad.... Bohužel