zbožňuju_knihy zbožňuju_knihy komentáře u knih

Ukrytá Ukrytá Gytha Lodge

Taková milá detektivka. Skutečně mohla být kratší. Nepřekvapila, neurazila. Čekala jsem víc.. Chudák holka.

07.10.2019 4 z 5

Už teď jsi mrtvá Už teď jsi mrtvá Sharon J. Bolton

Kniha se četla pěkně, měla svižný děj.
Bohužel na mne zbytečně překombinované, opět jsem měla pocit, že se mě autorka snaží za každou cenu oslnit. A tak tu máme další knížku, kde se skáká z času do časů, už jen dnešní moderní střídání děje z pohledu všech postav chybělo. Četla jsem od autorky knihu "Obětina" a tento děj mi knihu jistým způsobem připomínal.
Každopádně zkusím určitě i další díla, jelikož se jedná o velmi dobrou vypravěčku, ať už je děj uvěřitelný nebo ne.
Kolem a kolem dávám 4*.

08.04.2019 4 z 5

Agatha Raisinová a vražedná setba Agatha Raisinová a vražedná setba M. C. Beaton (p)

Dalsi odpocinkove ctivo. Vyborne na prokladani nejakeho hutneho nebo brutalniho cteni. Uz se tesim na dalsi dil!

25.03.2019 5 z 5

Agatha Raisinová a zlý veterinář Agatha Raisinová a zlý veterinář M. C. Beaton (p)

Těžce klidná oddechovka. Vzpomněla jsem si na Jessicu Fletcherovou-To je vražda, napsala. :-) Jestli se mi kniha líbila? No už tu na mne vyčkává “Vražedná setba”..

02.03.2019 5 z 5

Imámova dcera Imámova dcera Hannah Shah

Mentalitu některých lidí prostě nepochopím nikdy.

24.01.2019 5 z 5

Hra na lháře Hra na lháře Ruth Ware (p)

Z knihy jsem měla naprosto unuděný pocit. Pro mne začal děj někde za stranou 180-200 o_O . Pak to začalo být svižné, něco se konečně začalo dít a mělo to spád. Je pravda, že se neustále přetřásalo kojení dcerky, zatímco hlavní hrdinka žila ze vzduchu a nejedla skoro vůbec .-D. Pointa byla dobrá, ale bylo to hrozně natažené.
Dala bych 3+. Od autorky mne bavila asi nejvíc "Žena z kajuty č.10", i když příběhově to nebylo zrovna originální dílko..

27.12.2018 4 z 5

Kafe @ cigárko Kafe @ cigárko Marie Doležalová

Nedočetla jsem, ale myslím, že nevadí. Mělo to být humorné a ze začátku bylo, postupem knihy mne to nějak přestalo bavit.

21.09.2018 3 z 5

Šepoty a lži Šepoty a lži Joy Fielding

Kniha byla dobrá, bohužel jsem si přečetla komentáře zde, kde spousta uživatelek psalo, jak byly překvapené a někdo dokonce konkrétně psal, že "psané tak, aby to vypadalo, že ta šílená vražedkyně bude Alison..Ale nic není takové jak se zdá na první dojem", tedy po přečtení asi deseti stran mi bylo celkem jasné, jak to je. Závěr byl slušný, pokud nebudete číst žádné komentáře, budete překvapeni. Občas by nebylo špatné při komentářích přemýšlet nad tím, zda neodkryji hlavní zápletku a přitom stačí napsat jen slovo SPOILER: při neustálých výčitkách zemřelé matky, které běžely hlavní hrdince hlavou, si člověk říká, že dotyčná asi nebude úplně vyrovnaná. Celou dobu jsem si říkala, co udělala s Ericou, děsila jsem se, že je někde rozčtvrcená... Kniha byla nakonec celkem dobrá, chvílemi se jakoby táhla, ale vždy jsem si ji zase vzala, zvědavá, co se dál bude dít :-), a jak píšu, závěr byl slušný!

01.08.2018 4 z 5

Útěk Útěk C. L. Taylor

Moje první kniha od této autorky. Popravdě jsem si ji objednala ze zvědavosti, anotace mne moc nezaujala. Kniha nakonec překvapila a četla se pěkně, svižně, mělo to spád. Kapitolky (nebo části kapitol) psané kurzívou knize pomohly.
Možný spoiler: za mne bylo trochu přitažené za vlasy ubytování hlavní hrdinky zrovna u dotyčné, ale hezky se tím uzavřel celý děj a mělo to návaznost. Happyend z mého pohledu vždy knize ubere *, ale aspoň se po knize Útěk bude hezky usínat.

28.05.2018 4 z 5

Mizející rok Mizející rok Kate Moretti

Asi jsem měla velká očekávání, ale úplně marné to nebylo. 3*

05.05.2018 3 z 5

Třetí hrob přímo před nosem Třetí hrob přímo před nosem Darynda Jones

Tak jsem přečetla další díl z té skvělé série Dívčích románů o Charley. Nemůžu si pomoct, čím víc děj postupuje, tím je to lepší.
Jak je možné, že se zbytek nevydal? Potřebuju vědět, jak to s tím Reyesem z pekla a Dutchovou dopadne, no né? Navíc na 4. díle, který si budu muset taktéž zakoupit :-) se píše: "Horší je, že sexy syn Satanův, Reyes Farrow, zmizel z Charleyina života, ale Charley není schopna na něho zapomenout." Takže se objeví až v dalších hrobech, které nebudu schopná přelouskat? No to snad nééééé

28.04.2018 4 z 5

Druhý hrob nalevo Druhý hrob nalevo Darynda Jones

Tedy tento povedený podle mne Román pro dívky (Thriller? Ale kdeže..) byl lepší než první díl. Jen bylo docela opruz časté opakování minulého děje, aby čtenář náhodou neztratil nit. Hezky jsem si u toho odpočinula + přečetla knihu ani nevím jak za jeden den. Další díl již zakoupen :-D...

23.04.2018 4 z 5

Černé lži Černé lži Alessandra Torre

Pocity smíšený: celkem rychle mne napadlo o co asi půjde a taky, že jo. Konec byl dobrý. Jinak to byla zase jedna kniha oddechová, plná souloží, ze života opravdových zbohatlíků.
Chtěla jsem nějaké odreagování a to se povedlo, že bych se z toho ale posadila, to se říct nedá.

18.02.2018 3 z 5

Ubulená hromádka štěstí Ubulená hromádka štěstí Sarah Andersen

Naprosto skvělé odreagování: u některých stran jsem se smála nahlas a říkala si "ano,ano..to znám" :-D. Víc takových!

01.11.2017 5 z 5

Pohřeb Pohřeb Neil Cross

Možné SPOILERY:
Knihu určitě za sebe řadím do beletrie. Těšila jsem se na nějakou duchařinu (na obálce Peter James, od kterého jsme četla Příšeří, Proroctví, Srdíčko, Posedlost, atd) a ono vlastně: kde nic tu nic..
Jen chlápek, co se deset let děsí, že na něj přijdou a nakonec zjistí, že se děsí úplně zbytečně a vše bylo jinak, ale cesty není zpět, tak vykoná nevyhnutelné, aby si zajistil dosavadní, na lžích postavený, život.
Stále očekávám nějakou knihu, kde si řeknu, tak to tedy bylo super, to mne sakra vtáhlo do děje!, bohužel se to nestalo ani tentokrát...
Jediné co jsem četla s napětím byla soulož na začátku a pokus o zabití na konci o_O
-Lepší průměr-

15.10.2017 3 z 5

HEX HEX Thomas Olde Heuvelt

"...znamená to, že tady tancovaly čarodějnice a vy takové místo musíte obejít se zavřenýma očima, abyste od sebe odvrátili pohromu. Časem jsem v čarodějnice věřit přestal, takže jsem to prováděl jako cvičení osobní rovnováhy.."
"...Jestliže Katherine dokázala vzkřísit z mrtvých svého syna.. nemohla by vzkřísit i...?"
"...Ta hrstka, která ji viděla, se rozkřičela, ale Katherine pokračovala se svým zásvětním zaříkáváním k nebesům... a celou dobu plakala..."
"..Kdybys měl nechat někoho umřít, Matte, koho by sis vybral.." "Koho bys zachránil, Tylera, nebo mě?..-Zachránil bych vás oba"...- "To je politicky korektní, tati."

Knihu jsem přečetla za jednu sobotu, je naprosto skvělá, mohu doporučit. Ten závěr
je famózní. Nenechte se tím začátkem zprudit, prvních 50 stran na mne kniha působila jako nesmysl a vnímala jsem i chyby v diakritice a divný slovosled. Postupně mne to ale vtahovalo do děje a už jsem nějak nevnímala, kde má být čárka, háček nebo jsem si 2x přečetla rychle větu, abych pochopila a honem četla dál!
HEX mohu naprosto doporučit a dávám 5*

20.08.2017 5 z 5

Všude kolem černý les Všude kolem černý les Ruth Ware (p)

Nejdřív jsem si myslela, že tu máme remake Agathy Christie :-)...
Kniha je příjemná, dobře se čte, jen se mi zdála na konci zdlouhavá. Jako detektivka byla kniha milá, i když něco lehce předvídatelné a možná i nesmyslné..
Stále nechápu, proč se tam Lee/Nora = Leonora vlastně rozhodla jet, ale budiž.. možný SPOILER: Zápletka byla, vražda také, rozřešení též přijde, dávám 4, kvůli tomu umělému natahování příběhu a lehkému okopírování Deseti malých černoušků (nemůžu si pomoct).

26.07.2017 4 z 5

Aristokratka ve varu Aristokratka ve varu Evžen Boček

Buďme upřímní: je to dobré, je to na odreagování, ale opakuje se v podstatě stále to samé. Nejvíce mne pobavilo posledních cca 10 stran, na předposlední straně už jsem se neudržela a smála se nahlas. Dávám ale jen 3 hvězdy, prže mám pocit, že jsem knihu již četla a upřímně zázrak to tedy není. 3. díl už kupovat nebudu, už jen proto, jak velkými písmeny a málo stránkami nás má zaujmout..

21.05.2017 3 z 5

Proces Proces Franz Kafka

Strašně jsem se snažila, ale bohužel nejsem schopna dočíst, ve svých 30 jsem zřejmě ještě nedozrála a obávám se, že pro tuto knihu už ani nedozraji. Tahle kniha byla moje první a poslední od Kafky a ukamenujte mě, ale pro mě je to brak.

19.05.2017 1 z 5

Lucky Luk I. Lucky Luk I. Lenka Lanczová

Lanczovou jsem četla jako náctiletá a tuhle knihu + pokračování Lukáše Luckého jsem úplně zbožňovala - srdcovka

15.05.2017 5 z 5