zbožňuju_knihy zbožňuju_knihy komentáře u knih

Žila jsem již před staletími Žila jsem již před staletími Barbara Erskine

Kniha dobrá na dovču, odreagování - super:-)

01.03.2017 5 z 5

Čachtická paní Čachtická paní Jožo Nižnánsky

Čtivé a super, přečteno za víkend. Nejde jinak než doporučit.

26.02.2017 5 z 5

Paganiniho smlouva Paganiniho smlouva Lars Kepler

Za mě nuda, nemělo to spád, nezajímavé, nedočetla jsem.

26.02.2017 1 z 5

Ty, ja a tí druhí Ty, ja a tí druhí Fionnuala Kearney

Dočela jsem do půlky a pak už to nešlo. Styl psaní ani téma mne nebavilo.

26.02.2017 2 z 5

Spálená obloha Spálená obloha Gilly Macmillan

Přečetla jsem a čekala jsem víc.

26.02.2017 3 z 5

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Ransom Riggs

Něco naprosto jiného a nového, nemůžu jinak - doporučuji:-)!

26.02.2017 5 z 5

Továrna na smrt Továrna na smrt Erich Kulka

Dobře psaná neskutečná hrůza.

09.02.2024 5 z 5

Vesnice Vesnice Kristýna Trpková

Za mě slabota. Laura mě štvala. Nějak mne to nechytlo, za mě průměr. Předchozí kniha byla tak nějak lepší, měla větší švih. Tady řešíme stále dokola tem samý problém ze soukromí, až je to otravné.

06.07.2023 3 z 5

Šepot v mlze Šepot v mlze Darcy Coates

Je to blbost, ale blbost čtivá :-D. Chvílemi provatováno, ale dá se.
Za 4*

23.06.2023 4 z 5

Když jsem tě ztratila Když jsem tě ztratila Kelly Rimmer

Pokud sundáte přebal, máte v ruce knihu růžovou, no měla by býti spíše červená, jelikož je to kniha z červené knihovny jako vyšitá. Pro člověka jako jsem já, bylo čtení místy útrpné, bylo jasné, jak to skončí. Zuby mě z toho bolí.. Dávám za 3* - průměr. Jsem člověk, co rád švih, napětí a propracovaný děj. Tohle neustálé přemýšlení o tom, že se milují a jak moc se milují a čekání na to až si to přeberou, přehodnotí a dojdou k tomu, že se opravdu milují.. mě nudí.

29.04.2023 3 z 5

Ani mrtvá, ani živá Ani mrtvá, ani živá Ursula Poznanski

Půlka knížky nudná, konec přepálený. Autorka umí psát mnohem lépe.

21.10.2022 2 z 5

Poupátka Poupátka Hana Lehečková

Mám to přečtené a dávám 3* jakože dobrý.
Z knížky si beru, to, co už vím, že jsou děti lehce ovlivnitelné, manipulovatelné, že je třeba se jim věnovat(!).
Také, že když na mě někdo působí jako téměř hrdina a nejraději bych mu zatleskala-co všechno dokázal, možná to není tak, jak se zdá, možná je to ta největší sketa pod sluncem.
Knížku jsem přečetla, ale byly chvilky, kdy jsem to chtěla vzdát.. Proto za 3*

19.08.2022 3 z 5

Růže Růže Tiffany Reisz

Bylo to zase něco trochu jiného, ale mně se víc líbil a možná mě i vyvedl z mojí zóny komfortu díl první. Proto za 4*. Může to být i tím, že mám ráda obrazy, impresionismus miluji.
Souhlasím s komentářem níže, řeckého pověsti - to byla topka na příběhy. Hned jsem hledala Petišku. A s tím B. Pittem.. to si asi hned spojí každý :-)

30.07.2022 4 z 5

Miluj svůj život Miluj svůj život Louise L. Hay

Mám ji doma roky a když mě něco zlobí, vždy se ze zajímavosti podívám s čím to souvisí po té duchovní stránce.

16.07.2022 5 z 5

Strašení v Rookwardu Strašení v Rookwardu Darcy Coates

Na koupaliště dobré, znám mnohem lepší knihy. Ale za tu čtivost.. 4*

26.06.2022 4 z 5

Doupě Doupě Jakuba Katalpa (p)

Na Zuzanin dech a Němce podle mých měřítek kniha nemá.
Četla jsem ji několik dní, byla taková hořko-smutná..
Je to asi první kniha, kde by mi nevadilo přidat ještě několik dalších kapitol.

06.08.2021 3 z 5

Záhada domu Marwicků Záhada domu Marwicků Darcy Coates

Zhltla jsem to jako malinu, ale upřímně.. je to blbost, takové laciné, jednoduché čtení.
Chvílemi to působí, jako by to psalo děťátko, žádná složitá souvětí, takové nějaké kostrbaté je to.
Možná za to může překlad..?
S odřenýma ušima za 2*

29.07.2021 2 z 5

Milenec Milenec Robin Schone

Přečteno kdysi dávno, náhodně objeven skvost v Městské knihovně.. Moc pěkné počteníčko.

04.08.2020 5 z 5

Tajemství: Diář 2020 Tajemství: Diář 2020 Paulo Coelho

Diar jsem zakoupila pro sebe, ale byl tak nadherny, ze jsem do nej nedokazala psat a poslala jsem ho dal pro radost. Krasny darek a zpusob, jak nekomu vyloudit usmev na rtech..

07.06.2020 5 z 5

Kniha vzpomínek Kniha vzpomínek Rowan Coleman

Hezké, smutné čtení o ACH. Obálka knize škodí, stejně tak mohl být víc dotažený konec, který sliboval doják. Ten ale tak úplně - možná naštěstí - nepřišel. I přesto mi občas nějaká ta slza ukápla a chystám se na další knihu od autorky, doufám, stejně tak čtivě psanou.

01.05.2020 4 z 5