Ani mrtvá, ani živá přehled

Ani mrtvá, ani živá
https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/441436/bmid_ani-mrtva-ani-ziva-M1A-441436.jpg 4 148 148

Vanitas série

1. díl >

Vídeň, Ústřední hřbitov. V jednom z bezpočtu květinářství pracuje žena, která není tím, čím se zdá být, která musí skrývat, že je stále ještě naživu, a která chce zapomenout na svou minulost. Jednoho dne však obdrží květinový pozdrav, jenž se rovná polibku smrti. V řeči květin reprezentuje bodlák hřích a narcisy symbolizují znovuzrození – nic bych si nepřála méně. Je to varování a já vím, kdo mi ho poslal.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Kalibr

Vanitas - Schwarz wie Erde, 2019

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ani mrtvá, ani živá. Přihlašte se a napište ho.

broskev28
29.11.2024 3 z 5

Ani mrtvá, ani živá je první díl série a já měla pocit, že číst nejprve 2.díl asi není to pravé. Ale teď jsem to napravila, přečetla jsem první díl a uklidnila jsem se: o nic jsem nepřišla. Tedy v tom smyslu, že mi nic nebránilo v pochopení detektivní zápletky druhé části.
Úvodní díl série je totiž – stejně jako pokračování – plný více či méně nekonkrétních zmínek o minulosti hlavní hrdinky; zhruba tušíme, co se asi stalo, ale nic konkrétního. Robert je iniciátorem (?) Carolininy nové identity, ale jaké bylo její původní, pravé jméno? A hlavně je na Roberta spoleh? Z téhle knihy soudím, že důvěryhodný ochránce vypadá jinak.
Zápletka je možná trochu slabší, ale pro mě to byla kniha celkem čtivá a zajímavá.

Johhanka79
30.09.2024 2 z 5

Velké překvapení, bohužel ne v dobrém slova smyslu. Kniha mi přišla jako sbírka alkoholiků, blbostí a kravin. Ursula je skvělá autorka, ale jak dokázala zplodit toto? Dvě hvězdičky.

Dela111
15.08.2024 3 z 5

Zajímavý námět, bohužel potenciál zůstal nevyužitý.
Hlavní hrdinka Carolin je nucena díky své temné minulosti žít s novou identitou. Jednoho dne ji policie požádá o protislužbu a Carolin se vydá z bezpečí nového domova ve Vídni do Mnichova, aby pomohla rozkrýt případ, kde není nouze o podivná úmrtí.
Začátek byl slibný, přestože je těžko uvěřitelné, že by policie při vyšetřování použila někoho, jako je Carolin. Ta po tom, co zažila, žije v neustálém strachu, psychicky je v podstatě na dně. Bohužel dál se děj táhne, chybí tu poutavost.
Pokud jde o podivnosti, je rozuzlení pověstnou třešinkou na dortu. Je překombinované a přesně, jak píše Rade, připomíná cimrmanovské rozpletení příběhu, místy mi přišlo až úsměvné ;-).
Tohle je tak podivné, že jsem zvědavá, co s tím autorka provede v dalších dílech, hodnocení už mají vyšší.
2,5*

Knižní novinky (19. týden)

09.05.2021

Kniha Ani mrtvá, ani živá v seznamech