Zdero komentáře u knih
Ze všech tří knih autora mi tato přišla nejslabší, resp. nejpřekombinovanější.
Přesto je velmi čtivá, napínavá, vtáhne vás do děje a nepustí.
Mám ráda rozsáhlé příběhy s více postavami a jejich osudy.
Knihu jsem četla z důvodu čtenářské výzvy i vlastní zvědavosti.
A dopadlo to dle očekávání - tento typ literatury není můj šálek kávy.
Myslím, že se o této knize zbytečně moc diskutuje, nejedná se o zvláštní literární počin.
Ale jak se říká: Proti gustu ...
Rozum a cit je je moje oblíbená kniha od autorky, velmi příjemná je i audiokniha.
Příběh plný vášnivé lásky i střízlivého rozumu.
Myslím, že na svoji dobu pokrokový příběh, dobře vykreslená atmosféra i charakter osob.
Knihu jsem četla pouze pro její pruhovanou obálku (čtenářská výzva).
Kdysi jsem viděla seriál - průměr. Kniha napsaná dle tohoto seriálu byla slabší průměr, psáno příliš ve zkratkách.
Není to kniha, která by člověka nadchla nebo se k ní vracel.
Opět jednou Malého prince pro zlepšení nálady.
Tentokrát jsem si poslechla audio - velmi příjemné.
Přesto preferuji listovat v knize - četba mi dává víc než poslech. Nadstavbou jsou i ilustrace (vydání z roku 1977, které mám v knihovně, mám moc ráda)
Dobře napsaný příběh vzdělané, usilovné ženy, která dokázala ve své době opravdu hodně. Určitě si ještě nějaké materiály o této skvělé ženě seženu.
Je to již mnoho let, co jsem četla původní tři knihy o zvěrolékaři.
Nyní jsem sáhla po výběru o psích historkách ve skvělém podání pana Lábuse.
Pohladí na duši, i když jsou někdy trochu kruté - tak jak je i život lidí i zvířat.
Krásné pohádky, které je radost číst.
Občas si pouštím i audioknihu skvěle čtenou Janem Werichem.
Tato kniha se mi líbila pro své napětí, neobvyklé téma i závěr.
Ocenila jsem i menší míru drastických scén.
Pěkný příběh, ale trochu červená knihovna.
Příjemná oddechovka pro dlouhé zimní večery.
Četla jsem ji až po Andělích a bohužel se mi už tak nelíbila.
Ale v každém případě je to velmi napínavé čtení.
Moje první kniha od autora, které se film zdaleka nevyrovná. Nastartovala mě na další jeho romány
Z mého pohledu asi nejslabší kniha autorky (mám ji doma kompletní).
Hlavní hrdinky mi nebyly sympatické, připadalo mi, že se jedná o příběh matek, které se sice tváří jako přítelkyně, ale ani se vlastně pořádně neznají a neumí si poradit se svými problémy.
Velmi čtivá kniha, jako ostatně všechny od autorky. Trochu psycho, napínavé.
Ač povídky nemusím (jsou na mě příliš krátké), tyto jsou opravdu velmi pěkné. Asi si budu muset sehnat i audioknihu.
Trochu jiná Váňová. Z mého pohledu slabší kniha.
Přesto pěkné čtení.
Kniha mě částečně překvapila, příjemně, byla tajemná, ale i vtipná, především je o přátelství a dobru, které jsou čím dál více třeba.
Hlavního hrdinu jsem si oblíbila a prožívala to celé s ním.
Konec je jaký je, zvláštní, ale nepředvídala jsem ho.
Knihu jsem četla již před několika lety, nyní jsem si příběh zopakovala v podobě audioknihy. Opět jsem si uvědomila, jak se historie opakuje, že každá doba si hledá své "oběti".
Krásnou češtinou popsaný život na Šumavě koncem 19. století, těžký život tamních lidí.
Musím přiznat, že je to můj teprve první román od autora, ale věřím, že si najdu čas i na jeho další knihy.
V covidové době si alespoň tímto způsobem připomenu krásy Šumavy.