Zdero komentáře u knih
Vtipně napsaná kniha o trampotách malého čertíka, doplněná hezkými ilustracemi.
Je vidět, že kniha opravdu byla testovaná na dětech, jak uvádí autorka.
Mým vnukům (6 a 3) se velmi líbí, četli jsme ji celý večer.
Doporučuji pro všechny děti, kteří mají rádi čertíky :-)))
Velmi čtivá kniha, jak je u autora zvykem.
Příběh byl zajímavý, jen závěr byl na můj vkus trochu přepálený.
Někdy méně znamená více.
Knihu jsem proletěla velmi rychle, občas jsem i některé pasáže přeskakovala.
Zbytečně moc slov, trochu chaos.
Nějak jsem nenašla vztah ke knihám autorky, není to úplně můj šálek kávy.
Tuto knihu nepovažuji za žádný thriller, spíše za psychologický pohled do jedné rodiny postižené tragédií.
Zajímavý pohled obou hlavních postav na tutéž událost.
Kniha se čte velmi dobře, je zde i silné napětí.
Další z příjemných a pohodových českých detektivek.
Příjemné počtení, ale řekla bych, že patří ke slabším z autorčiny tvorby.
Ač většinou vraha neuhodnu, tentokrát byl zřejmý velmi brzy.
Velmi čtivá kniha, mám ráda ságy, takže spokojenost se všemi pěti díly.
Teď už jen čekám na poslední, jsem zvědavá :-)))
Detektivky autorky se mi líbí, postupně je čtu, je to prima oddechovka.
Závěr malinko překvapil, vraha jsem "téměř" odhalila, pohnutky byly jasné.
Detektivka byla čtivá, přesto by si zasloužila větší rozpracovanost. Bylo zde zbytečně moc postav, závěr se mi zdál nedotažený.
Hvězdičku navíc dávám za popisy Ostravy, je vidět, že ji má autorka opravdu ráda.
Oddechová detektivka bez zbytečné brutality, jak je tomu u autorky zvykem. Mám ráda její knihy právě pro pohodu, čtivost a sympatickou Marii (připomíná mi mladší "slečnu Marplovou").
Sice čtu jednotlivé díly trilogie opačným směrem, ale myslím, že to vůbec nevadí.
Tato kniha nehodnotí a neříká, co je správné a kde je zlo, popisuje poměrně věcně a bez příkras osudy jednotlivých postav a nechává na čtenáři, aby si sám udělal závěr.
Z mého pohledu by kniha snesla větší rozpracovanost a detailnější vylíčení jednotlivých příběhů. Prostě, na mě je příliš krátká.
Závěr série nezklamal, velmi dobře se četl, děj také poutavý.
Nechybělo napětí, láska, ztráty i přátelství.
Myslím, že se dá číst i bez znalosti předchozích dílů.
Knihy od autorky mám ráda, dobře se mi čtou a oceňuji, že se jedná o ságy.
Osudy postav jsou zajímavé a těším se na pokračování.
Mým vnukům (6 a 3 roky) se kniha líbí - mladšímu pro hezké ilustrace a starší, který velmi dobře zná staré pověsti české, už umí ocenit i vtip a nadsázku těchto pohádkovými bytostmi "převyprávěných" pověstí.
Myslím, že kniha je opravdu vtipná a krásně ilustrovaná.
Oproti první knize trochu slabší, dějově nic moc, ale čte se dobře.
Příjemná kniha pro odpočinek.
Moc hezky zpracovaná knížka pro malé děti. Sehnala jsem ji po dlouhé době díky antikvariátu Knihobot.cz.
Můj vnuk je z ní nadšený.
Z mého pohledu čtivá a skvěle napsaná kniha od člověka, který Edith určitě velmi dobře znal .
Knihu mám již několik desítek let a občas se k ní vracím.
Kniha se četla dobře, ale děj v podstatě žádný.
Rychle přečteno, rychle zapomenuto.
Další čtivá detektivka z pera autorky. Odpočinek od drsných knih severského typu.
Knihy od JH se mi líbí, dobře se čtou a příběhy, postavy i osudy lidí jsou mi blízké.
Ač normálně povídky nečtu (jsou pro mě příliš krátké, mám raději rozsáhlejší romány), tentokrát jsem udělala výjimku a nelituji.
Jen bych některé trochu prodloužila a přidala více děje a rozpracovanosti.